donderdag 31 januari 2008

Kuikentjes

Deze clip is heel leuk voor de kindjes, mama's en papa's vinden het minder aangenaam. ;-)
Kuikentjes

Oudercontact

Deze avond hadden we ons 1e oudercontact. We waren heel erg benieuwd wat de juf over M zou vertellen. En we waren wel tevreden met wat we te horen kregen. M observeert veel, gaat af en toe op verkenning, kent de routine al een beetje. Hij laat ook merken wanneer iets genoeg geweest is (ok niet altijd op de juiste manier, maar daar wordt aan gewerkt!). De juf is blij dat hij zelf stapt en dat hij zich zo van het ene speelhoekje naar het andere kan verplaatsen. De andere kindjes zorgen voor hem en helpen hem.
De combinatie van het revalidatiecentrum en de school blijkt toch wel zwaar te zijn. Zeker als hij de maandag een volledige dag op school blijft. Maar dat zal hij gewoon moeten worden.
Alles bij elkaar een positief oudercontact.
Nu nog 1 dagje school en dan genieten van een welverdiende vakantie om er daarna weer in te vliegen.

vrijdag 25 januari 2008

Bespreking revalidatiecentrum

Deze middag hadden we op het revalidatiecentrum een bespreking over M. Hij gaat daar nu al een paar maanden in therapie. De bespreking is vlot verlopen. Er kwamen geen verrassingen uit de bus. Hij doet goed zijn best, gaat echt wel vooruit.
Ook de werkpunten voor de komende maanden liggen 'vast'. De kiné gaat vooral rond zijn stappen blijven werken. De ergo op de tijdsspanne van aandacht hebben (hij is nog altijd erg vlug afgeleid) en fijne motoriek (grijpen). De logo gaat werken rond spontane communicatie.
Dus we zijn weer klaar om er de volgende maanden voor te gaan!

donderdag 24 januari 2008

Verdwenen

J was aan het wenen. Zijn "koeka", zijn tutje, was verdwenen. Overal hebben we gezocht. De hele keuken ondersteboven gehaald. Wel 45 minuten speelgoedbakken leeggemaakt en terug gevuld, doosjes open gedaan en terug dicht, de favoriete verstopplaatsjes onderzocht,... Maar geen tut te vinden. De enige mogelijkheid waar de tut nog zou kunnen zitten is ...
de vuilnisbak. Oh Jeez

maandag 21 januari 2008

Vuilnisbak

M en J vinden het super om de gebruikte pamper daarna in de vuilnisbak te mogen gooien. Eerst de kast opendoen, daarna de vuilnisbak opendoen, pamper er in gooien, vuilnisbak dicht en kast dicht.
Maar J snapt nog niet goed dat de vuilnisbak enkel voor vuilnis dient. Als we eventjes niet opletten, doet hij de kast open en gaat vanalles in de vuilnisbak gooien. Speelgoedjes, zijn tut, een keukenhanddoek,... Alles moet er aan geloven.
Heel leuk dat ze willen dingen zelfstandig doen en mama helpen, maar hopelijk moet ik niet te veel meer in de vuilniszak gaan vissen.
Walking Garbage Can

vrijdag 18 januari 2008

Aantal kinderen met downsyndroom neemt toe

Aantal Down-kinderen neemt toe
Anders dan verwacht, worden in Nederland anderhalf keer zoveel kinderen met het Down-syndroom geboren dan ongeveer twintig jaar geleden. Dat zei Michel Weijerman, coördinator van de Down-poli van het VU Medisch Centrum in Amsterdam donderdag in het actualiteitenprogramma Netwerk. Weijerman deed onderzoek naar het onderwerp. "Er was altijd gedacht dat er een tendens van daling was, maar er is een behoorlijke stijging, anderhalf keer zoveel", aldus Weijerman. Zijn onderzoek wordt deze maand gepubliceerd in het internationale vakblad The Journal of Pediatrics.
Kinderen op late leeftijd
Er zijn volgens Weijerman twee oorzaken voor de toename. "Vrouwen krijgen op hogere leeftijd kinderen. De andere reden is dat deze vrouwen vaak weloverwogen afzien van prenataal testen."
Weijerman heeft met zijn landelijk onderzoek vastgesteld dat in 2003 in totaal 322 baby's met het Down-syndroom geboren werden. Dat is zestien op de 10.000 baby's. Twintig jaar geleden lag het aantal baby's met het Syndroom van Down op tien per 10.000. (anp/mvl)
18/01/08 09u04
De Persgroep Publishing. Alle rechten voorbehouden.

