maandag 31 augustus 2009

Afsluiten in stijl

Ook voor dit jaar is de speelstraat ten einde, maar van deze laatste speelstraat werd een echt feest gemaakt. Er stond een springkasteel waar er naar hartelust kon op gesprongen worden, en voor de volwassenen was er een barbeque. Een heel gezellige dag met de buren.

Foto's plopsaland

Plopsaland

Om de vakantie leuk af te sluiten zijn we vrijdag naar plopsaland geweest. Een hele onderneming met 3 kleine kindjes, maar het is wonderwel goed gegaan en iedereen heeft een leuke dag gehad.
Toen we toekwamen hadden zowel M als J wat schrik van de figuren die aan de ingang van het park rondwandelden. Maar toen we verder stapten naar de attracties was daar al niet veel meer van te merken.
Eerst diertjes kijken op de kinderboerderij van big en betsy, het paard Amika gaan bewonderen en toen was het bos van plop aan de beurt. M had wat schrik in het donker, maar vond het toch allemaal wel mooi, J vond het super en N zat gefascineerd te kijken. Daarna mochten M en J in de jungle-auto's, maar na het 2e rondje zat M niet meer op zijn gemak en begon te wenen. De volgende 2 attracties wou hij ook niet meegaan, dus is J alleen met mama of papa op de brandweerwagen en de balonnen geweest. En hij heeft er van genoten.
Daarna werd er gesprongen op de kikkertje, op de konijntjes gereden, op de eendjes gevaren door zowel M als J, die dit wel leuk vonden. En toen was het tijd voor de grote Klus-show. Een leuke show, M en J deden goed mee met alle liedjes, N vond het allemaal ok, het was een grote hit. Dan was het tijd voor een ijsje, werd er nog een tochtje in de vaat gemaakt, en mocht J nog op de mega-mindy fietsen. En daarna een serieuze huilbui van J omdat hij nog te klein was om op de mega-mindy jetski's te gaan.
Nog iets eten en als afsluiter mochten ze nog iets kiezen uit de winkel. J koos een memo-spel van piet piraat en M koos 2 boekjes van samson en gert. N kreeg een boekje met flapjes van bumba.
Op de terugweg was het stil in de auto. N lag te slapen en de jongens waren ook wel moe en genoten nog wat stilletjes na van een leuke dag.

woensdag 19 augustus 2009

Kruiptechniek volgens N

Wel wat schuin kijken ;-)

maandag 17 augustus 2009

Visjes

Dankzij een leuke knutseltip die ik kreeg via het mammacafé zijn we ook thuis ook nog eens aan het knutselen geslaan. M en J mochten een aquarium met visjes maken. Eerst een schoendoos aan de binnenkant blauw schilderen. De onder-zijkant van de schoenendoos geel schilderen. Met wat veertjes of ander knutselmateriaal maak je het zeewier en als je ergens nog leuke vissenstickers hebt, kleef je die er ook in. In het deksel van de doos maak je rode vissen. Dan nog de visjes laten 'zwemmen' door ze aan een touwtje te bevestigen en klaar is kees.
Het resultaat:

Meedoen

Nu N zich kan rechttrekken gaat er een hele wereld voor haar open, want nu kan ze meespelen met haar grote broers. Of die broers dat altijd even leuk vinden is maar de vraag. ;-)

Soezen

Tijdens de mooie zomerdagen werd er al veel gebruik gemaakt van het zwembad. Ook zaterdag waren de jongens niet uit het zwembad weg te slaan. Na veel spelen, 'zwemmen', rollen, gooien,... in het water worden ook grote jongens wel eens moe. En dan is er niets leuker om bij papa in de ligzetel wat te gaan soezen.

zondag 9 augustus 2009

Circustechnieken in de speelstraat

Vandaag werd in de speelstraat de circusplaneet uitgenodigd. Een koffer vol met allerlei circusmateriaal. En natuurlijk met professionele begeleiding. De koffer met materiaal had veel aantrek van alle kindjes en ook M en J hebben wat circustechnieken geleerd.

zaterdag 8 augustus 2009

Op uitstap

M is vandaag op uitstap geweest, helemaal alleen. Hij ging eendjes kijken aan de vijver in het park.
B was de auto aan het stofzuigen om daarna de auto te wassen. J en M gingen helpen. Ik was met N juist naar boven gegaan toen ik B hoorde roepen "Waar is M?". Ik was hem nog gepasseerd toen ik naar boven ging, dus ver kon hij niet zijn, toch?!
Even in huis kijken, geen M te zien. Bij de buren gaan kijken, geen M te zien. Intussen toch al wat paniek. Ik neem J bij mij terwijl B nog eens gaat overal rondkijken en zijn naam roept. Nog steeds geen M te bespeuren. B neemt zijn fiets om in de buurt te gaan zoeken, ik zet N in het park, zeg tegen J dat hij in de keuken moet blijven en ga ook naar buiten. Om de paar passen roep ik zijn naam. Intussen is onze overbuurvrouw ook naar buiten gekomen en helpt zoeken. We roepen hem, geen antwoord. Ze vraagt of hij misschien naar het park zou gelopen zijn. Ik antwoord dat het me niet waarschijnlijk lijkt, maar we gaan toch gaan kijken.
Op het moment dat we bijna aan het park zijn komt een buurman met M aan de hand het park uitgelopen. Hun tuin kijkt uit op het park en hij had M gezien aan de oever van de vijver en zich gerealiseerd dat dit niet klopte.
Ik ben eerst boos geworden op M, heb hem dan goed vastgepakt en platgeknuffeld. M snapte totaal niet wat er aan de hand was. Hij was zich van geen kwaad bewust. Voor hem was dit een groot avontuur.
Hij heeft ons serieus doen schrikken! We mogen er niet aan denken wat er allemaal gebeurd kon zijn.
Nog eens een welgemeende dank je wel aan de buurman die hem gevonden heeft en iedereen die bezorgd was en mee heeft helpen zoeken!

