woensdag 20 januari 2010

Teamoverleg

Gisteren was er op school nog eens teamoverleg imv M. Gewoon met iedereen alles eens uitgebreid bespreken en er voor zorgen dat iedereen alles op dezelfde manier aanpakt.
Wat gezegd werd leunde redelijk goed aan bij het oudercontact. Dus geen verrassingen. Een positieve bespreking.
En we zijn overeengekomen dat we M wat gaan 'pushen' met zindelijkheid. We hebben het gevoel dat hij het wel kan, maar kiest voor de gemakkelijkheidsoplossing en het dus in zijn pamper doet. Zijn plas ophouden lukt 's nachts en 's morgens doet hij heel flink pipi op zijn potje wanneer we er hem op zetten. Overdag lukt het dan precies niet. Ook al weet hij perfect wanneer er iets in zijn pamper is. Dus we gaan hem nu consequent op het potje/toiletje zetten en tussendoor zonder pamper zodat hij er 'last' van ondervind als hij pipi/kaka in de broek doet.
We zijn er vandaag mee begonnen. Deze ochtend succes en ook deze avond had hij succes, een flink drolletje lag te blinken in het potje.
Hopelijk zijn we nu eindelijk op de goeie weg.

dinsdag 12 januari 2010

Oudercontacten

Vandaag was er oudercontact op school. En ze hebben allebei goede punten gekregen.

J doet heel flink mee in de klas, is nieuwsgierig en leergierig, zelfredzaamheid is goed, motoriek is goed, babbelt vlot en goed verstaanbaar, helpt veel, speelt mooi samen, ook rollenspel. Nog een paar puntjes waar aan gewerkt moet worden: jas dichtdoen, neus afvegen en leren delen. Ook krijgt hij af en toe een driftbui als hij zijn zinnen op iets gezet heeft en iets niet mag of hij het niet krijgt. Maw alles zoals thuis en wat we ook wel verwacht hadden.

M is flink in de klas, al kan hij soms eens 'selectief doof' zijn en wat deugnietenstreken uithalen. Maar hij werkt flink mee, doet met alle activiteiten mee. Hij is enthousiast. Zijn motoriek is goed vooruit gegaan, hij probeert ook dingen duidelijk te maken met woorden en gebaren. Hij speelt mooi samen met de oudste kinderen (3e kleuter), maar heeft het wel soms moeilijk met jongere kindjes (1e kleuter). En dat is ook M zoals we hem thuis kennen.

vrijdag 8 januari 2010

Plannen maken

We zijn volop 'verbouwingen' aan het bespreken. Vanaf dit weekend worden de kasten op onze slaapkamer en N's toekomstige slaapkamer leeggehaald zodat we algauw naar de logeerkamer kunnen verhuizen om na de werkzaamheden in een mooie, leuke, nieuwe slaapkamer te kunnen slapen.
Intussen denken we ook al verder aan de grote werken die zullen nodig zijn. Nieuwe ramen en 2 volledig nieuwe badkamers. Eentje met inloopdouche, toilet en lavabo. En dan nog een grote badkamer met ligbad, badkamermeubel, plaats voor wasmachine en droogkast. En wie weet zelfs een sauna.
Plannen en werk genoeg.

2010

De beste wensen voor 2010. Maak er een spetterend jaar van!