http://www.hetlaatstenieuws.be/hln/nl/962/Gezondheid/article/detail/137942/2008/01/18/Aantal-Down-kinderen-neemt-toe.dhtml

Wij behoren tot de groep van mensen die heel bewust afzien van prenatale testen. Onze reden hiervoor: ieder kind is welkom, met of zonder handicap. Kiezen voor kinderen wil zeggen dat je onvoorwaardelijk van je kind houdt. Of het kind nu een handicap heeft of niet.

donderdag 17 januari 2008

Vliegensvlug

Dat is onze J. Hij rent, loopt, vliegt. En liefst uit mama's en papa's zicht. Een seconde niet opletten is voldoende om zich uit de voeten te maken. Is er een trap in de buurt, wees dan maar zeker dat hij al halverwege zit. Heeft hij vrije baan, dan is hij zeker al een tiental meter verder. En luisteren als mama zegt dat hij moet stoppen en moet blijven staan, ho maar, dat is te veel gevraagd voor onze wervelwind.

vrijdag 11 januari 2008

Na een week school...

De eerste week school zit er op voor mijn kleutertje. Het was een goeie week. Geen traantjes, veel lachen, goed meewerken, een eerste keer knutselen,...
Ook de reacties van de andere ouders zijn overwegend positief. Iets waar we toch wel wat bang voor waren, wetende dat er ouders zijn die inclusief onderwijs ofwel niet kennen ofwel er geen voorstander van zijn. Maar alles is deze week echt vlot verlopen.
Ook met de andere kindjes gaat alles vlot. En het klikt echt wel met zijn juf.
Deze middag draaide hij zich nog eens om naar zijn juf, haalde zijn mooiste glimlach boven en zwaaide "dada". Leuk om zo zijn eerste week als kleuter af te sluiten.
Ik ben zo trots op M!

woensdag 9 januari 2008

Paardrijden les 7

Vandaag mocht M nog eens gaan paardrijden. Hij vertrok vol enthousiasme. Ook in de auto was hij vol energie, en dat ondanks al een aantal middagslaapjes overgeslagen te hebben. In het begin deed hij flink mee, was enhousiast over de oefeningetjes, gaf Roger aaikes,... Maar na 20 minuutjes hobbelen vielen de oogjes dicht. Even later schoot hij terug wakker om daarna effectief in slaap te vallen. Zo hebben we nog 10 minuutjes rondjes gelopen. Och, hij kan er maar deugd van gehad hebben. :-)

dinsdag 8 januari 2008

Stokje

Ja, ook ik ben "slachtoffer" geworden van een stokje. Dank u drievuldigheid!

Wat wilde je later worden toen je kind was?
kapster of dierenarts

Wat ben je dan uiteindelijk geworden?
studies van opvoedster, uiteindelijk thuisblijfmama geworden

Hoe wilde je er als kind later uitzien?
Zoals mijn mama

Hoe zie je er nu uit?
Een gewone jonge mama. Soms iets slonziger dan ik er zou willen uitzien, maar met 2 kleine kindjes is dat niet altijd evident. ;-)

Hoe zag de man van je dromen eruit, als puber?
Zoals Antonio Banderas in Zorro. Lief, charmant, sexy, en één van de "goeien".

En wat is het in het echte leven geworden?
Een lieve, charmante, sexy man. Een goede echtgenoot en een superpapa.

Hoeveel kinderen wilde je later en op welke leeftijd?
2 kinderen voor mijn 26, later werd dat 4 kinderen voor mijn 30e

En wat is het uiteindelijk geworden (of wat zal het worden?)
Tot hiertoe al 2 kinderen voor mijn 26e. En ik hoop dat er tegen het einde van het jaar een 3e kindje op komst is.

Wat was als kind je lievelingseten en wat lustte je totaal niet?
Frietjes. Ik lustte geen pizza.

Is dat nog steeds zo?
Intussen eet ik wel graag pizza.

Ik geef dit stokje door aan Onthaalmoeke Cica, Sterretje en Sarah

maandag 7 januari 2008

1e schooldag!

