woensdag 29 augustus 2007

Met vallen en opstaan

J leert nu echt goed stappen. Hij peddelt de keuken door en terug en door en terug en ... Het enige probleem is dat hij regelmatig valt. Ofwel stopt hij plots en valt op zijn poep, waardoor hij eventjes verschiet. Erger is als hij zich ergens aan wil vastgrijpen om te stoppen en er naast grijpt waardoor hij valt en zich pijn doet. Zijn gezichtje staat intussen vol builen, blauwe plekken, schrammen,... Gelukkig is hij meestal vlug getroost en gaat vol enthousiasme de volgende stap-uitdaging aan.

zondag 26 augustus 2007

Babysit-ramp

Aangezien wij naar een vrijgezellenavond gingen en de grootouders beiden niet konden oppassen hadden we een babysit gevraagd via de gezinsbond. Aangezien zowel mijn zus als ikzelf nog gebabysit hebben en we dus wel goede ervaringen hebben met de gezinsbond, hadden we daar een babysit gevraagd.
Het was een ramp! Ze kon M en J niet uit elkaar houden. Beide kindjes hebben niets gegeten. Ze zei dat ze niet wilden, maar van de voorziene pudding voor J was er zelfs niets aangeraakt, dus heeft ze niet eens geprobeerd. Deze nacht heeft M dan nog zijn flesje melk gedronken en J heeft aan de borst gedronken en ze waren beiden uitgehongerd.
Ze zei dat ze allebei koorts hadden, ze had gebeld of ze een suppo mocht geven. Ik was akkoord gegaan. Toen we thuiskwamen zei ze dat M diarree gehad had (aan de telefoon was het J die diarree gehad had) en dat de suppo dus niet gewerkt had en dat ze dan nog maar een suppo gegeven heeft.
Toen we hen deze ochtend verversten zagen we dat bij allebei de pampers omgekeerd aan waren. De kleefflapjes zaten aan de rugzijde, de elastische band zat aan de buikzijde. Bij J zat er zelfs nog vuil tussen de billetjes met als gevolg dat hij nu rode pijnlijke billetjes heeft.
Er waren nog tal van kleine dingen die niet in orde waren.
Een ervaring om vlug te vergeten. Volgende keer als de grootouders niet kunnen babysitten blijven we dan nog liever thuis. Ons vertrouwen heeft toch wel een ferme deuk gehad.

vrijdag 24 augustus 2007

DanstheaterVandaag hebben de knuffelberen een danstheater opgevoerd. Op het liedje van Sofie de krokodil hebben alle knuffels een eigen dansje gedaan. Ipv Sofie de krokodil, die tatert maar, die tatert maar, Sofie de krokodil, haar mondje staat nooit stil werd het Sofie de krokodil, die danst maar, die danst maar, Sofie de krokodil, die danst maar in het rond. En zo deden alle knuffels een dansje. Eerst werd er vooral gekeken hoe ik alles deed, maar algauw wilden M en J dat ook uittesten. Ze mochten dit elk om beurt en hadden veel plezier. De lachspieren werden goed getraind.

donderdag 23 augustus 2007

Oefenen

Omdat we zaterdag naar een vrijgezellenavond gaan, hebben we een marathonsessie oefenen met melk geven aan J er op zitten. Met trots kan ik zeggen dat J uiteindelijk van vanillepudding smult. En ook een melkpapje gaat er, wel wat moeizaam, in. Hij zal dus zaterdag geen honger moeten lijden. Gelukkig maar. Want ik zat eventjes met de handen in het haar. Hij weigerde alles van melk en yochurt.
Ons allesetertje heeft dus 1 ding dat hij niet lust. Maar we hebben nu toch een alternatief. Nu hopen dat het bij de babysit even vlot gaat als bij ons.

