zondag 25 september 2011

Sjim

En ook M is nu gestart bij scouts Sjim-akabe. We hadden al een eerste gesprek vrijdagavond en toen was M erg verlegen, niet zijn gewoonte. Maar vandaag was hij er helemaal klaar voor. Hij ging met veel enthousiasme naar de scouts en toen we nog even bleven kijken was hij al leuk aan het meespelen. Toen ik hem ging oppikken kreeg ik te horen dat hij een supernamiddag gehad had. Hij had flink meegedaan met alle spelletjes, had zich geamuseerd,... Meer moet dat niet zijn. De leiding kreeg een high five en M knikte heel enthousiast van ja toen ze hem vroegen of hij volgende keer opnieuw komt. Hij heeft nu al een Sjim-t-shirt, maar tot de volgende activiteit start zal hij ook een scoutshemd hebben.

donderdag 22 september 2011

Herfst in het land

De herfst is officieel begonnen. In de klas bekijken ze elke dag welk seizoen, welk weer en welke dag het is. J begon spontaan te vertellen over de herfst en over het vallen van de blaadjes. Dat was het ideale moment om eens naar het park te gaan. Kijken of daar ook de blaadjes al van de bomen vallen. Veel vallende blaadjes hebben we nog niet gezien, maar er lagen wel al kastanjes en beukenootjes.

dinsdag 20 september 2011

Afbraakwerken keuken

Na het verhuizen van alle keukengerief is het tijd voor het afbreken van de keuken. 2 dagen zijn we al aan het kappen en het breken. En het gaat vooruit. De keukenkasten zijn al volledig uitgebroken, ook het toilet is afgebroken en die muren staan al volledig kaal. Grote verrassingen zijn we nog niet tegengekomen, maar we weten nu wel al hoe er vroeger geïsoleerd werd. Anno jaren 1950 werd er isimo tegen de muur geplakt en daar werd over behangen.

zondag 18 september 2011

J is 5!

Jaja, 5 jaar geleden mochten wij J op deze wereld verwelkomen. Het pasgeboren babytje is nu een flinke kleuter. En dat moet gevierd worden. Happy birthday zingen en natuurlijk ook cadeautjes. Een gezelschapsspel om allemaal samen te spelen. En dan de grote verrassing: een playmobil brandweerwagen. J is stapelgek op alles wat met de brandweer te maken heeft en we hebben hem dan ook de hele voormiddag amper gezien omdat hij zo druk aan het spelen was.

zaterdag 17 september 2011

Zebras

Vorige week hadden we geprobeerd J in te schrijven voor de scouts, de wouw. Maar we waren te laat en stonden 5e op de wachtlijst. Dus dan maar op zoek naar een andere scoutsgroep. En die hebben we gevonden. Sinds vandaag zit J in de bevergroep van de zebras.
Hij had een heel leuke namiddag en is supertrots dat hij nu een echte scout is.

En volgende week mag ook M starten bij de scouts sjim-akabe.

vrijdag 16 september 2011

Verhuis

Het is september, dus tijd om de keuken af te breken. Maar eerst moet natuurlijk alles verhuisd worden. Een tijdrovende klus. Een deel van de keuken staat in de badkamer, het kookgedeelte in de kelder. En soms slaat de twijfel toe hoe we het de komende 2 jaar gaan doen. Overleven, waarschijnlijk. Maar we zijn nu al zo ver, dus we gaan verder.

zondag 4 september 2011

Plopperdeplopperdeplop

Een dagje plopsaland. Samen met oma en opa een tante M en nonkel D. Mooi weer, veel volk en dus lange wachtrijen. Gelukkig zijn de kaboutertjes goed gezind en kunnen ze overweg met de drukte en het lange wachten.
Het kabouterbos, de luchtballonnen, de brandweerwagens en het safaripark worden eerst gedaan. Tussendoor even lunchen in de schaduw en dan terug verder. We trotseren nog een storm op zee, gaan daarna gaan jet-skiën met megamindy, springen op en neer zoals de kikkertjes, vliegen zoals een vleermuis, gaan met de konijntjes op stap, kijken onze ogen uit in het K3-museum en gaan dan het nieuwe Maya-land eens verkennen. Daar was er voor N niet veel te beleven, maar M en J konden wel nog op de waterlelies en M vond de swingboot leuk. Met nog wat te eten en daarna elk nog een cadeautje en dan was het tijd om naar huis te gaan.

donderdag 1 september 2011

1 september

Spannend. De eerste schooldag. Die is sowieso altijd wel wat spannend, maar nu was het echt wel met wat zenuwen starten. M en J op een nieuwe school, in dezelfde klas. N haar allereerste schooldagje.

Iedereen was op tijd klaar en we konden dus eerst de speelplaats wat verkennen. Daarna was het het voorstellen van de leerkrachten en toen konden de kindjes ontbijten op de speelplaats en was er tijd voor een eerste kennismaking. Voor N duurde dit wat te lang. Ze was dan ook dolblij dat ze eindelijk naar haar klasje kon. Een zoen voor mama en ze ging direct spelen, er kon amper nog eens zwaaien vanaf. M en J gingen wat stilletjes naar hun klas, maar zagen het toch zitten.

Om 15u30 een zenuwachtige mama en papa, maar alles was heel goed verlopen. N had zich geamuseerd, al was ze wel blij ons terug te zien, maar ze is heel enthousiast om morgen terug naar school te gaan. M en J hadden het ook goed gehad. Ze vonden het leuk.

We kregen dus 3 enthousiaste maar wel erg vermoeide kindjes mee naar huis.