donderdag 24 maart 2011

Tipje van de sluier

Appelblauw en Turkse steen. Dit zijn de kleuren voor de grote badkamer.

Lentekriebels

21/3 is naast werelddownsyndroomdag ook het begin van de lente. Het zonnetje is al de hele week van de partij. En dat geeft iedereen zin om buiten te komen. Een ijsje eten hoort daar ook bij. En natuurlijk spelen de kindjes dan graag buiten. Tennissen, fietsen, voetballen,... het kwam al allemaal aan bod.

maandag 21 maart 2011

Nog wat meer verbouwingen

Intussen zijn er nog wel wat dingen gebeurd. De 2 kamers en de gang zijn intussen bepleisterd en er is overal elektriciteit. Dat wil dus zeggen dat de we nu spots hebben in de gang en op de trap. Dat de spots in het plafond van de badkamer werken. En het belangrijkste: dat we nu ook machines kunnen plaatsen zodat het vlugger uitdroogt.
Deze week gaan we verf kiezen en schilderen, zaterdag gaan B en schoonpa de aquastep leggen in de grote badkamer. En daarna kan de loodgieter het bad en de douche plaatsen en kunnen de tegels geplaatst worden om daarna de rest van de badkamermeubelen te plaatsen. Het einde van de badkamerverbouwing komt toch stilletjes aan in zicht.

Tanden

M is nu 6 en ja, vandaag heb ik gemerkt dat zijn eerste melktandje aan het wiebelen gaat. Hij is supertrots en gaat aan iedereen zijn wiebeltandje tonen.

zaterdag 12 maart 2011

Zes!

Ja, je leest het goed, 6 jaar is M geworden! De tijd gaat wel heel vlug.
M kreeg 3 puzzels, want de laatste tijd is hij aan het puzzelen gegaan. Puzzels van 20 à 40 stukken maakt hij nu redelijk vlot.
En als extra verrassing zijn we vandaag naar de cinema geweest. Gnomeo & Juliet. M vond het superleuk. Hij straalde en was heel enthousiast toen we na afloop vroegen of hij de film mooi vond.

dinsdag 8 maart 2011

Drakenjacht

Een stoere piraat en 2 heldhaftige ridders gaan op drakenjacht. Ze hebben een draak gehoord, maar waar heeft die draak zich verstopt? Zit die in de vijver? Of in de takken van de boom? Of achter de boom? Nee, niets te zien. Volgens J heeft de draak zich in de grond verstopt. En plots is daar de staart van de draak te zien. Na eerst wat af te wachten storten de ridders en de piraat zich in het gevecht. Na een tegenaanval van de draak trekken ze zich even terug om daarna samen aan te vallen en de draak te verslaan.

vrijdag 4 maart 2011

Na school

... zagen ze er zo uit

Carnaval op school

En als het carnaval is, dan is het verkleden geblazen.
Deze ochtend had ik dus een gevaarlijke leeuw, een stoere krokodil en een prinsessenelfje in huis.

donderdag 3 maart 2011

Toonmoment

Vandaag was er op school een toonmoment. Alle ouders waren uitgenodigd om eens te kijken naar het project van de afgelopen weken.
Eerst werd er een toneeltje gespeeld over Hekselien, een heksje dat avonturen beleefde die de kinderen zelf gefantaseerd hadden.
Daarna was het dansgroepje aan de beurt. Zij deden een Platvoet-dansje met hun toverlintjes. Zowel M als J deden mee met het dansje. Na afloop mochten ze buigen en M deed dat super, hij bleef maar buigen.
Als laatste was er nog een groepje dat een heksenliedje zong.
Toen mochten we in het het toverbos gaan kijken. Daar stond alles tentoongesteld wat de kindjes geknutseld hadden rond de heksjes platvoetje en hekselien.
Superleuk om te zien.