zondag 29 november 2009

Zoek de verschillen

N heeft een 'schanulleke' als knuffelpopje. En ze heeft zelf ook een rood kleedje. En dat zorgt voor een leuke foto. Zie jij de verschillen?

Zondagskledij

M vind verkleden super. Ook J heeft de verkleedmicrobe te pakken. Dus vandaag werd de verkleedkledij bovengehaald. Ook wat oude kleren van mij deden goed dienst.

vrijdag 27 november 2009

EEG

Omdat M toch wel een aantal zorgwekkende symptomen had zijn we naar de downpoli in het UZ Gent geweest. Na een algemeen onderzoek verleden week, werd er voor vandaag een EEG gepland.
Hij moest plaatsnemen op een stoel en kreeg een wit netmutsje op zijn hoofd. Toen werden allerlei draadjes met elektrodes op zijn hoofd bevestigd. Hij vond dit niet leuk en zei geregeld 'auw' of probeerde aan de draadjes te trekken.
Maar gelukkig was hij wel heel flink tijdens het afnemen van het EEG. Met wat hulp deed hij flink zijn ogen dicht, blies hij op een windmolentje en keek in een soort stroboscoop.
Het terug uitdoen van de kabeltjes was wel wat moeilijk. Het plakte wat aan zijn haar en dat deed natuurlijk wel pijn.
Volgende week vrijdag weten we meer.

dinsdag 24 november 2009

Sint op komst

De laatste dagen is het allemaal sinterklaas en zwarte piet dat de klok slaat. Boekjes, liedjes, versjes,... Alles draait rond de goede lieve sint.
Een paar tekeningen kon dus niet ontbreken. M en J hebben een kleurplaat van de sint met stiften gekleurd en versierd. De tekeningen hangen nu uit in de keuken zodat de sint ze zeker zal zien wanneer hij langskomt.

Om het allemaal wat tastbaarder te maken wanneer die lieve goede man nu eindelijk komt, heb ik via een tip een leuke aftelkalender gevonden. De sint staat in zijn ondergoed en begint zich klaar te maken, elke dag komt er een kledingstuk bij, tot hij volledig aangekleed is en bij de kinderen op bezoek gaat.

zaterdag 14 november 2009

Bietentocht

Elk jaar organiseert de school een bietentocht. Dit jaar was de 11e editie, maar voor ons was het de 1e keer.
Eerst konden de kinderen, met hulp van de ouders, de bieten uithollen en er gezichtjes in uitsnijden en ze versieren om er daarna een kaarsje of lichtje in te plaatsen. J wou daar wel aan meehelpen en haalde met een lepel de losgesneden stukjes uit de biet.
Intussen konden de kinderen die dit wilden geschminkt worden. J wou dit niet, maar M was een heel tevreden vampier.
Na het maken van de bietengezichten werd de bietenkoning of bietenkoninging gekozen, maw wie het mooiste bietengezicht gemaakt had. En daarna volgde een wandeltocht in de buurt. Wanneer we terug op school kwamen was er als afsluiter voor iedereen rozijnenbrood en warme chocomelk (met echte chocolade!) of koffie.
Een geslaagde namiddag en avond!


Kleuterkamer voor J

J sliep nog altijd in een juniorbedje in een kamer met winnie the pooh behang. N zal over een aantal maanden het juniorbedje en de 'baby'kamer krijgen, dus werd het tijd om voor J een echte kleuterkamer te maken.
Zo gezegd, zo gedaan. En J is superfier op zijn nieuwe kamer.

donderdag 12 november 2009

Foto's Ardennen

Weekendje in de Ardennen

Als bedankje voor de hulp met de doop van N hebben we B's ouders een weekendje in de Ardennen samen met ons cadeau gedaan.
Ons verbleef was gelegen in Beauraing, in de provincie Namen, niet ver van de Franse grens.

De vrijdag kwamen we aan. Valiezen legen en alles in orde zetten kreeg prioriteit. Daarna even wat wandelen in de nabije omgeving van de chalet, tot het donker werd. De eerste avond werd een rustige avond.

De zaterdag stonden een paar uitstapjes op het programma. Eerst in Beaurain zelf gaan wandelen, in een groot mooi park. Enkel jammer van de regen. Daarna terug naar de chalet, botjes aan en het bos intrekken. Daar zagen we een hoop paddestoelen wat ons deed uitkijken naar kabouters. Iedereen moest heel stil zijn, zodat we de kabouters niet aan het schrikken maakten. J heeft een aantal kabouters gezien: 1 wakkere kabouter en dan nog plop, klus en kwebbel. ;-D
In de namiddag even rusten terwijl N een dutje deed en dan op verkenning in Dinant. Een mooie stad, leuk om te winkelen en om wat cultuur op te snuiven. Terwijl de oma en opa met M en J wat gingen wandelen zijn B en ik (met N in de draagdoek) naar het fort gegaan. Omhoog met de kabelbaan, wat zorgde voor een paniekreactie van N), daar genieten van het uitzicht en dan met de trap terug naar beneden.
's Avonds hebben B en ik genoten van een deugddoende sauna (jaja, we hadden de luxe van een sauna aan de chalet!).

Zondag stonden nog wat uitstapjes op de agenda. Eerst naar Rochefort, wat voor B en mij een tegenvaller was. Wel wat gewandeld, maar niet veel te zien en de 'toeristische' trekpleisters waren allemaal dicht (wat ons heel erg verbaasde, je zou toch verwachten dat die nog open zijn tijdens het herftsverlof).
Gelukkig maakte de namiddag veel goed. We zijn toen naar Han sur Lesse geweest. De grotten hebben we overgeslaan omdat we dachten dat M daar te veel schrik zou hebben. Maar het wildpark was een voltreffer. In een soort open treintje door het natuurreservaat en daar een aantal dieren zien, dat is wel weggelegd voor de jongens. Everzwijnen, wolven, lynxen, wilde katten, uilen, runderen, herten en zelfs beren hebben we gezien.
Na de rit konden we wel wat opwarming gebruiken en dus een taverne gezocht om daar een warme wafel te eten. Smullen!
En wat hadden de jongens geluk, want er was juist kermis in Han sur Lesse, dus mochten ze ook nog "pikachu's" vissen, wat hen elk 2 F1-auto's opleverde.
Terug in de chalet was het tijd om vanalles in te pakken. B en ik genoten voor een laatste keer van de sauna. En de volgende ochtend was het tijd om terug naar huis te gaan.