woensdag 22 augustus 2007

Logopedie

Deze voormiddag is de logopediste van de thuisbegeleidingsdienst langsgekomen om met M wat te oefenen en te kijken hoe ver hij staat. Hij had erg schrik toen ze binnenkwam, maar toen de boekjes uitgehaald werden, was alles goed. Hij verslindt dan ook boeken. Ze was tevreden dat M bij het kijken in de boekjes en benoemen van prenten zowel het SMOG-gebaar nadeed en ook spontaan de gebaren maakte die hij al kent.
Het spelen en imiteren was moeilijker. M kon zijn aandacht er niet bijhouden en na een paar minuutjes was hij telkens afgeleid.
Ze zei ook nog dat de stemgevingen van M naar mij toe goed waren, naar haar toe was het wat minder.
Over het algemeen toch een redelijk goeie logo-sessie.

maandag 20 augustus 2007

Pop en broerM speelt graag met zijn pop. Hij geeft ze aaikes, knuffels, kusjes. Jammer genoeg doet hij dit enkel bij zijn pop. Zijn broertje moet zich "tevreden" stellen met een duw, een stamp, een krab, een beet,...
Is dit nu typisch voor broers? De hele dag gevecht, nooit eens elkaar kunnen gerust laten. Eigenlijk niet met of zonder elkaar kunnen.
Ik weet dat M zijn broer wel graag ziet, maar soms word ik horendol van de zoveelste ruzie.

De boekentasDit is dus de "roze" boekentas.

Druk

We hebben een druk weekend achter de rug. Zaterdagvoormiddag nog gaan schattenzoeken bij mijn oma. Emotioneel zwaar voor haar (en ook wel voor ons). ' s Middags is B dan om een andere boekentas geweest en hij heeft toch de "meisjesboekentas" mee. De groene was er niet meer in velcro, dus het is dan toch de blauwe geworden. 's Avonds was er dan familiebarbeque bij B's tante. Wat leuk startte, was algauw een ramp. M was oververmoeid en was niet te kalmeren. Zelfs Bumba bracht geen rust. Gelukkig kalmeerde M uiteindelijk, juist als we op het punt stonden om terug naar huis te gaan. M heeft zelfs nog veel gegeten, nog leuk gespeeld (voetballen!) en hij viel in het terugrijden als een blok in slaap.
Zondag was het kuisdag en in de namiddag was er speelstraat. J heeft zijn kilometerkes afgestapt! Constant heen en weer met de loopwagen en wij er maar achter lopen. M had niet veel zin om te spelen, hij bleef liever bij mama of papa in de stoel zitten en een boekje kijken. En de koekjes die hij kreeg van de buren gingen vlot naar binnen.
Dan nog de kindjes in bad, met een overstroomde badkamer als gevolg. Maar ze waren zo zwart van een weekendje buiten ravotten dat het bad echt wel een noodzaak was.

vrijdag 17 augustus 2007

Een stapje verder

J stapte in het begin van deze week nog maar 2 pasjes alleen. Vandaag stapte hij plots 10 stapjes alleen. Mijn babytje is nu echt een peuter geworden.
Het doet wel raar. Afscheid van de babytijd van J en welkom in het peutertijdperk.
Ook tegenover M vind ik het moeilijk. J staat nu zowel letterlijk als figuurlijk een stapje verder in de (motorische) ontwikkeling dan M.
Hoe ga ik hier best mee om? M blijft de grote broer maar soms lijkt het alsof J de grote broer is en M de kleine broer. Moeilijk. Het zal aanpassen en zoeken worden. We geraken er wel, misschien via een omweg, misschien rechttoe, rechtaan. Maar we zullen wel een manier vinden zodat iedereen in ons gezin zijn plaatsje heeft en daar gelukkig mee is.

Roze boekentas

M gaat in januari naar school. Maar we wilden nog wat keuze hebben in boekentasjes, dus zijn we gisteren om zijn eerste boekentas geweest. Hij wou een Bumba-boekentas. We kozen voor een boekentas met velcro zodat hij ze zelf makkelijk kan open en dicht doen. De kleur mocht hij zelf kiezen. Er was keuze tussen roze, groen en blauw. B stelde zijn veto tegen het roze, dus M koos de blauwe bumba-boekentas. Toen we wat verder waren begon B te twijfelen. Er was toch nog wel wat roze aan de blauwe boekentas, hij vond het dus erg meisjesachtig. OK, ik geef toe en hij mag de groene boekentas halen.
Thuisgekomen bekijk ik de boekentas eens goed. En je raad het al, B heeft de verkeerde meegenomen. Hij heeft eentje met een rits in plaats van met velcro-sluiting genomen. Zucht, typisch voor B.
Zaterdagmiddag mag B dus terug naar de winkel om de boekentas te gaan ruilen zodat de nieuwe boekentas een velcrosluiting heeft.
Mannen...

