zondag 31 maart 2013

Paashaasjes

Volgens N ging de paashaas zeker komen thuis want hij was ook op school geweest en dat is niet zo ver van ons huis. En ja, ze had gelijk. De paashaas strooide kwistig chocolade-eitjes in het rond.
M en N (J is op kamp met de scouts) vlogen van de ene kant van het huis naar de andere kant, vol verwondering en blijdschap.

vrijdag 29 maart 2013

Mumford & Sons

Gisterenavond was het langverwachte concert van Mumford & Sons. Het sportpaleis was uitverkocht en wij waren bij de gelukkigen die een ticket hadden.
Het eerste voorprogramma 'Halfmoon run' zijn we misgelopen wegens files.
Het volgende voorprogramma 'Mystery Jets' hebben we wel gezien. Wij vonden de groep eigenlijk niet goed. Het deed soms zelfs pijn aan de oren. Of dit nu aan de liedjes lag of aan de slechte akoestiek in het sportpaleis laten we maar in het midden.
Het optreden van Mumford & Sons maakte dit wel goed. Met openingsnummer en daarna hun eerste hit hadden ze algauw de hele zaal mee. En het bleef een uitbundige sfeer, het hele concert lang. Behalve op 1 moment, een muisstille zaal voor 2 a capella-nummers.
Ook de recensies van het concert zijn goed. Humo is geen grote fan, maar moest toch toegeven dat Mumford & Sons een concert konden geven. En op Concertnieuws waren alleen maar lovende woorden te lezen.


zondag 24 maart 2013

Nationale Akabe-dag Mechelen

Voor de eerste keer werd de nationale Akabe-dag georganiseerd. En Sjim, de scouts van M, waren ook van de partij! De sneeuw en de koude wind strooiden wat roet in het eten, maar M heeft ondanks het slechte weer toch een leuke dag gehad.
Ook de krant was erbij en op foto 14 vind je M terug, hoog en droog.

donderdag 21 maart 2013

Werelddownsyndroomdag

21/3 is niet alleen het begin van de lente, maar ook wereld downsyndroom dag. Om personen met downsyndroom op een positieve manier in de kijker te zetten en aan iedereen te tonen dat anders zijn eigenlijk niet zo verschillend is.
Om dit op een leuke manier in de kijker te zetten is er de sokkenactie. Iedereen doet 2 verschillende kousen aan en zet zijn voeten in the picture. Ook wij deden mee.

maandag 18 maart 2013

Keuken klaar voor gebruik

Dit weekend konden we al kennismaken met de luxe van een vaatwasmachine. Na meer dan 10 jaar eens niet moeten afwassen, dat voelde echt aan als genieten. En vanaf vandaag kunnen we de keuken in gebruik nemen, want ook de frigo en de dampkap zijn geïnstalleerd. Een keuken die volledig klaar is, daar wordt een mens gelukkig van.
En deze week zou normaal ook zo goed als alles van verbouwingen binnen in orde moeten zijn. En vanaf volgend weekend beginnen we stilletjes aan te verhuizen. Eindelijk!

donderdag 14 maart 2013

Staten Generaal Downsyndroom

Een belangrijke dag vandaag. De staten-generaal downsyndroom werd georganiseerd. Een goedgevulde dag in het Hilton Hotel in Antwerpen. Nationale en internationale sprekers, de conclusies van de werkgroepen die de voorbije tijd actief waren, een afspraak met de minister van gezondheid en welzijn,...
Veel nieuwe dingen werden er niet verteld, maar er waren wel interessante uiteenzettingen en andere invalshoeken. Inclusie vanuit verschillende standpunten bekeken.
Naast de geprogrammeerde sprekers, was het ook een ideaal moment om te netwerken. Een praatje met oude bekenden, een leuk gesprek met een maatschappelijk assistente van een downpoli,...
En wat me het meest geraakt heeft waren de getuigenissen. Een man met downsyndroom kwam vertellen over zijn leven. Heel eenvoudig verwoord, maar net daarom zo aangrijpend.

dinsdag 12 maart 2013

Ingesneeuwd

Chaos troef deze ochtend. Het heeft gesneeuwd. En ja, door de wind liggen er op sommige plaatsen hoopjes sneeuw van 40cm, terwijl er op andere plaatsen amper een wit laagje ligt. Maar dit is wel genoeg om het hele land op zijn kop te zetten.
De berichtgeving in de online-kranten liegt er niet om: tot 1600km file in de ochtendspits.
Geen probleem, dan nemen we toch gewoon het openbaar vervoer, denkt u dan. Mis poes. Wat ikzelf en mijn medereizigers om 7u20 al konden merken, is uiteindelijk luttele uren later ook bij de NMBS en de online-nieuwsdiensten terecht gekomen. Tja, vertraging, hé!
In verschillende stations, oa Gent Sint Pieters en Antwerpen Centraal, werd al vlug duidelijk dat er amper of zelfs geen treinen reden. Ikzelf had het geluk om -na anderhalf uur wachten- het op te geven en naar huis te gaan. B moest echt naar Brussel en na meer dan 4u onderweg, is hij nog altijd niet op zijn bestemming.

zondag 10 maart 2013

8

M was gisteren jarig. 8 jaar is hij geworden! Jammer genoeg was hij vrijdag opnieuw ziek geworden en was hij op zijn verjaardag nog altijd niet volledig genezen. Maar toen we voor hem zongen en vuurwerk maakten kon er toch een lachje van af en straalden zijn oogjes. Hij kreeg een boek met stripverhalen, het spelletje tictactoc en een extra grote badmintonset en daar was hij wel blij mee.
Gelukkige verjaardag, mijn speciale jongen!

donderdag 7 maart 2013

Nee, help!

Vandaag zijn de binnendeuren geplaatst. En help, wat hebben ze gedaan?!
Er is heel veel pleisterwerk van de muren, zelfs op plaatsen waar er helemaal geen deur in de buurt is. Ook zijn er plinten van de parket van de muur gehaald. En een houten kader rond de deur is gebarsten. Het is gewoon een ramp! Er zal dus een hartig woordje met aannemer en architect moeten gedaan worden, want dit kan echt niet!

maandag 4 maart 2013

Keuken in opbouw

Vandaag was de grote dag, de keuken ging geplaatst worden! En inderdaad, stipt op tijd kwam de installateur toe. Vandaag werden de grote stukken geplaatst, maar jammer genoeg moeten we voor de afwerking (werkblad, tafeltablet, inbouwtoestellen en dampkap) wachten tot volgende week donderdag. Maar wat we vandaag al te zien kregen, doet ons al uitkijken tot de keuken volledig af zal zijn.