donderdag 30 juni 2011

Afscheid

Deze middag begint de grote vakantie. En het begin van iets nieuw, is ook altijd afscheid nemen van het oude. Dus werd er afscheid genomen. Een voormiddag met vele knuffels. En dan trekken we de schoolpoort achter ons dicht.

M is op school gestart als peutertje dat nog niet goed kon stappen en is dankzij de inzet en de liefdevolle zorg van de juffen en de kinderverzorgsters uitgegroeid tot een flinke kleuter, die weet wat hij wil.
J rolde gewoon mee met zijn grote broer en voelde zich daar vlug thuis.

Ik wil iedereen op school nog eens bedanken voor alles wat ze gedaan hebben. Ondanks soms moeilijke periodes, zijn jullie er altijd blijven voor gaan. Bedankt!

dinsdag 28 juni 2011

Dubbel

Na vorig juichbericht over school, is het nu heel dubbel.
M kan er niet starten in het 1e leerjaar, omwille van zindelijkheidsprobleem. Starten in het 3 kleuter, was ook twijfelachtig. Na lange tijd stress kregen we dan toch bericht dat M in het 3e kleuter mocht starten. Maar wel met de melding dat er in december evaluatie komt. De communicatie met de school verloopt niet echt vlot. We houden er dus rekening mee dat hij in januari toch zal moeten veranderen. En als het 3e kleuter toch vlot loopt, begint de stress over wat met het 1e leerjaar opnieuw.
En dan rijzen bij ons de vragen. Hebben we er wel goed aan gedaan? Hebben we ons niet laten leiden door onze droom voor M en daarbij de 2 anderen wat uit het oog verloren? Was dit nu wel de juiste keuze?
We hebben op het punt gestaan om M naar het bijzonder onderwijs te sturen zodat J en N op de vertrouwde school konden blijven. Maar daar is intussen geen plaats meer voor N (wachtlijst). Dus we moeten doorgaan met de beslissing die we genomen hebben. No turning back.
Onze droom valt stilletjes aan in stukjes.

vrijdag 17 juni 2011

Overstroming

AAARRRGGGHHH. Vloek. Zucht.
De wasmachine is kapot. Het water stroomt er zo uit. De halve badkamer staat onder water. Help! Schade beperken, water opkuisen, nog wat meer water opkuisen.
We wisten dat de wasmachine kuren had, maar na interventie van B ging het nu alweer een paar maanden goed. Maar vandaag, net 6! dagen nadat ze in de nieuwe badkamer staat, crasht ze volledig. Met een overstroomde badkamer als gevolg.

dinsdag 14 juni 2011

Puppy

Jessie is de golden retriever pup bij oma en opa. N is er niet happig op, het diertje is intussen al groter dan zijzelf en is nogal onstuimig. Ook M en J waren wat bang. Ook al was J enthousiast over het hondje wanneer Jessie in haar hok zit, hij had schrik voor haar wanneer ze los rondliep. En plots overwon hij zijn angst. Eerst samen met opa, daarna helemaal alleen spelen met Jessie (natuurlijk wel telkens onder toezicht). Omdat M zag dat J geen schrik meer had, wou hij plots ook gaan spelen met Jessie. N daarentegen is nog niet te overtuigen.

zondag 12 juni 2011

Olifant

J heeft een prachtige olifant geknutseld op school. Hij is er supertrots op. Ik heb hem beloofd dat ik hem aan iedereen ging tonen, dus geen betere manier om dit te doen dan op mijn blogje. En geef toe, hij heeft dat toch goed gedaan, hé!

woensdag 8 juni 2011

Afbreken part 2

Nu de badkamers klaar zijn, hebben we weer ruimte boven. Intussen is de living verhuist naar de logeerkamer en beginnen de afbraakwerken van het benedenverdiep. Heel vlot verliep de verhuis toch niet. Een tv-aansluiting die niet werkt (komt telenet hopelijk vandaag herstellen). En een zetel die pas met veel moeite uiteindelijk via de trap boven raakte. Maar we zijn geïnstalleerd, en nog redelijk ruim en gezellig, vind ik zelf. Beneden wordt alles afgebroken. Plafonds uitgebroken, muren afgekapt, vloer uitgebroken,... de grote werken dus.

Rommelmarkten

Vorig weekend was er rommelmarkt en kermis in de buurt. Daar gingen we natuurlijk naar toe. Een topnamiddag voor de kindjes. J was superblij dat hij met zijn loopfietsje mee mocht. Eerst hebben we een aantal stripverhalen van suske en wiske gescoord. Wat verder konden de kindjes geschminkt worden. Maar enkel M had daar zin in. En in plaats van M kregen we een leeuwtje terug. We kwamen op de kermis en daar konden ze eendjes vissen. Natuurlijk met een cadeautje als beloning voor al dat vissen. Nog een ijsje eten en dan huiswaarts.

Af!

Ja, de badkamers zijn af! Op een klein detail na, de deuren. Die zijn besteld en moeten nog geplaatst worden. Maar intussen kunnen we de badkamers al gebruiken. De kindjes vinden hun grote bad super! En wij zijn blij met de luxe van een douche. Wel een kleine misbereking van ons: onze douchedeur gaat niet zo goed open wegens net te weinig plaats. Maar later kunnen we dat nog wel oplossen door de ene wand te veranderen naar ook een douchedeur. En intussen lukt het ons zo ook wel.