maandag 23 mei 2011

Bijna!

Nu zijn de badkamers echt bijna af! Normaal deze week de laatste zaken en dan kunnen we eindelijk weer op het gemak een douche of bad nemen. Wat moet er nog gebeuren: in de kleine badkamer is dat het toilet installeren, douchedeuren plaatsen, lavabo plaatsen, verwarming hangen en kleine zaken zoals zeephouder,... vasthangen. In de grote badkamer is dat enkel nog de afvoer van de lavabo's installeren. En daarna nog het water aansluiten en we zijn er!

zondag 22 mei 2011

Monsters

Wat nodig: papier, verf, water, rietjes, mengpotjes, stiften
Hoe maken: beetje verf mengen met een beetje water, daarna dit mengsel op een blad gieten en met een rietje rondblazen in de gewenste vorm, laten drogen en afwerken met stift
Foto's:

Berenbos

Via De Tandem, onze thuisbegeleidingsdienst, konden we naar 't Berenbos gaan. De binnenspeeltuin was buiten de openingsuren gereserveerd voor ouders en hun kindjes die via De Tandem thuisbegeleiding krijgen. Heel leuk, want zo kregen kindjes die motorisch wat minder sterk staan de kans om op hun gemak de speeltuigen te verkennen. M, J en N konden hun ogen bijna niet geloven. Een hele speeltuin waar ze konden in spelen. Het klimparadijs en de glijbanen hadden aantrek, maar ook de trampolines waren een topper. M bleef in het klimparcours, J liep zowat overal en N vond vooral de glijbanen leuk. Er was ook een ballenbad en natuurlijk moest mama eens mee en werkten ze samen om mama onder de ballen te verstoppen. Na het spelen, had iedereen reuzenhonger, dus zijn we dan maar gestopt aan de McDonalds. In de auto was het daarna wel heel stil. N was in slaap gevallen en M en J zaten al wat te knikkebollen.

zaterdag 21 mei 2011

Kleur

N was flink bezig aan het kleuren met stiften. Of dat dacht ik toch. Ze amuseerde zich super en was heel stil. Ik had moeten weten dat er iets niet pluis was. Toen ik keek, viel ik bijna van mijn stoel. Ze had zichzelf roze gekleurd. Haar handen en armen waren volledig roze. En ook haar gezicht had een roze schijn, door met haar handen in haar gezicht te wrijven. We weten nu wel heel duidelijk wat haar lievelingskleur is.

maandag 16 mei 2011

Familiedag

Zaterdag was de familiedag van downsyndroom vlaanderen. Deze keer was domein puyenbroeck aan de beurt. Eerst werden we ontvangen in de grote zaal, waar er lekkere boterkoeken klaarstonden en er een ballonnenclown en een schminkstandje was voor de kindjes. Natuurlijk waren onze kabouters niet weg te slaan bij de ballonnen. J en M waren superfier op hun zwaard, N was verzot op haar hondje. Intussen konden we een babbeltje maken met oude bekenden en ook wat nieuwe gezichten leren kennen. Na de ontvangst gingen we naar buiten. B ging met M en J op de pedalo's, N ging naar de speeltuin. Een uurtje later was het tijd voor het middageten. Eventjes crisis, M liet per ongeluk zijn bord vallen en dat viel kapot. Hij was over zijn toeren. Gelukkig krijg hij vlug een nieuw bord en konden we eten. J wou absoluut nog op het treintje. En daarna was de speeltuin aan de beurt. Rond 16u konden we nog een ijsje halen en daar sloeg het noodlot opnieuw toe. N keek niet waar ze stapte en viel. Haar ijsje op de grond. Gelukkig kon ze mama's ijsje opeten. Intussen stond Briezz op het podium. Zij zijn een muziekgroep enkel bestaande uit personen met een handicap. Een geslaagde dag!

woensdag 11 mei 2011

Fietsen

N fietst intussen vlot op haar driewieler. J haalt gigantische snelheden op zijn loopfiets, maar fietsen zonder steunwieltjes, dat lukte nog niet, hoewel zijn evenwicht echt wel goed is. Deze middag op school komt hij heel trots tonen dat hij kan fietsen 'op 2 wielen'. Thuis hebben we het ook geprobeerd. En na wat aanmoediging lukte het! Nog wat wankel en onzeker, maar het begin is er. Deze zomer tijdens de speelstraat kan hij dus met de grote kindjes meefietsen.

Droomkeuken

Nu de badkamers bijna af zijn, kunnen we ons gaan concentreren op de verbouwing beneden. We zitten nog te wachten op onze bouwvergunning, maar dat houdt ons niet tegen om te gaan kijken voor een inbouwhaard en een keuken. Ik had al een eindje mijn droomkeuken gevonden, maar we vreesden voor de prijs. Die bleek een stuk beter mee te vallen dan verwacht, dus dat is beslist. Hier vind je de kleur: hoogglans cassis.
En foto's van een plan:

maandag 9 mei 2011

Moederdag

Een dagje om mama te verwennen. En dat hebben ze ook gedaan, die kaboutertjes van mij. Ik mocht uitslapen en intussen waren B en de kindjes om boterkoeken geweest. Mmmm, lekker. J stond te springen om zijn cadeautje te mogen afgeven. Samen met M zegde hij het versje op, J zei het en M beeldde het uit. En dan kon ik uitpakken. Zowel van M als van J kreeg ik een plankje versierd met bloemetjes en hun foto. N haar knutselwerkje was een mama. En van B en de kindjes samen kreeg ik een nieuwe portefeuille. Na de pakjes kon ik gaan shoppen, wat nieuwe lente- en zomerkledij. Een namiddagje rust en veel knuffeltjes en zoentjes, meer was niet nodig om mij een heel gelukkige mama te maken!

vrijdag 6 mei 2011

Weer een stapje verder

De betegelaars zijn geweest. Even wat paniek, want het leek er op dat we van onze speciale tegels (met motief) gingen te kort hebben. Maar gelukkig bleek het net wel te lukken. Alle tegels hangen dus op hun plaats. Alleen de witte voegen moeten nog gedaan worden en daarna kan de loodgieter de rest komen plaatsen en aansluiten. En dan hebben eindelijk terug een badkamer!