woensdag 31 oktober 2007

Paardrijden les 3

Deze namiddag was M's 3e paardrijles. De vorige les moest afgezegd worden wegens een keelontsteking bij M. Bijgevolg was het al 4 weken geleden dat M nog les gehad had.
Het begin was eventjes moeilijk, maar éénmaal Roger aan het stappen was, was M aan het genieten.
Lekker ontspannen en toch goed aan het meewerken. Armen spreiden, armen omhoog doen, wijzen naar zijn spiegelbeeld,... Dit ging allemaal heel vlot. En M begon zowaar zelf Roger aaikes te geven. Wel nog met het deken ertussen, maar de bedoeling was goed.
Na de les nog even Roger echt gestreeld, maar toen Roger begon in mijn zakken te zoeken of er een snoepje zat, was het genoeg voor M. Zo'n groot paardenhoofd was iets te beangstigend.
Het was een halfuurtje genieten voor M en mezelf. Na de moeilijke momenten die we soms hebben, doet het echt deugd om samen iets leuks te doen. Een moeder-zoon moment om te koesteren.

maandag 29 oktober 2007

Zomeruur - winteruur

Dit weekend was de verandering van zomeruur naar winteruur een feit. 3u werd terug 2u. Het nut van het zomeruur ontgaat me.
Komt er dan nog bij dat ons bioritme zich niet zo vlug aanpast. En bijna iedere ouder met kleine kindjes kent dit fenomeen. Het gesukkel met de slaapjes, het eetmoment,...
En ja hoor, ook ten huize Lieze was het moeilijk. De zondag viel goed mee, tot 's avonds. Een hyperactieve J die de hele nacht slecht geslapen heeft en deze morgen al om 5u30 vond dat het tijd was om op te staan. Ook zijn voedingsritme was van slag. In plaats van 1 of 2 nachtvoedingen waren dit er deze nacht 5.
Waarom schaffen we niet gewoon dat zomeruur af?

woensdag 24 oktober 2007

Racisme

Nog nooit werd ik echt met racisme geconfronteerd, tot vandaag. Op weg van het revalidatiecentrum naar huis was ik er getuige van. Een koppel allochtonen stak over op het zebrapad. Volledig reglementair. Een man in een getunede auto kwam aangereden en aan het zebrapad gekomen trok hij nog eens goed op, in plaats van af te remmen. De mensen moesten opzij springen om niet onder de auto terecht te komen. Volle plankgas stoof de man in de getunede auto weg, scheldnamen roepend naar die mensen.
Waar gaat dit naar toe?
Ik hoop dat mijn kinderen leren dat we in een multiculturele samenleving leven en dat we enkel met verdraagzaamheid (van beide kanten) deze stad en deze wereld een leuke plaats kunnen maken om te leven.

maandag 22 oktober 2007

Revalidatiecentrum

M gaat vanaf nu 2x per week naar het revalidatiecentrum voor kiné, logo, ergo en speltherapie. Deze voormiddag was de 1e keer. Hij wuifde me uit en ik ging met J eens gaan wandelen. Hij is heel flink geweest, heeft niet gehuild, werkte goed mee, heeft flink gestapt,... Slechts éénmaal trok hij een pruillipje. Hij moest tandenborstels sorteren en snapte het niet goed. Hij wou, zoals hij thuis doet, zijn tandjes poetsen en dat mocht niet, hij moest ze in het mandje leggen.
Ik ben zo trots op hem. Mijn flinke ventje heeft dan als beloning een boekje van Bumba gekregen. Zijn oogjes straalden.

donderdag 18 oktober 2007

Intonatie

Waar ik in het begin zo blij was dat J voor de eerste keer "mama" zei, is die blijdschap nu toch heel wat minder.
J was deze ochtend erg vroeg wakker. Met als gevolg dat hij halverwege de voormiddag moe begon te worden. En als J moe is, dan gaat hij zagen. Ik heb "mama" op wel 10 verschillende zaagtoontjes gehoord.
En hoe vervelend ik het gezaag ook vond, toch ben ik verwonderd over de vele soorten intonatie die een peutertje in 1 woordje kan steken.

