zondag 24 april 2011

PaaseitjesNa een fikse regenbui, waardoor pasen even letterlijk in het water viel, klaarde het dan toch op en kon de paashaas de paaseitjes in de tuin verstoppen. De jongens dachten eerst dat de paashaas binnen was geweest en gingen al op zoek. N was slimmer en had gezien dat de paashaas buiten allerlei eitjes had verstopt. J voerde het groepje aan op zoek naar de paaseierenschat. M volgde en N raapte alles op wat de broers lieten liggen. Na een tijdje zoeken hadden ze bijna alle eitjes gevonden. Maar waar had die paashaas de laatste verstopt? N zag ze als eerste, ze lagen hoog in de boom. Na het zoeken was het natuurlijk tijd om te smullen van al die chocolade.

donderdag 21 april 2011

Lenteschoonmaak

De tuin staat vol met verbouwingsafval. Allemaal opgestapeld. Het kan pas weg wanneer we naar boven kunnen 'verhuizen'. En voor we naar boven kunnen, moeten de badkamers eerst af zijn. Maar met dit mooie weer, moeten we creatief zijn en dus een oplossing zoeken zodat een deel van de tuin wel leuk en veilig is om in te spelen. Vandaag hebben we dus de glijbanen afgewassen. Dit was echt wel nodig. En na het afwassen kon het speelplezier beginnen.

Vakantie

Mooi weer + vakantie = zwembadjestijd. Het grote zwembad kan nog niet in de tuin staan, dus het is behelpen met een wasmand en het deksel van onze schelp. Maar dat is ruim voldoende voor waterpret. Daarna wat opwarmen onder de handdoek en in het zonnetje en dan is het bellenblazen geblazen.

woensdag 20 april 2011

Baby

J was aan het zingen 'baby baby baby ...' Ik zeg dat hij mooi dat liedje van Justin Bieber kan zingen. Hij antwoordt: maar allé mama, dat is nu toch niet "juisteen beeby"

maandag 18 april 2011

Feestje

Een beetje laat. Maar beter laat dan nooit. M's verjaardagsfeestje. Wegens verbouwingen en geen plaats meer hier, werd het feestje bij oma en opa Aaigem gegeven. Het was prachtig weer, dus iedereen kon buiten genieten van het zonnetje. M vond het heerlijk. Buiten spelen, cadeautjes krijgen, kaarsjes blazen, taart eten, mogen meehelpen in de keuken,...

zaterdag 16 april 2011

Paasmandjes

Pasen komt in zicht en dan mogen ze paaseitjes rapen. Maar om die paaseitjes veilig te kunnen opbergen, heb je natuurlijk een paasmandje nodig. Zo gezegd, zo gedaan!

Wat heb je nodig: lege eierdoos, lege schoendoos, krantenpapier, schaar, lijm, (vinger)verf, pluimpjes, stickertjes,...

Hoe maken we het: Eerst zorgen we dat de eierdoos precies past in de schoendoos door aan de kanten het nodige weg te knippen. Dan gaan we de eierdoos schilderen. Daarna (terwijl de eierdoos droogt) versieren we de buitenkant van de schoendoos met pluimpjes, stickertjes,... We maken proppen van krantenpapier, zodat onze eierdoos mooi past in de schoendoos. Klaar.

De foto's:

vrijdag 8 april 2011

Fotograaf in spe

J heeft met zijn nieuwjaarscentjes een digitaal fototoestel mogen kopen. Vandaag gingen we naar het park en mocht hij, net als mama, foto's nemen. Hij deed dat heel goed, probeerde vanalles uit. En er zitten echt wel leuke foto's tussen. Terwijl J aan het experimenteren was, nam ik ook een aantal foto's:donderdag 7 april 2011

Problemen

Na de grote badkamer, moest de loodgieter ook al een aantal zaken in de kleine badkamer plaatsen, zodat daarna de tegels konden tegen de muur gezet worden. Normaal ging de douchebak gisteren geplaatst worden. Maar groot probleem, onze 'plakker' heeft er met de pet naar geslaan. De muren staan helemaal niet recht. Als de douchebak recht staat tegen de ene muur, hebben we op de andere muur 2cm!!! tussen de muur en de douchebak. Volgende week dus weer vuiligheid en pleister overal, en intussen weer vertraging met de werken.

Tandje

Gisterenmiddag zat het wiebeltandje nog in de mond, tijdens de speelstraat in de namiddag merkte ik dat er een gat zat op de plaats van het wiebeltandje. Het is nu officieel, M is zijn 1e melktandje kwijt!

dinsdag 5 april 2011

Badkamermeubelen

Een eerste blik op de badkamermeubelen. Nog heel basic, maar het geeft wel een idee hoe het er uit zal zien.


zondag 3 april 2011

Uitgaan

Gisteren zijn we nog eens uitgeweest. Eerst gaan eten in Cantina Mexicana en daarna naar een feestje van de buren. In het mexicaanse restaurant was het even wennen. We hadden gereserveerd, maar we werden in het cocktail-gedeelte van de zaak geplaatst. De stoelen waren niet zo aangenaam. Goed voor even, maar zeker niet gemaakt om een hele tijd op te zitten. De cocktail als aperitief was wel lekker en ook de bestelde tapas vielen in de smaak. Het was wel lang wachten op het hoofdgerecht, maar ook dit was goed bereid en in orde. Maar al bij al toch niet wat we ervan verwacht/gehoopt hadden. Na het eten gingen we naar het Artevelde-café, waar het feestje doorging. Wat luide muziek, maar we weten niet of het echt zo luid was, of dat wij dat niet meer gewoon zijn. ;-) De special guest Biezebaaze was super! Ambiance en meezingen.