zaterdag 30 juli 2011

Zee en strand

J was al een eindje aan het vragen of we eens naar zee gingen. N keek haar ogen uit, M en J waren direct gaan spelen. Dankzij het zwaarbewolkte weer, hadden we het strand voor ons alleen. Putten graven, zandkastelen bouwen, voetballen,... En de kindjes zijn zelfs even met hun voeten in de zee geweest. Na heel wat speelplezier zijn we nog te voet van Mariakerke naar Oostende gegaan en hebben daar nog een pannekoek of ijsje gegeten. Terug bij de auto lag er ons wel een onaangename verrassing te wachten: een parkeerboete. Eigen schuld, maar zo werd het wel een duur dagje.

woensdag 27 juli 2011

Cool!

Dat vinden mijn stoere mannen en mijn stoere meid van hun tatoeage. Geen echte natuurlijk, maar zo eentje dat je er terug kan af wassen. Maar dat maakt voor hen niet uit, want nu zijn ze ongelofelijk cool! Iedereen moet dan ook J's vuurspuwende draak, M's grommende tijger en N's roze rockgitaar zien.

maandag 25 juli 2011

Stoere meid

... is een tandje kwijt.
Gisteren is ze tijdens het spelen gevallen. Een stukje tand afgebroken, maar voor de rest leek alles ok. Vandaag gebeld naar de tandarts en doorverwezen naar de kindertandarts in het UZ. Haar tandje was gebarsten, brokkelde af en de zenuw lag bloot. Het tandje was niet meer te redden en moest dus getrokken worden. Onder lokale verdoving, na 2 spuiten om haar tanden en gehemelte te verdoven, is de tand er uit. N is superflink geweest. Even geweend omdat het pijn deed, maar wel stil blijven liggen en alles laten gebeuren. Een sticker als beloning. En even later was ze met veel trots aan het verkondigen dat ze een tandje heeft in een doosje.

dinsdag 19 juli 2011

Bellewaerde



Vandaag een dagje Bellewaerde gepland. Ondanks het voorspelde slechte weer, toch een mooie dag gehad, zonder een spatje regen. Voor de jongens waren er echt wel veel dingen te doen, voor N was het soms wat op haar honger zitten. Ons kleine fijne meisje was voor een aantal leuke dingen nog net niet groot genoeg. Maar toch heeft ze zich wel geamuseerd in de balonnen, het treintje, de gekke koets, de vlindertjes, de tufftuff-wagens, los piratos, jungle mission,... M en J konden ook al wat grotere zaken en hebben zich aan een aantal water-attracties gewaagd. Eerst wat afwachtend, maar ze vonden het toch wel leuk. Een wilde water-rivier en wat later zelfs een hoge water-roetsjbaan. Tussen de attracties door zagen we olifanten, giraffen, kangoeroes, aapjes,... Ook de stuntshow "Wakanda" hebben we gezien. Slap verhaal, maar wel leuke duikstunts. Als afsluiter zijn we dan nog meegeweest met de Benghal-express, een treintje dat ons vlakbij leeuwen en tijgers bracht. Een geslaagde dag!

Werken

Na een week goed doorwerken, is het eerste stuk bijna volledig gestript. De living is bijna onherkenbaar. In september komt dan de keuken en de gang aan bod, maar die willen we nog even houden tijdens de zomervakantie. En we hebben nu ook bewijs dat ons huis effectief in 1953 gebouwd is.

maandag 11 juli 2011

Barbie-you

Het begin van het verlof. En ook al is het dan voornamelijk verbouwingsverlof, toch willen we ook wat genieten van de zomer. Dus starten we volgens N met een barbie-you.

Paddestoelen

Kabouters wonen in paddestoelen. En als wij kabouters willen zien, dan zullen we eerst moeten zorgen dat we een huisje voor hen bouwen. Dus maken we paddestoelen. Wat hebben we nodig: wc- of keukenrolletje, witte en groene verf, rood en wit papier, lijm en schaar. Hoe maken we het: we tekenen een grote cirkel op het rode blad en maken witte stippen. Daarna maken we op het witte blad groene strepen voor het gras. We laten dit drogen en knippen de cirkel uit en snijden die 1x tot het midden open. Zo kunnen we de cirkel samenkleven tot een hoed. We knippen een aantal maal in de rol en plooien dit over zodat we straks de paddestoelhoed er op kunnen lijmen. We knippen de gepaste hoogte (de hoogte van de rest van de rol) uit het grassprietenpapier en kleven die op de rol. Nu nog de paddestoelhoed er op kleven en klaar.

donderdag 7 juli 2011

Maskers

Op een minder mooie dag moeten we wat creatief zijn. Dus gaan we maskers maken. Wat hebben we daarvoor nodig: papier, potlood, schaar, lijm, plakband, rietjes, stiften en allerlei materiaal om te versieren. Hoe doen we het: we maken een tekening van een masker en maken daar een figuur van en tekenen daar ogen in. Dit kan gekleurd worden. Met een schaar snijden we de figuur uit en maken we een gat aan de ogen, zodat we kunnen zien. Nu versieren we het masker. Nog een rietje er aan vastplakken zodat je met je ene hand het masker kan vasthouden en klaar.

dinsdag 5 juli 2011

Zomervakantie

Vakantie met de nadruk op het woordje zomer. De zon is al een paar dagen van de partij, we nemen een "zwemmende" start. Gisteren was het nog wat te fris om echt in het zwembad te gaan, maar met waterpistolen spelen is ook leuk. Vandaag was het ideaal weer om het zwembad boven te halen. En zwemmen hebben ze gedaan. Maar liefst 2u lang hadden we waterratjes in de tuin.

zondag 3 juli 2011

Speelstraat

Wat eerst een rustige start van de speelstraat leek te worden, veranderde vlug toen de cirusplaneet er was. Draaiende borden, evenwichtsoefeningen, een grote bal,... het had een grote aantrekkingskracht op de kinderen. Er werd dan ook veel geoefend, gespeeld,...
In de tussentijd konden de mama's en papa's zich in het zonnetje zetten en genieten van iets fris. En als extratje kwam de ijskar nog langs.
Een geslaagde eerste speelstraat van deze zomer!