vrijdag 7 augustus 2009

Rechttrekken deel 2

Nadat N zich tot op haar knietjes rechttrok, deed ze wel pogingen om tot op haar voeten te komen. Dat lukte af en toe. Sinds vandaag lukt het haar héél goed.
Deze ochtend had ik haar in het park gezet zodat ik de jongens uit hun bed kon halen. Ze had haar slaapzak nog aan. Toen ik beneden kwam stond ze recht. Overdag heeft ze het trucje een paar keer herhaald en ook vanavond moest ze haar nieuwe kunstje tonen aan papa.

woensdag 5 augustus 2009

Vakantie op zijn best

Ik associeer de zomervakantie met een opblaaszwembadje in de tuin. Dus voor mij is de vakantie pas echt grote vakantie als het zwembadje er staat. Door omstandigheden (waterpokken, weer, doop) was het er nog niet van gekomen. Maar vandaag heb ik eindelijk het opblaasbaar zwembadje uitgezet. Het werd met veel gejuich onthaald en ze hebben zich dan ook goed geamuseerd in het water. Enkel N vond het wat te frisjes en na 5 min wou ze er dan ook weer uit. Morgen mag N dan ook in het andere zwembadje en zorg ik voor wat warmer water.

dinsdag 4 augustus 2009

Aan zee

Vandaag stond er een daguitstap naar zee op het programma.
De dag begon niet zo fantastisch, J werd wagenziek. Gelukkig waren we op 5 min van het strand. Op de dijk vlug een nieuw t-shirt gekocht en daarna op het zand gaan spelen.
Eerst wat zandkastelen bouwen, wat spelen met zand. En daarna eventjes met de voeten in het water. Maar de rest bleef niet lang droog! ;-)
's Middags ging het even mis, N wou niet slapen, de andere 2 waren aan het huilen,... Gelukkig duurde het allemaal niet erg lang en werd er daarna terug flink gespeeld. Dan nog eens met zijn allen even in het water, daarna nog wat fruit en een ijsje eten en toen was het bijna tijd om terug naar huis te gaan. Terwijl alles opgeruimd werd, werden de voetjes nog ingegraven. En toen was het echt tijd om te gaan. Thuis nog vlug in bad, nog wat eten en dan bedje in. Slaapwel!

maandag 3 augustus 2009

Foto's doop N


voor de viering:


tijdens de viering:

cadeau voor de meters en de genodigden:

Doop N

Zondag was N's grote dag. Ze werd gedoopt. De doopviering was via Rent-a-priest met Norbert Bethune, die ook de vieringen van M en J had gedaan. Alles werd thuis gedaan. Een heel persoonlijke viering, thuis in ons eigen nestje.
We hadden leuke tekstjes, liedjes die de kindjes kenden, een mooi boekje dat bij ons paste werd voorgelezen, de meters hadden hun eigen tekstje geschreven speciaal voor N, de kindjes werden er bij betrokken, N werd door iedereen gedoopt zodat ze symbolisch volledig opgenomen werd in de familie,...
Kortom alles zoals we het gedroomd hadden.
Na de viering een aperitiefje, een lekkere cava. Daarna dessertenbuffet met véél te veel taart, chocolademousse, tiramisu, zelfgemaakte rijstpap en om toch nog een gezonde noot toe te voegen: appeltjes, nectarines en druiven.
Toen kregen de meters hun cadeau: een levensboom waar we foto's van N in gehangen hadden.
's Avonds waren er dan nog belegde mini-broodjes.
En bij het naar huis gaan kreeg ieder gezin nog een mandje met bloemzaadjes. Een symbolisch cadeau omdat N een bloem van een meisje is en we hopen dat ze heel mooi mag opbloeien, net zoals een bloem die groeit en bloeit.
Een geslaagde dag!

Voorbereidingen doop N

Donderdagavond werd de tent opgezet.
Vrijdag was een dagje om allerlei zaken aan kant te zetten, alle gehuurde materiaal werd geleverd en alle drank zijn we gaan halen. M en J mochten vrijdag op zaterdag bij de grootouders logeren, zodat wij op het gemak alles konden in orde maken.
Zaterdag de tafels aankleden, alles bij elkaar zoeken,... en tot de constatie komen dat B vergeten is om bordjes te bestellen. Help, eventjes paniek. Gelukkig was het bedrijf waar we alles huurden nog open tot 's middags en mocht B om 11u15 nog vlug de borden ophalen. De hele dag gewerkt en tegen 16u konden we de jongens gaan ophalen.
En dan zondagmorgen, the big day. En grote paniek. Het had de hele nacht geregend en alle versiering in de tent was nat geworden. Ook de tafels die al aangekleed waren, waren nat. Even goed nadenken, plan B bedenken voor als het de hele dag zou regenen, grootouders opbellen om te komen helpen. En dan beginnen. De jongens voor tv, zodat wij de weg vrij hadden. Een vitesse hoger schakelen en oef, dankzij helpende handen en een zonnetje dat kwam piepen was alles op tijd klaar.