maandag 30 maart 2009

Mammacafé

Het wordt tijd dat ik ook hier eens wat reclame maak voor het mammacafé. Wie een babbeltje wil slaan met andere mama's, vragen heeft over borstvoeding, slapen, verzorging,... kan terecht in de mammacafés. Daar staan de andere mama's en ervaringsdeskundigen voor je klaar. Er zijn er al een aantal verspreid over Vlaanderen, dus veel kans dat er ook eentje in je buurt is.
Bij de opening van het mammacafé in Gent, was ik aanwezig. En daar kwam ook een journalist en fotograaf aan te pas: http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelId=6527SRON&word=mammacaf%c3%a9

Verjaardagsfeestje M


Gisteren kreeg M zijn verjaardagsfeestje. Lekkere taart, kaarsjes blazen, cadeautjes open doen, veel aandacht krijgen,... En 's avonds was hij compleet uitgeteld.
Wat sfeerbeelden:

maandag 23 maart 2009

Tripliek

Downsyndroom Vlaanderen heeft een tijdschrift: Tripliek. En deze keer is M de 'coverstory'. Een aantal foto's, een intervieuw. Straks wordt M nog een BV ;-). Leuk om te doen, leuk om te lezen.

LLL-weekend

Als aspirant-leidster was ik heel benieuwd naar het LLL-weekend. En ik vond het wel leuk. Al die babytjes, peutertjes en een aantal kleuters die borstvoeding kregen, heerlijk om te zien. Nieuwe mensen leren kennen die ook zo denken over een groot deel aspecten van het opvoeden, is altijd interessant. En intussen nog wat nieuwe informatie rond borstvoeding horen, dat is mooi meegenomen.
Alleen jammer dat N er niet zo over dacht. Ze had het heel lastig met de drukte, geraakte moeilijk in slaap. Zelfs in de draagdoek waren er nog te veel prikkels voor haar. Gelukkig was er ook de mogelijkheid om ons even terug te trekken in de kamer en lekker samen een middagdutje te doen.
Het was ook de eerste keer dat ik langer dan 1 nachtje van mijn mannen gescheiden was. En ik heb hen héél erg gemist, maar ik heb het overleefd ;-). Al moest ik even een traantje van geluk wegpinken toen ik hen zondagmiddag terug zag.

zondag 15 maart 2009

Uitgeteld

Na een lentedagje waar de kindjes veel buiten gespeeld hebben, zowel thuis als bij de grootouders, was J volledig uitgeteld. In de auto lag hij al goed te snurken. En thuisgekomen legde hij zich neer in de zetel en sliep verder. Zo troffen we hem aan:

N aan het spelen

N begint meer en meer te spelen. De skwisch was ook bij M en J een favoriet speeltje en nu heeft N dit ook ontdekt.

Kroontje 4 jaar

Op school heeft M een kroontje gekregen voor zijn verjaardag. Hij was er heel trots op en liep er dan ook de hele tijd mee op zijn hoofd. En natuurlijk wou hij ook zichzelf bewonderen in de spiegel.

zondag 8 maart 2009

4 jaar, of toch bijna

Morgen wordt M 4 jaar, maar omdat dat een drukke schooldag is, met morgen een uitstapje naar de kinderboerderij en in de namiddag revalidatiecentrum, vieren we nu al een beetje zijn verjaardag. Een leuk kaartje en zijn cadeautjes mocht hij vandaag al openmaken.
Hij was verrast, zijn kaartje ging vlug open en werd goedgekeurd. En daarna volgden de cadeautjes. Het eerste pakje werd vlug opengedaan en daar kwamen 4 boekjes van samson en gert tevoorschijn. Natuurlijk moest daar direct in gekeken worden. En toen volgde het 2e pakje, hij wist al waar het lag en maakt dan ook erg duidelijk dat hij dit wou opendoen. En daar zaten 2 puzzels van Cars in. Samen hebben we de 1e puzzel al gemaakt. Voor M alleen is het nog wat moeilijk, maar samen lukt het ons om de puzzel van 12 stukjes te maken.


zaterdag 7 maart 2009

Carnaval Ledeberg

Bij carnaval wordt bij ons aan Aalst gedacht, maar Ledeberg heeft ook een carnavalsstoet.
Deze namiddag zijn we dus eens naar de stoet gaan kijken. M en J hebben zich goed geamuseerd. Maar wat wil je ook, een vlaggetje krijgen, een knuffelbeertje krijgen, snoepjes die rondgedeeld werden,... En dan maar kijken en genieten van de carnavalswagens en de muziek.
Een paar sfeerbeelden:

zondag 1 maart 2009

Uitstapje naar zee

Omdat het gisteren zo'n mooi weer was, hebben we nog eens een uitstapje naar zee gedaan. Een namiddagje in Oostende is altijd leuk.
Spelen op het strand was toch wel een topper. J en M amuseerden zich heel erg. En er werd echt mooi gespeeld en geen zand gegeten. Dan wat wandelen op de dijk. Nog wat in het zand spelen, waarbij J een speelkameraadje gevonden had. Heel leuk om te zien dat die peutertjes geen woorden nodig hebben om elkaar te begrijpen. J speelde mooi samen met een franstalig jongentje en ze babbelden samen wat af. :-) Intussen kreeg N borstvoeding terwijl ik zat te genieten van het zicht op zee. Tijd voor een pannenkoek en daarna terug richting auto. Moe maar voldaan terug naar huis.

Nog een paar foto's van N


N is al 11 weekjes geweest, dus tijd voor nog wat foto's.