zondag 14 oktober 2007

Zielige ziekenboeg

Dit weekend was al slecht begonnen. Vrijdagavond had M koorts en wou hij niet eten. Zaterdag was er nog geen verbetering. Deze morgen leek het ietsje beter te gaan, maar deze namiddag is hij helemaal gecrasht. Een koortsig, hangerig peutertje met keelpijn. Hij zag er echt zielig uit.
J is intussen ook helemaal hees en bleek.
Ikzelf ben deze morgen van de trap gevallen. Uitgegleden van bovenaan en tot halverwege de trap heb ik elke trede gevoeld. Een paar serieuze blauwe plekken op armen en benen als gevolg.
En B, die houdt de boel hier recht.

donderdag 11 oktober 2007

Vruchten


Vandaag 4 jaar geleden was het een prachtige herfstdag. Vandaag 4 jaar geleden was het onze dag. Die dag zijn B en ik getrouwd.

Vandaag zijn we 4 jaar verder en vieren we onze "vruchten bruiloft".

vrijdag 5 oktober 2007

Kennismaking met school

Wij kiezen voor inclusief onderwijs voor M. We hebben er al een aantal contacten met de school op zitten en vandaag mocht M, samen met ons, eens gaan kennismaken met zijn klasje.
Hij was eerst wat onwennig, weende eventjes, maar toen hij bij de andere kindjes mocht spelen was alles vlug in orde. Eerst bouwde hij een blokkentoren, de andere kindjes hielpen hem daarbij. Daarna nog wat met de auto's spelen, een kringronde doen en een 10-uurtje gaan eten. M ging flink bij de andere kindjes aan tafel zitten en at een appeltje op. Enkel het bekertje melk wou hij niet hebben.
Alles is vlot verlopen, M deed gewoon mee met de andere kindjes, luisterde goed (zelfs veel beter dan thuis) en het belangrijkste: hij voelde zich goed. Je zag aan hem dat hij plezier had. Ook de juf, de kinderverzorgster, de GOK-leerkracht, de brugfiguur en de directeur vonden dat hij het heel goed deed.
De eerste stap is gezet. In januari mag hij starten met halve daagjes school en wordt hij echt een kleuter.

woensdag 3 oktober 2007

Paardrijden les 2

Deze namiddag was M's 2e paardrijles. Hij ging eerst Roger, het paard waar hij op rijdt, goeiedag zeggen. Zijn angst voor paarden is zo goed als verdwenen. Toen we op het paard gingen zitten, begon M wel eventjes te schreeuwen, maar dat was algauw over. Hij vond het leuk.
Hij werkte zelfs goed mee met een evenwichtsoefeningetje. Samen met mij zijn armen strekken zodat hij zelf zijn evenwicht moest vinden. Hij was echt zo flink.
Na een halfuurtje begon hij moe te worden. Bij het afstappen hebben we samen nog eens een aaike gegeven aan Roger. Een beetje aarzelend en maar éénmalig, maar het was wel zo lief dat hij het wou doen.

maandag 1 oktober 2007

Feestje

Gisteren was het dan zover. J zijn verjaardagsfeestje was een feit. Eerst cadeautjes krijgen, daarna kaarsje uitblazen en lekkere taart eten. (Of toch liever een koekje dan een stukje taart.) En dan buiten spelen en ravotten. Goed moe terug naar binnen. Nog wat bekomen met een drankje en dan avondeten. Lekkere pistolets, sandwiches, suikerbrood of rozijnenbrood. Opruimen en afwassen (waarvoor mijn welgemeende dank aan de helpende handen) en intussen kijkt M naar Bumba en loopt J wat verloren. Het was dan ook een vermoeiende dag en hoog tijd voor het zandmannetje om langs te komen. Dag zwaaien, pyjama aan, nog wat melk drinken en dan naar bed.
Fonkelende oogjes, leuke lachjes, gebrabbelde woordjes en af en toe een traantje. Een mooie dag.