zondag 25 april 2010

Puyenbroeck met Downsyndroom Oost-Vlaanderen

Gisteren was er een familiedag georganiseerd door downsyndroom oost-vlaanderen. Deze familiedag ging, net zoals vorig jaar, door in Puyenbroeck. Een leuke locatie voor de kinderen.
Eerst gingen we met het treintje tot aan het dierenerfgoedpark waar we verschillende soorten kippen, schapen, geiten en koeien zagen. Dan kwam het treintje ons terug ophalen om ons naar het zelfbedieningsrestaurant te brengen waar we een menu voorgeschoteld kregen. En daarna was het eindelijk tijd voor het hoogtepunt van de dag: de speeltuin.
Het was prachtig weer. De kindjes amuseerden zich supergoed. M vond het echt super. Hij deed heel goed mee, ging met veel plezier op de speeltuigen, probeerde vanalles uit,... Allemaal zaken waar we vorig jaar alleen maar van konden dromen. Ook J rende van het ene speeltuig naar het andere. En ze speelden zo mooi samen, kindjes met en zonder downsyndroom. Prachtig om te zien!
N heeft eerst in de draagdoek geslapen en daarna speelde ze met zand of kroop overal op om daarna via de glijbaan naar beneden te komen
Na een paar uur speelplezier voor de kindjes en ervaringen uitwisselen en bijpraten van de ouders werd het tijd om naar huis te gaan. Ze stribbelden wel wat tegen, maar in de auto lagen ze alle 3 compleet uitgeteld.


zondag 18 april 2010

Op het potje

M gaat iedere ochtend op zijn potje. N ziet dit dus veel en wou deze ochtend ook eens op het potje. Natuurlijk moest ze ook zoals M een boekje hebben om in te kijken terwijl ze op het potje zit.
Wij dachten dat ze gewoon haar grote broer wou nadoen, zoals ze zoveel nadoet van hen. Maar toen ze een paar minuutjes later van het potje kwam, lag er een plasje te blinken. N had dus pipi gedaan in het potje!
Ze is natuurlijk nog maar 16 maand, dus we verwachten zeker niet dat ze nu al proper is. Maar het is wel leuk dat ze geen schrik heeft van het potje.

Speeltuinplezier

Met het mooie weer zijn we de afgelopen dagen veel naar het park geweest. Gisteren was de speeltuin aan de beurt om nadien in de tuin nog wat verder te spelen. Dit is vakantie, dit is genieten!

Paardrijden zonder hulp

M rijdt al een eindje zonder duozit, maar wel met iemand die meestapt langs het paard en zijn been vasthoudt. Woensdag was M in een hele goede bui en genoot hij echt van het rijden. Hij was zo flink dat hij mocht rijden zonder hulp! B hoefde hem niet meer vast te houden, hij zat helemaal alleen op het paard. En trots dat hij was!
Enkel nu nog leren dat hij zich moet blijven vasthouden en hij niet telkens mag zwaaien als hij ons ziet.

dinsdag 13 april 2010

Eendjes in het park

Vorige week vond J in het park een ei. Het leek alsof er een vogeltje was uit gekropen. J dacht dat het een eendje was.
Toeval of niet, vandaag liepen er op straat, in de tuinen en in het park een mama-eend met haar kleintjes.

dinsdag 6 april 2010

Planckendael

Aangezien de recordpoging simultaan borstvoeden doorging in Planckendael, konden we ook een hele dag diertjes kijken. Aapjes die hun kleintje bij zich dragen, kangoeroe's, kamelen, giraffen,... ze kregen allemaal een bezoekje. De kindjes genoten van het kijken naar de dieren en konden in de namiddag hun energie kwijt op de speeltuin. Tijdens de rit naar huis was het heel stil in de auto, ze waren allemaal aan het soezen na een leuke dag.


maandag 5 april 2010

Record simultaan borstvoeden

Vandaag werd er een record simultaan borstvoeden gedaan in Planckendael. Ook wij waren van de partij. N heeft heel flink een minuutje willen drinken 'op commando'.
Er werd gefilmd en ook wij kwamen in het nieuws 'record borstvoeden'. En ook op het regionale nieuws kwam het uitgebreid aan bod. Er werd ook nog een superleuke reportage gemaakt.
Ook de kranten hebben er een artikel aan gewijd.

zondag 4 april 2010

Paaseitjes zoeken

Vandaag was het pasen, dus tijd om paaseitjes te zoeken.
Thuis lagen de eitjes binnen verstopt. En het werd een leuke zoektocht. Wij waren aan het genieten van de glunderende kindergezichtjes.
Bij oma en opa werden ook eitjes gezocht, maar deze namiddag was het al mooier weer, dus konden ze buiten gaan zoeken. Van de ene kant naar de andere kant liepen ze om al die eitjes op te rapen.

Fietsen

Gisteren hebben M en J een 'grote' fiets gekregen. J wou absoluut een Mickey-Mouse fiets. En M kreeg een loopfiets. De traptechniek is voor hem nog te moeilijk, maar met een loopfiets kan hij wel stappen en leert hij zo zijn evenwicht bewaren.

vrijdag 2 april 2010

Over paasmandjes en kangoeroe's

Op school wordt er veel geëxperimenteerd met allerlei materialen. En er volgen dan leuke knutselwerkjes uit die experimenten.
M heeft 2 mooie paasmandjes gemaakt. J heeft een lief klein kangoeroetje en een buideltje gemaakt.

Slimme kleuter

Vandaag gaan M en J op uitstap met alle kleutertjes. Ze gaan paaseitjes rapen.
Ik zeg deze ochtend tegen J: "Straks ga je goed moeten zoeken hé want de paashaas heeft de paaseitjes verstopt"
J antwoordt doodserieus "Maar nee, mama, ik moet niet zoeken want de paaseitjes liggen in de kast van juf P"