woensdag 31 maart 2010

Een kijkje in de klas

Op school was er een wow-moment. De kindjes konden tonen waar ze de voorbije weken aan gewerkt hadden.
J's klasje had rond wilde dieren en kangoeroes gewerkt en J was dan ook geschminkt in een olifant en had een klein kangoeroetje in zijn buideltje.
M's klasje had rond water gewerkt. M zelf heeft eerst geschilderd en daarna met klei geknutseld. We hebben ook blauw of rood of geel of groen water mogen kiezen om te drinken en daarna hebben M en J allebei nog in de waterbak gespeeld.

maandag 29 maart 2010

Verjaardagsfeestje voor de familie

Na het feestje voor de vriendjes was het de beurt aan het feestje voor de familie.
M mocht 5 kaarsjes blazen. En fier dat hij was toen hij ze allemaal had uitgeblazen.

Naar de speeltuin

Zaterdag was het redelijk mooi weer, dus ideaal om nog eens naar de speeltuin te gaan. Klimmen, glijden, op de wip, schommelen,... Iedereen vond wel iets leuks om te doen.

donderdag 25 maart 2010

Lentekriebels

Na een lange winter vol sneeuw begint de lente eindelijk in het land te komen. Een prachtig lentezonnetje, al warm genoeg om zonder jas buiten te spelen, daar moesten we van profiteren.
N en ik hebben dan ook genoten.
Achter een bal lopen, alle grassprietjes bestuderen, op de glijbaan, de poezen achternazitten om ze aaikes te geven,...

zondag 21 maart 2010

Verjaardagsfeestje voor de vriendjes

Omdat M met zijn 5 jaar al een grote jongen is mocht hij voor de 1e keer een verjaardagsfeestje houden voor zijn vriendjes. Hij mocht een paar kindjes uitnodigen. Zijn beste vriendinnetje moest natuurlijk uitgenodigd worden en ook nog 2 andere vriendinnetjes kregen een uitnodiging.
's morgens werd het huis versierd. Slingers, vlaggetjes, het cijfer 5,...
Om 14u ging de bel. Het eerste kindje was daar. Niet veel later kwam ook het 2e vriendinnetje aan. Vriendinnetje nr 3 heeft zich laten excuseren.
Eerst cadeautjes opendoen. Een leuke garage met auto's en vingerverf, 2 dingen waar M graag mee speelt. Toen gingen we knutselen. Een mooie kroon voor de jarige en ook kronen voor de vriendjes. Een kronenzoektocht volgde, met als beloning een toeter en een chocolade-eitje.
Daarna mochten ze kiezen waar ze mee wilden spelen. De invloed van de meisjes werd zichtbaar, want de poppen en het keukentje werden bovengehaald. En waar M en J anders amper met de poppen spelen werd er nu samen gekookt, popjes eten gegeven, op stap gegaan met de buggy's en de draagdoeken,...
Terwijl de kindjes leuk aan het spelen waren, werden er pannekoeken gebakken. Die kregen JUIJ en JOEPI uitroepen. Er werd gesmuld van pannekoeken met suiker en een glaasje limonade of fruitsap.
Na het pannekoekenfestijn wilden ze zich wel verkleden. Daarna nog een stoelendans en toen kreeg M het wat moeilijk. Hij werd moe. Gelukkig wou hij wel dat mama boekjes voorlas, dus werd het laatste kwartiertje gebruikt om te luisteren naar de verhalen van samson en gert.
M heeft genoten van zijn dagje.

Hulpkok

We hebben de laatste tijd 2 hulpkoks in huis. Zowel M als J helpen graag mee met het eten klaarmaken en de tafel dekken. Het duurt nu wel wat langer, maar het is leuk om te zien hoe enthousiast ze zijn om mee te helpen koken.
Dat er op school regelmatig gekookt wordt samen met de kindjes zal daar zeker een rol in spelen.

vrijdag 19 maart 2010

N's kamertje

En terwijl we toch bezig waren met afschuren, vernissen, vliespapier hangen, schilderen,... hebben we ook direct N's kamertje onder handen genomen.
Haar kamertje is nog niet volledig af. Er moet nog een muursticker op haar aubergine-kleurige muur komen. En haar 'echte' meubelen krijgt ze pas wanneer ze kleuter is.
Maar hier toch al een tipje van de sluier:
Intussen staat haar babybedje in haar kamertje en heeft ze er al 2 nachtjes geslapen. Toch wel spannend, want daarvoor had ze enkel nog maar bij mama en papa in bed of in haar bedje naast mama en papa's bed geslapen.
Maar de nacht is goed verlopen. N heeft lekker geslapen met schanulleke bij haar, heeft 2x borstvoeding gekregen en is al b(r)abbelend wakker geworden.
Ons kleine meisje wordt groot!

Nieuwe slaapkamer

Na een aantal jaar te slapen in een slaapkamer die we eigenlijk niet echt mooi vonden hebben we nu een volledig nieuwe slaapkamer. De "verbouwingswerken" hebben wat tijd in beslag genomen, maar het is het waard. Nu kunnen we echt genieten!

Boekenwurmen

Ja, ze hebben de leesmicrobe van mama en papa overgenomen ;-)

dinsdag 9 maart 2010

M is 5 jaar!

5 jaar geleden was 1 van de mooiste dagen. M werd geboren. Vandaag is mijn kleine babytje een grote kleuter. Gelukkige verjaardag grote jongen!
Vandaag was zijn dagje. En hij heeft genoten. Deze ochtend hadden J en ik al gezongen voor hem. Op school heeft hij een mooie kroon gemaakt. Hij had lekkere cake mee om uit te delen in de klas. Thuis stonden er verjaardagskaartjes op hem te wachten.
En toen papa thuis kwam was het cadeautjestijd. Een groot pak en dat moest natuurlijk vlug opengemaakt worden. En toen hij zag wat het was kwam er maar 1 woordje uit: WAUW! En daarna het smog-gebaar voor auto.
Natuurlijk moest die telegeleide auto direct uitgetest worden. En met blinkende oogjes kon M zelf zijn auto 'besturen'.