maandag 31 december 2012

zondag 23 december 2012

Oorbelletjes

We hadden altijd gezegd dat N oorbellen mocht als ze er zelf om vroeg. En sinds deze zomer keerde de vraag naar oorbellen regelmatig terug. Nu we wisten dat ze het echt wel meende, mocht ze haar oorbellen hebben.
Vandaag was de grote dag. Ze was de hele voormiddag toch wat zenuwachtig en wat bang. Maar ze was er van overtuigd dat ze ze wou, dus gingen we naar de juwelier. Ze koos de roze bloemetjes, iets typisch voor haar. De stipjes werden gezet en beide oortjes werden tegelijk gedaan. Haar gezicht vertrok even en ik hoorde een zachte 'auw', maar ze was flink. Toen ze zichzelf in de spiegel zag, moest ze even goed kijken, maar algauw verscheen er een grote lach op haar gezicht. Ze is er supertrots op.

 

Rapportentijd

Eind december, dus het 1e trimester zit er op. En ja, met 2 kindjes in het 1e leerjaar is dat rapportentijd.
J doet goed zijn best in de klas. Hij doet heel graag wiskunde en kan dat ook goed. Muzische vorming, wereldoriƫntatie en turnen zijn ook super. Enkel op taalgebied lukt het niet zo goed. Hij wil het wel, maar het lezen blijft erg moeizaam. We volgden dit al op en we gaan ook logo inschakelen.
M had het in het begin van het schooljaar moeilijk. Het was erg wennen, zowel voor hem als voor de juf. Maar stilletjes aan viel het allemaal in zijn plooi en nu doet hij het super! Hij voelt zich goed, gaat graag naar school en leert ook echt. Op sommige gebied zelfs meer dan we in het begin gedacht hadden.
N heeft nog geen rapport en het oudercontactje volgt na de vakantie. Maar we gaan er van uit dat alles wel vlot loopt.

zaterdag 15 december 2012

Belangrijke levensvragen volgens J

J zegt dat meisjes met meisjes kunnen trouwen. Ik antwoord hem dat ook jongens met jongens kunnen trouwen.
J's reactie: "wie van de jongens gaat dan de was doen?"

dinsdag 11 december 2012

Kleine meid werd 4 jaar!

Ongelofelijk, de tijd vliegt voorbij. N is sinds gisteren ook al 4 jaar!
Ze had een heerlijke dag. In de klas kreeg ze een kroon, werd er gezongen, mocht ze haar verjaardagskaarsjes blazen,...
En thuis kreeg ze nog wat meer 'happy birthday' liedjes en een 2 leuke pakjes.

zondag 9 december 2012

Walking with dinosaurs


Vandaag gingen we met J naar walking with dinosaurs. Hij had op tv al gezien hoe ze de dinorobotten maken en hij wist dus goed dat het geen echte dino's zijn. Toch schrok hij af en toe een beetje. Maar hij vond het prachtig! De robotten zijn net levensecht, de show zit goed in elkaar. En de kinderen leren nog wat bij, terwijl ze genieten van het spektakel.


woensdag 5 december 2012

Zwarte pieten stijl

Onze kroost is helemaal wild van het liedje "zwarte pieten stijl". N gaf dan ook met veel plezier een eigen demonstratie van haar zang- en danstalent!

Sinterklaas kapoentje

Sinterklaas kapoentje
leg wat in mijn schoentje
gooi wat in mijn laarsje
dank u sinterklaasje
 
De sint is in het land. We schreven al een brief door een collage te maken van alle speelgoed dat ze wensen (en ja, dat is er veel!). En gisterenavond mochten ze hun schoentje zetten.
De sint moet hun liedjes gehoord hebben want jawel, deze ochtend lag er heel wat speelgoed en snoepgoed bij hun schoentje!
En hoewel J de afgelopen week een aantal kritische vragen stelde, waren zijn twijfels verdwenen als sneeuw onder de zon, toen hij dit deze ochtend zag.

zondag 2 december 2012

De eerste sneeuw

Vandaag de eerste sneeuw van het seizoen. Grote sneeuwvlokken dwarrelden neer in de buurt van Erpe-Mere. M vond het wel leuk, maar was het ook vlug beu. N was na nog geen minuut al terug binnen, want ze vond het veel te koud. J was wel gecharmeerd. Hij ving de sneeuwvlokken met zijn tong, liep heen en weer tussen de vlokken,...