M zijn eerste schooldag zit er op. Een halve dag. En hij is ongelofelijk flink geweest. De juf was vol lof over hem.
We kwamen op school toe en eventjes dacht ik dat hij ging wenen. Het was erg druk en ik zag dat hij het er moeilijk mee had. Maar toen gingen ze naar het klasje en M ging heel flink mee. In de klas draaide hij zich nog eens om en zwaaide nog "dada" en ging in de kring zitten.
Hij heeft flink met de auto's gespeeld, zijn banaan opgegeten, buiten gespeeld,... En de hele tijd glimlachen. Geen enkele keer heeft hij gehuild (in tegenstelling tot mama ;-)).
Wat ben ik trots op mijn kleuter!
Op naar de 2e schooldag.

zondag 6 januari 2008

Peuter wordt kleuter

Nog minder dan 24u te gaan en onze peuter is officieel een kleuter. Vanavond wordt zijn boekentasje klaar gezet. En morgenochtend start M in de kleuterschool.
Ik begin zelf intussen al wat zenuwachtig te worden. Ben benieuwd hoe zijn 1e schooldagje zal meevallen. Ik ben ook heel erg trots op hem. Mijn grote jongen. En toch kan ik bijna niet geloven dat mijn kleine jongen zo groot en flink wordt. Ik wil me morgenochtend flink houden, maar ik weet nu al zeker dat, wanneer hij me niet meer kan zien, de traantjes zullen vloeien. Mama zal het waarschijnlijk moeilijker hebben dan M. ;-)

vrijdag 4 januari 2008

In 't honderd

Vandaag was zo'n dagje dat alles in 't honderd liep. Het begon slecht en het is niet opgehouden.
Na een ochtendrush om op tijd op het revalidatiecentrum te geraken (J vond het blijkbaar nodig om juist voor het vertrek nog iets te produceren in de pamper), bleek dat dat ik eigenlijk te vroeg was. Een misverstand door de verantwoordelijke, want op mijn papier stond het anders dan op het papier van de therapeuten. Dus dan 2 peuters moeten bezighouden voor een halfuur. En mijn 2 kapoenen en wachten, dat gaat dus niet samen.
Daarna naar de winkel met J, terwijl M zijn oefeningen deed. J heeft het uitgehangen en minstens 5 driftbuien gehad onderweg. Vond er dan nog een ouwe man het nodig om het beter te weten hoe je een driftige peuter aanpakt. Heb hem op een niet al te vriendelijke manier duidelijk gemaakt dat hij zich niet moest moeien.
Intussen had M, voor de 1e keer, niet goed willen meewerken met de oefeningen.
Thuisgekomen liepen zelfs de meest simpele dingen verkeerd. De poezen die het huis binnenstoven, ipv naar hun hokje te gaan. De choco die niet wou smeren op de boterham. Zelf een beker water morsen.
En dat was enkel nog maar de voormiddag. Gelukkig verliep de namiddag iets rustiger. En om het lot niet te tarten, werd er niet gekookt vandaag, maar werden het frietjes van de frituur. Toch nog iets goed om de dag mee af te sluiten.

woensdag 2 januari 2008

Crash, boink, slaap!

Na de feestdagen en bijhorende drukte is het eindelijk rustig. De 2 kapoentjes zijn uitgeteld en doen een lange middagdut, het huishouden is aan de kant, en nu is het eventjes genieten van de stilte.
Ik ben ook blij dat M wat slaap inhaalt. Na een weekje zonder middagdut begon het toch zijn tol te eisen. En aangezien hij over een paar daagjes voor de 1e maal naar school gaat, zou ik hem graag uitgeslapen zien vertrekken zodat hij niet oververmoeid aan zijn schoolstart begint.

En B en ik zijn ook behoorlijk uitgeteld. Oudejaarsavond hebben we zelfs 24u niet gehaald, we lagen al in dromenland. Maar ondanks het vroege uur, hebben we toch enorm genoten. Lekker gegeten, gezellig aan tafel met overal kaarsjes, een mooi muziekje op de achtergrond...

dinsdag 1 januari 2008

Nieuwjaar!

Happy New Year

GELUKKIG NIEUWJAAR!

Ik wens iedereen een spetterend mooi 2008! Een jaar waarin dromen uitkomen en wensen in vervulling gaan.