dinsdag 28 juli 2009

'beetje ziek'

J wil de laatste tijd zijn boterham niet opeten 's morgens. Na heel wat excuses zoals 'geen honger', 'niet lekker',... is zijn laatste excuus nu 'beetje ziek'. Als ik zeg dat hij niet ziek is en hij zijn boterham moet opeten denkt hij eens na. Dan heeft hij plots een inval, wijst naar zijn been, waar er nog 1 korstje van de waterpokken staat en zegt: 'J wel beetje ziek, J nog een stipje'.
Vindingrijk is hij wel, die kapoen van mij.

zaterdag 25 juli 2009

Een dagje in de zoo

Gisteren zijn we een dagje naar de zoo geweest. Een hele belevenis. Eerst met de trein, waar M in het begin erg schrik had. En daarna diertjes kijken.
We zagen beren, tijgers, luipaarden, leeuwen, hagedissen, leguanen, slangen, apen, nijlpaarden en natuurlijk ook de olifanten met baby-olifantje Kai-Mook.
Jammer genoeg zorgde het onweer af en toe voor een verplicht schuilmoment. Maar we hebben toch genoten van deze gezinsuitstap.
donderdag 23 juli 2009

EHBO-feesten

Vandaag waren het Eerste Hulp Bij Ongevallen feesten ipv Gentse Feesten.
Eerst waren we naar het mammacafé geweest. Vanwege het slechte weer was het in het zaaltje onder de Reddie Teddy winkel. Eerst langs een draaideur, waar J al bijna tussen zat. En bij het terugkeren naar boven vond meneer er niets beter op om zijn vingers tussen de liftdeur te steken toen die open schoof. Gelukkig viel het al bij al nog mee en 5 min later was het al vergeten.
Na wat rondstappen (en nog wat winkels in- en uit geweest te zijn) keren we terug. J was redelijk geweldig en ik had al een aantal keer gezegd dat hij moest kalmeren en luisteren. Maar hij bleef zo wild. Terwijl hij springt, kijkt hij naar een etalage, mist de trap en valt pardoes met zijn voorhoofd tegen een hoek van een muur. Wenen, wenen, wenen, direct een dikke bult, wat geschaafd, hij zag lijkbleek,... We waren niet ver van de Rode Kruis post, dus we zijn vlug naar daar gegaan waar hij onderzocht werd. Hij kreeg een knuffelbeertje vast terwijl er een koud compres op gelegd werd. Er werd nog wat zalf op de buil gedaan en toen moest hij zijn knuffeltje terug geven en in ruil kreeg hij een snoepje.
Intussen vulde B de nodige formulieren in. We kregen de raadgeving hem goed in het oog te houden en moest hij misselijk worden of gaan overgeven de dokter te bellen (mogelijke hersenschudding).
We zijn nu een 4-tal uur verder en gelukkig is er nog niets te merken van een hersenschudding. Hij heeft nog een eindje bleek gezien, maar was daarna weer in zijn gewone doen en heeft zelfs nog eendjes gevist op de kermis, een wafel gegeten,...

dinsdag 21 juli 2009

Gentse Feesten in de regen

Wat hebben we gedaan op de Gentse Feesten? Geschuild voor de regen!
We gingen dus naar de gentse feesten. Het begon al goed, een nogal bruuske trambestuurder, met als gevolg dat M schrik kreeg in de tram en de boel bij elkaar gebruld heeft. En toen we uitstapten was M dolgelukkig aan het juichen en begon J te brullen omdat hij nog wat langer op de tram wou zitten.
Maar dat was vlug over toen we wat verder stapten. Zoveel te zien, daar werden ze vlug stil van.
Eerst wat stappen en kijken, dan naar het Baudelopark waar we eerst C tegenkwamen. De jongens vergaapten zich aan de steltenlopers en de acrobaten en genoten van de Afrikaanse ritmes.
Daarna kwamen we K tegen met haar zoontje E, die we kennen van de ouderpraatgroep van allemaal ouders met een kindje met downsyndroom.
En dan ging het richting vrijdagsmarkt waar de kermis stond. Met de belofte dat ze donderdag mochten vissen gingen we verder en kwamen daar L en A met hun dochtertje L tegen. Maar dat gesprekje was van korte duur, want toen moesten we vluchten voor een hevige onweersbui. Na een halfuurtje schuilen gingen we verder, maar tussen het kraampjes kijken door moesten we geregeld nog eens schuilen voor een plensbui.
Nog een hamburger eten zodat de maagjes gevuld zijn en dan de rit terug naar huis, waar M weer een huilbui kreeg op de tram. En raar maar waar, we waren juist op tijd thuis voor we overvallen werden door een volgend onweer.