donderdag 16 augustus 2007

Slapeloze nachten

J heeft ons de afgelopen 2 weken slapeloze nachten bezorgd. Hij is midden in de nacht klaarwakker en heeft dan energie te veel. Rechtstaan, rondkruipen en dan vallen met een huilpartij als gevolg. Een 2-tal uur per nacht. Ondertussen is de zombie-modus ingeschakeld.
Deze nacht was het ook weer prijs. Om 4u30 sliep hij eindelijk en kon ik ook nog wat slapen. Maar blijkbaar niet voor lang. B had om 6u30 in slaapdronken toestand zijn gsm laten vallen. Een enorm lawaai en ja hoor, J was terug wakker. Daar ging mijn laatste halfuurtje broodnodige slaap in rook op.
Hopelijk duurt deze fase niet lang en kunnen we allemaal vlug terug beter slapen.

maandag 13 augustus 2007

Speelstraat

Deze namiddag was er niet ver van hier speeltstraat. Dankzij Cica wist ik dit. We zijn haar en de onthaalkindjes dan ook gaan vergezellen. We hadden een bal en een paar boekjes bij en Cica had een aantal loopwagentjes en fietsjes bij. Zowel M als J hebben flink gespeeld, veel rondgestapt, zowel aan de hand als met de loopwagen, en veel gegeten. Eerst een banaan en dan konden ze de letterkoekjes niet langer weerstaan.
De kindjes hebben zich allemaal goed geamuseerd en J had zich zo uitgeput dat hij rond 18u45 al in slaap gevallen is. Hopelijk blijft hij nu goed slapen en hebben we een rustige avond en nacht.

Verjaardag schoonmoeder

Gisteren was mijn schoonmoeder jarig. Ze werd 50 jaar. Het werd een vermoeiende dag met veel miserie.

Het etentje voor schoonma haar 50 jaar was in een restaurant. We hadden expres gevraagd of het eten (kip-appelmoes-puree) voor de kindjes op dezelfde tijd als voorgerecht kon gegeven worden. Wat raad je, na herhaaldelijk aandringen kwam het dan toch 5 min voor de soep. We hebben er dus een uur op moeten wachten.
Ik kon hen ook niets van het voorgerecht geven omdat M slecht reageert op garnalen, dus lastige hongerige kindjes.
Daarna kwam het hoofdgerecht en mijn vlees was gewoon nog rauw langsbinnen. Heb het dan teruggegeven en ze waren geïrriteerd omdat ik vroeg om een ander stuk vlees.
We hadden voor M een kinderijsje gevraagd. Geen kinderijsje te zien. B heeft dan maar zijn ijs aan M gegeven, want na 3 keer vragen (en een halfuur later) was er nog altijd geen kinderijs. En dan waren ze nog geïrriteerd dat M begon vervelend te worden. (Wat wil je, een kleuter zeggen dat hij een leuk ijsje krijgt en het dan niet brengen).

Dan nog naar mijn schoonouders thuis geweest en daar is J lelijk gevallen. Hij kroop achter de poes, had de trede niet gezien en is in volle vaart op zijn gezicht gevallen. Een bloedende lip, bloedend tandvlees en veel traantjes tot gevolg. Gelukkig bracht de borst troost.

Gelukkig is die dag voorbij en is vandaag een nieuwe dag.

zaterdag 11 augustus 2007

11 augustus 2000

Op die dag werden B en ik een koppel. We zijn intussen 7 jaar verder, hebben onze ups en downs gekend. We koesteren de leuke momenten. En door de moeilijke momenten zijn we samen sterker geworden.

