vrijdag 29 augustus 2008

De waarheid komt uit een kindermond...

B vraagt aan J: "Wie heeft er een dikke buik?" J antwoord: "Mama."
"Ja, en wie heeft er nog een dikke buik?" J's antwoord: "Papa!"
:-)

maandag 25 augustus 2008

Rood hoofd

Dat heeft M me daarjuist bezorgd. Een rood hoofd van schaamte. In de winkel was hij al de hele tijd tegendraads, rechtstaan in de kar, zijn broer duwen die in het zitje van de kar zat,... Aan de kassa gekomen was ik eventjes niet op M aan het letten. In de tussentijd was hij er in geslaagd om al de kaartjes met belwaarde (die aan de kassa hangen) uit te halen en op de grond te gooien. Zucht.

zaterdag 23 augustus 2008

Plopsaland - de foto's

Plopsaland

Gisteren zijn we naar plopsaland geweest. Toen we daar aankwamen waren zowel M als J wat overweldigd. Al die figuren in het echt, dat was een beetje eng. Gelukkig ontdooiden ze vlug.
De eerste halte was de big en betsy hoeve waar we eerste een ritje maakten in de tractors en daarna de geitjes en schaapjes gingen aaien op de kinderboerderij.
Daarna gingen we op bezoek in het kabouterbos van kabouter plop, ging M op safaritour en maakten we een ritje met de luchtbalonnen.
Na de picknick kwamen de iets heftigere attracties aan bod. De koffiekopjes waren goed voor een bang gezichtje en de storm op zee was iets te zwaar. Gelukkig kwam daarna de piratenwinkel in zicht en kreeg M een echte piratenbroek.
De rit ging verder naar de minder wilde attracties. De kikkertjes die springen leuk in het rond en de eendjes zorgen voor een rustig tochtje op het water. Alleen jammer dat de konijntjes niet veel zin hadden om rond te springen.
Tijd voor een ijsje en daarna een leuke Bumbashow. Nog eens op safaritour, op de tractors en de kinderboerderij en dan nog even winkeltijd. Een mooi plop-t-shirt voor J en 2 pluchen piet piraten werden er gekocht. Nog even iets eten en dan de auto in naar huis.
Moe maar voldaan vielen de kindjes allebei vlug in slaap.

donderdag 21 augustus 2008

Zwanger buikje

Hier nog eens een foto van mijn zwanger buikje. Intussen bijna 25 weken zwanger en dat zie je ;-)

Weerzien met Roger

Gisteren ging M na lange tijd nog eens paardrijden. Het was ook voor de paarden vakantie geweest. Maar nu stond Roger terug op post om rondjes te stappen. Er was wel een wissel nodig. Omdat ik de 22 weken zwangerschap gepasseerd ben, mag ik van de gynaecoloog niet meer duorijden. Dus moest iemand anders mijn plaats innemen. Met veel twijfels en toch wat angst heeft A, mijn schoonmoeder, deze taak op zich genomen. En het is heel goed meegevallen. M moest wel wat wennen, hij wou eerst niet op Roger gaan zitten, maar na wat aanmoediging van mama kwam dit in orde. We merkten dus wel dat het eventjes geleden was. Maar vanaf nu gaan we weer regelmatig paardrijden.

maandag 18 augustus 2008

Plassendans

Gisteren was er speelstraat in onze straat. Na een 20-tal minuutjes werden we verrast door een serieuze bui. Na de bui kwam de zon en konden we ons terug buiten installeren. Natuurlijk waren er hier en daar serieuze plassen ontstaan. Héél verleidelijk en het duurde dan ook niet lang voor J die plassen ontdekte en er stond in te springen. Na een aantal keer gezegd te hebben dat hij dat niet mocht (en gemerkt te hebben dat ons verbod niets uithaalde) hebben we zijn schoentjes maar uitgedaan zodat hij op zijn blote voeten kon dansen in de plassen. Maar intussen was het kwaad als geschiet en waren zijn sandaaltjes kletsnat.
Deze namiddag was er nog niet veel verandering en heb ik de grote middelen boven gehaald. Met de haardroger een halfuurtje intensief warmte blazen op de sandalen deed toch wel iets uit. Ze zijn intussen zo goed als droog. Gelukkig maar.
En de volgende speelstraat doen we J, na een regenbui, wijselijk de botjes aan!

zaterdag 16 augustus 2008

Ik spring, spring, spring... de wereld in!

