dinsdag 29 april 2008

Broederliefde

J krijgt nog altijd borstvoeding. En als ik J de borst geef, reageert M soms jaloers. Hij wil dan ook komen knuffelen bij mama.
Maar vandaag niet. Terwijl ik in de zetel zat en J vroeg om bij me te drinken, kwam M naast ons zitten. En terwijl J aan het drinken was, was M vol belangstelling aan het meekijken en gaf hij in de tussentijd aaikes op J's hoofd en speelde hij zachtjes met J's haar.
Een (zeldzaam) moment van broederliefde en ik voelde me compleet gelukkig bij het zien van mijn lieve gezinnetje.

zondag 27 april 2008

Buiten spelen

Nu er een warme lentezon staat, konden M en J hun nieuwe kledij showen terwijl ze buiten aan het ravotten waren. Toen de foto's genomen werden was de kledij nog proper. Een kwartier later zaten er al overal grasvlekken en aardevegen.

zaterdag 26 april 2008

Winkelen

Vandaag zijn we voor M en J om zomerschoenen en zomerjassen geweest. Bij de schoenwinkel viel het nog mee. Gelukkig was er een speelhoekje waar ze zich wat konden amuseren. De juiste maat was vlug gevonden, de schoenen vlug gekozen.
Daarna nog naar de klerenwinkels. Jassen passen is leuk, maar nog leuker is ontsnappertje spelen in de winkel. M liep naar de ene kant, J vluchtte naar de andere kant. En wij er maar achter lopen om ze toch niet kwijt te geraken. Gelukkig kregen ze nog elk een "Bob de Bouwer"-pet en na zichzelf bewondert te hebben in de spiegel is de rust teruggekeerd.
In de namiddag werd nog een uitstap naar de mako gepland. Over het algemeen waren ze wel flink. En als beloning kregen ze elk nog een lekker ijsje. En wees maar zeker dat dat smaakte!

vrijdag 25 april 2008

Accidentje

Vandaag heeft M op school een klein accidentje gehad. Gevallen van de bank en zijn wang is geschaafd en op zijn voorhoofd zit een buil. Blijkbaar heeft hij serieus geweend. Maar stoer zoals hij is, was hij alweer volop aan het lachen toen ik hem van school ging halen.
Typisch jongens?!

Gehooronderzoek 3

Vandaag werd er bij M opnieuw een gehooronderzoek gedaan. Bij het algemeen onderzoek (alle frequenties samen) reageert hij vanaf 30 decibel. Wat dus eigenlijk wel goed is. Maar wanneer de audiologe gaat specifiëren reageert hij minder goed. Bij de lage frequenties was dit vandaag vanaf 55 decibel. Nu kan zijn verkoudheid daar ook wel mee te maken hebben.
Er zullen nog heel wat testen nodig zijn. De volgende test gaat door op 6 mei.

maandag 21 april 2008

Gehooronderzoek 2

Verleden week dinsdag is M nog eens naar het hoorcentrum geweest voor onderzoeken. De gewone testresultaten lagen opnieuw rond 65 decibel. Maar de test met dagdagelijkse geluiden (een blaffende hond, een rinkelende telefoon, een huilende baby, muziek) daar werden resultaten van 40 decibel en soms zelfs van 30 decibel bekomen. Dus dat is al heel wat beter dan die 65 decibel. Dit zou dus willen zeggen dat M niet matig tot ernstig slechthorend zou zijn, maar wel licht slechthorend.
Meer testen zijn dus nodig en die zullen doorgaan op vrijdag 25 april.

Terug van weggeweest

Wegens technische problemen (lees: harde schijf naar de vaantjes) heb ik de afgelopen 2 weken niets op de blog kunnen schrijven. Maar vanaf nu zijn we terug online. Dus jullie zullen weer kunnen genieten van de avonturen ten huize Lieze.

maandag 7 april 2008

Vallen

M ziet J overal op klauteren. Dus dan moet hij dat natuurlijk ook proberen, want ja, alles wat zijn broer doet, doet hij na. Allemaal heel leuk, op een speelgoedbak klimmen, op een tafel klimmen,... En als mama zegt dat dit niet mag, want dat dat gevaarlijk is, dan gaan we toch zeker niet luisteren.
Gevolg: M valt. Hij tuimelt achterover. Gelukkig niet zo erg, maar waarschijnlijk morgen wel een buil op zijn achterhoofd.
En wie denkt dat M door zo'n ervaring toch wel wat voorzichtiger wordt, die denkt verkeerd. Na 5 min probeert hij alweer op iets nieuws te klimmen.

vrijdag 4 april 2008

Swapje

Een swapje is een uitwisseling van cadeautjes rond een thema. Je maakt/koopt een cadeautje voor iemand en iemand anders maakt/koopt iets voor jou. Gisteren was het dan zover. Mijn "slachtoffertje" heeft haar swapje ontvangen en zelf kreeg ik ook een hele leuke swap van deze mama van 2 kabouters.
Wat zat er in mijn ontvangen swapje: 2 mooi versierde opbergdozen, een grote zak chips, een mooie kaars en 3 flesjes massage-olie.

woensdag 2 april 2008

Gehooronderzoek

Deze morgen moest M op onderzoek in het hoorcentrum. Daar werden bijkomende tests gedaan om zo wat beter te weten hoe het nu juist zat met zijn gehoor.
M werkte niet echt zo goed mee, maar toch voldoende om te merken dat hij rond de 60 decibel zit. (Dus pas wanneer er een geluid van 60-65 decibel is, kan hij het horen.) Er werd nog een test gedaan om te kijken of het aan het middenoor ligt, of aan het binnenoor. Omdat het vermoeden is dat vooral het middenoor zorgt voor problemen. Maar aangezien M niet echt meer wilde meewerken, moet dit op 15 april nog eens opnieuw getest worden.
Als het effectief een probleem aan het middenoor is, zal hij een BAHA-hoorsysteem moeten dragen. Dat is een band op het hoofd die een hoorapparaat tegen de schedel vasthoudt zodat de geluidstrillingen rechtstreeks naar het binnenoor gaan en zo het middenoor omzeild.
Op 15 april zullen we dus meer weten.