maandag 31 oktober 2011

HalloweenVandaag is het halloween. Pompoenen-, spoken- en heksentijd. Om in de stemming te komen gaan we eerst pompoengezichtjes maken. Daarna mogen de kindjes zich verkleden en worden ze een beetje geschminkt. En dan zijn ze klaar voor hun halloweentocht. "Snoepje of ik fop je", al moet mama het telkens zeggen omdat ze toch wel wat verlegen zijn. Als afsluiter van halloween mogen ze wanneer het donker is hun pompoenen met een lichtje in buiten zetten.

zondag 30 oktober 2011

J's eerste scoutskamp

En na M ging ook J voor de eerste keer op scoutskamp. Naar Lommel, met de trein.
Een minder goed vertrek want toch wel wat zenuwen bij J. Maar dat was nergens voor nodig, want hij heeft het heel leuk gehad! Een zoektocht in het bos, in het donker. Knutselwerkje van 'vlekkie'. Veel spelletjes. Meer moest dat niet zijn. Hij was bij terugkomst wel erg moe, hij heeft ons gemist, maar hij staat te springen om een volgende keer op kamp te mogen gaan. En dan wel voor 2 nachten, hé!
Stand van zaken na het kamp: Verloren dasspeld en brildoosje. Geen t-shirt aan en geen verse kousen, maar zijn oude kousen omgedraaid. En vooral een vermoeid maar heel gelukkig kleutertje!

zaterdag 29 oktober 2011

Nog wat herfstplezier

J is vandaag op scoutskamp vertrokken, morgenavond komt hij terug thuis. Om toch ook wat afleiding te hebben en intussen M en N een leuke namiddag te bezorgen zijn we naar het park gegaan. Met de bal spelen, mama of papa gevangen nemen, paddestoelen bekijken en dan zoeken naar de kaboutertjes.

zondag 23 oktober 2011

M voor de 1e keer op scoutskamp

Vrijdag was het zo ver, M mocht voor de eerste keer op scoutskamp. Spannend.
M zelf staat te juichen, bij ons was het toch wel met een klein hartje. De 1e keer 2 nachten van huis, met mensen die hij eigenlijk nog niet zo goed kent. Stoer zij hij nee toen mama vroeg of hij ons ging missen.
Deze ochtend mochten we hem gaan ophalen op de kampplaats. Hij heeft het leuk gehad, ze zijn gaan zwemmen, hij heeft "etti" (spaghetti) gegeten, veel spelletjes gespeeld. Het thema was toveren, dus hij kwam met een zelf geknutselde tovenaarscape terug naar huis.
Het terugzien tussen de broers was wondermooi. Ze vlogen elkaar in de armen en lieten elkaar de eerste minuten niet los. Ook mama en papa en zus werden overstelpt met zoentjes. En hij vertelde dat hij ons toch éé véé (heel veel) gemist heeft.
En met nog altijd blinkende pretoogjes knikte hij vol enthousiasme van ja bij de vraag of hij over 2 weken terug naar de scouts ging!

zondag 16 oktober 2011

Herstwandeling

Een lekker warm herstzonnetje, dus wij gaan op wandel in het bos. We zien heel wat eikels, beukenootjes, denne-appels, kastanjes en paddestoelen. Na een grote wandeling in het bos, met wat klim- en klauterspelletjes, eten we op het gemak een koek en daarna mogen ze nog wat op de speeltuin spelen. Voor N is het genoeg geweest, zij komt zich lekker in het zonnetje op mama's schoot nestelen.

Spookje

In de klas van N had de juf een verhaal voorgelezen over een spookje dat leert dat niet alles "voor mij" is, maar dat het ook leuk is om eens "voor jou" te zeggen. Na het boekje waren alle kindjes gek op het spookje, dus hebben ze ook allemaal hun eigen spookje geknutseld.

maandag 3 oktober 2011

Parijs dag 2

Fotocollage van onze 2e dag in Parijs:

Parijs dag 1

Fotocollage van onze eerste dag in Parijs:


Weekendje Parijs

Na 7 jaar gingen we nog eens op citytrip. Dit keer een weekendje Parijs.
Na J, die een dagje naar zee ging met de scouts, nog afgezet te hebben vertrokken we rond 10u. Met wat geluk gingen we rond de middag in Parijs zijn. Niet dus, wegenwerken deden ons de das om.
Uiteindelijk kwamen we rond 14u toe in het hotel en kregen we slecht nieuws te horen: overbooking. Dat begon al goed. Gelukkig was het hotel dat we dan wel toegewezen kregen niet zo ver daar vandaan. Ingecheckt en daarna konden we met de metro naar het centrum.
Als eerste naar de Eiffeltoren. Druk, druk, druk en geen zin om uren te moeten aanschuiven om naar boven te kunnen. Het was prachtig weer, dus we konden wandelen. Eerst het park aan de Eiffeltoren, dan naar het Quai Branly museum, waar er vlakbij een mooie fototentoonstelling was. Verder naar de Arc de Triomphe en de Champs-Elysees. Daarna naar de Place de la Concorde en de Obelisk om via de Tuilerieën naar het Louvre-museum te gaan. Een restaurantje gaan zoeken in het Quartier Latin en echt heerlijk gegeten. Le petit Pontoise is een echte aanrader!
Na het eten zijn we nog naar de Notre Dame gegaan en nog iets gaan drinken. Dat laatste was een tegenvaller, duur, op elkaar gepropt om toch zoveel mogelijk mensen op een terras te krijgen,...
Tegen middernacht waren we in het hotel en keken uit naar een nachtje slaap. Maar helaas, het bed bleek absoluut niet te voldoen. Het was een soort zetelbed, volledig kapotgeslapen (lees: 2 putten in de "matras") en erg pijnlijk voor rug en schouders. Ook de badkamer bleek niet erg proper te zijn. We zijn dan maar vroeg opgestaan om nog maximaal te kunnen profiteren van de tijd die we in Parijs waren.
We dachten slim te zijn en gingen tegen openingstijd naar de Eiffeltoren. Dat was even misrekend, nog langere wachttijden dan de dag er voor. Gelukkig bleek de wachtrij voor de trappen goed mee te vallen. Het 1e verdiep en het 2e verdiep was goed doenbaar, je hoeft geen atleet te zijn om via de trappen naar boven te gaan. Prachtige uitzichten over Parijs. We konden nog via de lift naar het 3e verdiep, maar wegens hoogtevrees hebben we dit laten passeren.
Daarna naar de catacombes. Echt de moeite om te bezoeken, maar niet aan te raden als je schrik hebt van botten en schedels.
Na de middag nog naar Montmartre. De Sacré-Coeur is mooi, maar Place du Tertre bleek niet zo super. Druk, enkel gericht op toeristen zoveel mogelijk geld afhandig te maken. De toeristenwinkels deden gouden zaken, maar voor de rest was er eigenlijk niet veel te beleven.
Toen was het tijd om terug naar huis te gaan. Met in het achterhoofd al plannen voor een volgende citytrip naar Parijs om dan toch eens wat musea te bezoeken.