Cadeau

Vandaag werd ik 27 jaar. En B heeft me het meest onromantische verjaardagscadeau ooit gegeven (zijn eigen woorden!). Een kruimeldief!

Ik zie er de humor wel van in en ben blij met mijn cadeau!
(En voor wie denkt 'wat voor een cadeau is me dat nu', mijn echte cadeau is een boek dat ik nodig heb voor mijn opleiding tot LLL-leidster en dat boek is besteld ;-))

zaterdag 18 juli 2009

Meeting

Vandaag werd er een 'speciale kindjes' meeting gehouden. Een groepje mama's en papa's die allemaal één of meerdere kindjes met een handicap hebben en die ervaringen uitwisselen via internet. We spreken af en toe eens af. Dit keer was het in de playbeach te doen. De kindjes hebben zich goed geamuseerd in de binnenspeeltuin, lopen, ballengevecht, springkastelen. Dan een ijsje eten en nog wat meer spelen. En de mama's (en papa's) hebben wat tijd gehad om te babbelen.

Rechttrekken

En nog maar een dag nadat N zich tot op haar knietjes ging rechttrekken in het park, stond ze plots op haar voetjes. Heel erg wiebelig, slechts een paar seconden, maar ze stond recht. En sindsdien heeft ze het nog een aantal keren gedaan. Sindsdien staat het park op de laagste stand!

donderdag 16 juli 2009

Samen spelen

Ook al maken ze vaak en veel ruzie, M en J kunnen ook mooi samen spelen. Hier een paar demonstraties:

7 maand

Ik ben zeven maand en ik zit al flink recht! En dat is zelfs niet voldoende, ik probeer me ook al recht te trekken, maar geraak niet verder dan tot op mijn knietjes.

zondag 12 juli 2009

Speelstraat

Elke zondag tijdens de zomervakantie is er speelstraat in onze straat. Vandaag konden we onverwachts toch 'speelstraten'. Wegens pokjes bij N en besmettingsgevaar zijn we niet naar een bbq geweest. Maar omdat alle kindjes in de speelstraat al waterpokken gehad hadden, konden we wel gezellig bij onze buren zitten.
Er werd veel met de fietsjes gereden, met de bal gespeeld, met krijt getekend,... En natuurlijk kwam ook de ijskar langs en kregen de kapoentjes een ijsje. En terwijl de kindjes speelden, konden de buren een praatje maken.

vrijdag 10 juli 2009

Waterpokken deel 3

En zoals verwacht zijn we nu aan deel 3 (en hopelijk het laatste deel) van de waterpokken-zaak.
Ja ja, ook N is er niet aan ontsnapt. Gisteren zag ik de eerste pokjes en sindsdien zijn er alleen nog maar bijgekomen. Ze is er gelukkig niet zo ziek van als M, heeft geen koorts of zo. Maar het lijkt er wel op dat ze jeuk heeft. De paar pokjes in haar haar, daar zit ze toch constant aan te krabben.
Hopelijk maakt ze nu voldoende antistoffen aan, want kindjes onder het jaar maken niet altijd voldoende antistoffen aan tegen die waterpokken, zodat ze het later een 2e keer kunnen krijgen.

dinsdag 7 juli 2009

Mammacafé

Deze voormiddag zijn we naar het mammacafé in Gent geweest. De jongens vonden het heel leuk. Maar J heeft het concept nog niet helemaal door. Als je hem vraagt waar hij naartoe geweest is, antwoordt hij: 'café met mama'.

woensdag 1 juli 2009

Summertime

Zomer = zon, mooi weer, waterspelletjes, zwemmen,...
Dus op een mooie dag als vandaag werd er natuurlijk veel buitengespeeld en werd het zwembadje bovengehaald. J wou vandaag niet op de foto, hij draaide zich de hele tijd om, maar N en M poseerden wel graag.