B, IK HOU ZIELSVEEL VAN JOU!

woensdag 8 augustus 2007

Schatten op zolder

Mijn oma verhuist vrijdag naar het rusthuis. Het huis moet dus leeggemaakt worden. Mijn zus en ik hebben de eerste keuze wat we graag zouden willen hebben. Een hele namiddag hebben we al rondgesnuisterd.
Ik had ook een aantal dozen met allerlei zaken gevonden en had die meegenomen om eens op mijn gemak te bekijken. Leuk om zo eens in het verleden te duiken. Héél veel oude foto's (nog van rond de jaren 1920 tot 1980), oude verkoopsaktes, oude geboortekaartjes, oude doodsbrieven en eremedailles
Ik ben benieuwd welke schatten ik nog zal vinden...

dinsdag 7 augustus 2007

Gezinsfoto


Eén van de weinige gezinsfoto's, aangezien ik meestal fotograaf van dienst ben. Maar dankzij W hebben we nu toch eens een leuke foto van ons viertjes.

maandag 6 augustus 2007

Planckendael (deel 2)

Gisteren naar Planckendael geweest. Er waren een aantal vrienden van B, samen met hun vrouw en kinderen mee.
Eerst zijn we naar de neushoorn gaan kijken, daarna naar de aapjes. Die laatste vonden ze heel interessant. Dan nog wat rondgewandeld en dan was het etenstijd. De boterhammen gingen niet zo vlot naar binnen, maar wat wil je, als er een hele speeltuin staat te wachten om ontdekt te worden.
Na het spelen gingen we verder dieren kijken. Onder andere de aardvarkens, die kleintjes hadden, de koala's, de leeuwen,... En toen was het tijd voor een ijsje. M kreeg een aardbei-vanille ijsje. J is nog te klein voor ijs en heeft lekkere druifjes gekregen.
De oogjes werden kleiner en kleiner en uiteindelijk vielen ze dicht. Van de 7 kindjes sliepen er 5. tijd dus voor een pitstop, want dat was wel nodig met het warme weer.
Bij het wakker worden kregen de kindjes nog wat fruit. En daarna gingen we nog diertjes kijken. Een idee dat al vlug verworpen werd, want Je wou op de speeltuin met de trampolines. Dan maar Je's idee gevolgd en de kindjes hebben zich nog goed geamuseerd op de speeltoestellen en in het zand.
In de auto was het om te stikken, dus slapen zat er niet in. Gelukkig was het vlot verkeer en waren we op een klein uurtje thuis. Thuis gekomen hebben we ons nog bij de buren neergezet, de speelstraat was nog bezig.
M is dan redelijk vlug naar bed gegaan en had niet lang nodig om in slaap te vallen. J daarentegen had een energie-opstoot (misschien door de vele cola die ik gedronken heb) en heeft heel de living rondgestoven. Uiteindelijk viel ook hij stil.

Planckendael

vrijdag 3 augustus 2007

Klimmen

M klimt nu overal op. Na ontelbare keren gezegd te hebben dat hij op bepaalde dingen niet mag klimmen en hij niet wou luisteren, heeft hij het aan de lijve ondervonden dat het gevaarlijk is.
Hij wou op de curverbox klimmen en van daaruit op een hogere curverbox, waar wat speelgoed op staat. Bij het rechttrekken aan de hoogste curverbox is het speelgoed naar beneden gevallen en natuurlijk op zijn voorhoofd. Wenen, wenen, wenen, niet te troosten. Het zal wel pijn gedaan hebben, want er staat een serieuze buil op zijn voorhoofd, die al rood en blauw ziet.
Ik had wel wat medelijden met hem, maar ik hoop intussen ook dat hij zijn lesje geleerd heeft en misschien eens zal beginnen luisteren.

donderdag 2 augustus 2007

logeren

M is dinsdagavond gaan logeren bij oma en opa en gisterenavond gingen we hem terug oppikken. Hij heeft genoten van de vele aandacht die oma hem gaf, het lekkere ijsje, de vele knuffels die hij gegeven en gekregen heeft.
En ik heb genoten van mijn dagje alleen met J. In de voormiddag en tijdens J's middagdut veel gekuist en in de namiddag met J gaan wandelen, hem met de loopkar laten stappen, samen met de bal gespeelt,...
Wat is het toch rustig als er maar 1 peutertje in huis is in plaats van 2 peuters. Geen ruzies oplossen, geen gevecht voor aandacht, gewoon leuk spelen en intussen wat huishoudelijk werk kunnen doen.