J heeft vandaag de kunst van het springen ontdekt. Met nog wat moeite en iets waar hij zich kan aan vasthouden springt hij er op los. De gekste toeren haalt hij uit terwijl hij springt. (En eigenlijk ook wanneer hij niet springt ;-))

dinsdag 12 augustus 2008

BAHA-hoortoestel

Sinds deze voormiddag heeft M een BAHA-hoortoestelletje. Op proef. Over 2 weken wordt alles geëvalueerd. De testen met het toestelletje aan waren wel goed. Hij reageerde een stuk beter dan zonder.
Natuurlijk is het wel wennen. Hij moet alles toch wel eens goed uittesten, hé. Dus het volumeknopje heeft hij vlug ontdekt. Ook hoe hij het toestelletje moet laten piepen had hij vlug door.

maandag 11 augustus 2008

11/08/08

Vandaag toch wel een speciaal dagje. B en ik zijn 8 jaar samen. Echt vieren doen we dit niet, maar met een lief kaartje deze morgen was ik heel blij.

dinsdag 5 augustus 2008

Draagdoeken

Ik maak zelf regelmatig gebruik van een draagdoek. Ik heb er dan ook verschillende. (Hier vind je een overzicht van de verschillende soorten draagdoeken.)
Sinds gisteren heb ik ook een poppendraagdoek. En ja hoor, zowel M als J hebben de draagdoekmicrobe van hun mama geërfd. ;-)

zondag 3 augustus 2008

Fata Morgana (2)

En toch wel met enige trots kan ik zeggen dat Wingene 4 van de 5 sterren heeft gehaald!
De wereldkaart was goed zichtbaar vanuit de lucht.
De benodigde 20000 gsm's werd met ruim 2000 gsm's overschreden. En de opbrengst (meer dan 66000 euro!) wordt geschonken aan het kinderkankerfonds!
Er waren meer dan 300 bosnimfen en aardmannetjes in een mooie choreochrafie.
En de vulkaanuitbarsting was spectaculair.
Enkel het benodigde aantal km's zwemmen is niet haalbaar gebleken.
Dikke proficiat aan iedereen die hier aan meegewerkt heeft! Jullie hebben dat prachtig gedaan!

Fata Morgana

Gisteren was het Fata Morgana in Wingene. De opnames zijn gisteren gebeurd, vanavond om 20u15 wordt het uitgezonden.
We hebben niet de hele show meegemaakt. Het slechte weer zorgde ervoor dat we niet alles gezien hebben, maar de wereldkaart, de gsm-inzameling en de bosnimfen en aardmannetjes hebben we wel kunnen bewonderen. Jammer genoeg moesten we de vulkaanuitbarsting en het zwemmen aan ons laten voorbij gaan.
Ik ga nog niet verklappen hoeveel sterren Wingene gehaald heeft, maar ik heb wel een paar foto's als teaser.

vrijdag 1 augustus 2008

Echo op 22 weken

Gisterenavond nog eens naar de gynaecoloog geweest voor de structuurecho op 22 weken. Alles is ok met ons prutske. Het babytje weegt nu al 520g, alle orgaantjes zijn ok en het ligt met het hoofdje naar beneden. Wij willen het geslacht niet weten, maar de gynaecoloog heeft het wel gezien. Eventjes moeilijk dus om aan de verleiding te weerstaan, maar het is gelukt.
De volgende echo is nu op 32 weken en tussendoor nog een consultatie bij de vroedvrouw.

Een armpje en handje van ons prutske:


Een voetje van ons prutske:


Ons prutske mooi in beeld en ook de hartslag zie je hier: