zondag 27 september 2009

Nazomer

Met zo'n mooie nazomer kunnen we niet anders dan genieten van het mooie weer. Vandaag zijn we dan ook naar het park geweest om te spelen. Eerst wat op de speeltuin: op de glijbaan, de wip en de schommel. En daarna met de bal gaan ravotten op het grasveld. Het naar huis gaan viel dan ook wat moeilijk voor J. Maar gelukkig konden ze thuis nog wat buiten hun energie kwijt.


zaterdag 26 september 2009

Tandemfeest

Ieder jaar is er een feest van onze thuisbegeleidingsdienst, het tandemfeest.
Er was een springkasteel, en dat viel natuurlijk direct in de smaak. We waren nog niet goed geïnstalleerd of allebei de jongens waren al aan het springen.
Daarna konden ze muziekinstrumenten maken in een workshop van 't Kliekske. Ze maakten met veel plezier een soort trompet en een schudinstrument. Niet gemakkelijk, maar met wat hulp knipten ze, zaagden ze, schuurden ze,... tot het allemaal af was.
Een lekkere pannekoek mocht niet ontbreken en daarna werd het springkasteel nog eens bezocht.
Terwijl de jongens speelden, hadden wij tijd om een praatje te maken met andere ouders. Leuk om nog eens wat bekende gezichten terug te zien en te horen hoe het met de kinderen gaat.
Voor we naar huis gingen mochten ze nog eens eendjes vissen en tevreden met hun gewonnen speelgoedkraan werd er in de auto nog wat nagenoten van een leuke dag.


vrijdag 25 september 2009

Schoolwebsite

Even reclame maken voor de website van de school: http://www.despeurneusbis.be/ Altijd leuk om eens te lezen en zien hoe de kinderen vanalles leren.

maandag 21 september 2009

J werd vrijdag 3 jaar!

Vrijdag was het een grote dag voor J. Hij werd 3 jaar.
Vol enthousiasme stond hij 's morgens op. Hij wou al direct cadeautjes open doen. Jammer, maar dat moest wachten tot 's avonds. Zijn verjaardagskaart mocht hij wel al openen. Een leuke mickey mouse kaart met stickertjes, zodat hij zijn eigen kaartje kon versieren.
Hij nam zijn uitdeelcadeautjes (in een mickey mouse zakje ;-)) maar al te graag mee naar school om ze dan aan de juf te geven.
Toen ik hem van school ging halen had hij een mooie kroon op. En die heeft hij de komende dagen bijna niet meer uit gedaan :-) Hij vertelde over de leuke dag, hij had een cadeautje gekregen, een leuke sleutelhanger. De juf en de kindjes hadden 'happy birthday' gezongen.
En thuis stonden natuurlijk nog cadeautjes te wachten. Een leuk gezelschapsspel, elefun. Dat werd meteen uitgetest en goed bevonden. En playmaïs, om te knutselen zonder lijm.

donderdag 17 september 2009

Stapje voor stapje, plasje voor plasje

Het was dus geen toeval van M. De laatste dagen doet hij geregeld een plasje in het potje of in het toiletje op school. Zijn pampers zijn nog niet altijd droog tussen de potjesbeurten, maar wel af en toe. Dus ook dit is weer een stapje vooruit.
Ik ben realistisch, het zal nog wel een eind duren voor M volledig zindelijk zal zijn, maar het is leuk om vorderingen te zien, hoe klein (of groot ;-)) die ook zijn.

Fotomodel N

zondag 13 september 2009

Invloed van koemelkvrij dieet

N heeft dus koemelkallergie. En ik ben intussen sinds haar 2,5 maand op koemelkvrij dieet. Niet altijd even makkelijk voor mij, maar intussen is wel duidelijk dat het voor haar echt nodig is. In het begin kwam ze niet goed bij en zakte constant in de curve. Vanaf ik begon te diëten zakte ze niet meer in de curve, na 6 weken (zo lang duurt het ongeveer om alle sporen van koemelkeiwit uit de moedermelk te laten verdwijnen) kwam ze stilletjes aan meer bij en steeg lichtjes in curve. En nu doet ze het supergoed en zit terug richting haar geboortecurve. Een echte opsteker om verder zoveel mogelijk koemelkvrij te blijven eten!

En plots toch resultaat

Al sinds donderdag zijn we, zowel op school als thuis, bezig met M geregeld op het potje te zetten en alles te noteren. Na 4 dagen nog altijd niets van resultaat, niets in het potje en telkens natte pampers. Intussen al een paar scènes achter de rug omdat hij niet lang op het potje wil zitten. Ik was al moedeloos aan het worden omdat er echt niets gebeurde en het alleen maar stress bij M en mezelf teweeg bracht.
En deze middag was er plots resultaat. Een droge pamper en na wat tegengestribbel wou M toch op het potje zitten (intussen wou hij de ikea-catalogus 'lezen'). En ja, 5 min later was er effectief iets in het potje, een flinke pipi en ook een kleine kaka. Na een heel uitbundige bravo en een dikke duim stond hij te glunderen.
Toeval of niet, dat zullen we de komende dagen wel ondervinden, maar het is wel een opsteker zodat we vol goede moed verder kunnen.

woensdag 9 september 2009

Vanaf nu voor echt

Gisteren kwam de thuisbegeleidster langs en we hebben nu een plan gemaakt om eindelijk echt aan die zindelijkheid bij M te beginnen werken. Deze zomer hadden we het een aantal keer geprobeerd, maar het lukte totaal niet.
Omdat we niet zeker zijn dat zijn blaas groot genoeg is (hij drinkt heel weinig), gaan we hem nu 5x per dag op een potje zetten en noteren of hij iets in het potje doet of niet en of zijn pamper tussendoor droog was of niet. En hem véél proberen laten drinken.

maandag 7 september 2009

J wordt 3!

Over anderhalve week wordt J 3 jaar. Maar wegens organisatorische redenen kwam de familie gisteren al feest vieren. Hij mocht 's morgens al mee naar de bakker om taart en bleef maar zeggen dat hij straks taart ging eten. Toen kwamen de oma's en opa's en tante M en D toe en werd J overstelpt met cadeautjes. Hij vond het héérlijk. En hij was echt blij met zijn magisch tekenbord, de play-doh-attributen en de dvd met spelletjesboek.Eerst wat spelen met al dat nieuwe speelgoed, en toen was het grote moment aangebroken. Superfier blies hij alle 3 de kaarsjes uit. De bananentaart vond hij eigenlijk niet zo lekker, maar de rijsttaart, daar smulde hij van. Na de taart kon hij nog wat spelen. Het was mooi weer, dus we trokken naar buiten. Samen met tante M en D voetballen, de bal in de lucht gooien,... en met opa met de vrachtwagen spelen, het was allemaal even leuk.

School

De 2e week school is intussen al bezig. J zit nog altijd bij juf P, nu in het 1e kleuter ipv het peuterklasje. En M zit in de blauwe klas, bij juf M. Ze zijn allebei goed gestart en gaan elke dag met plezier naar school.
J helpt de kleinere kindjes met veel plezier bij het puzzelen, hij ruimt flink op, hij doet graag mee met alles en vertelt honderduit over school. M is fier dat hij naar boven mag, hij speelt goed mee en hij is flink. Vandaag start voor M ook terug de oefeningen op het revalidatiecentrum, dus veel veranderingen waar hij op dit moment heel goed mee omgaat.