zaterdag 20 april 2013

Familiedag in Puyenbroeck


Vandaag hield downsyndroom naar gewoonte hun familiedag in Puyenbroeck. We waren met een mooi aantal families en we hadden een heerlijk zonnetje.
Naar traditie startten we met een rondrit in het treintje. Wat rondkijken en wat bijbabbelen met andere ouders. De speeltuin had meer aantrek en alle kinderen konden zich uitleven. Na het middageten zijn wij met onze 3 kapoenen naar de minigolf gegaan. En M was superfier, want hij had gewonnen!

zondag 14 april 2013

Pairi Daiza

Een hele paasvakantie was het koud en aan het regenen. Maar het laatste weekend kwam de zon nog eens piepen. Ideaal voor een daguitstapje.
Een paar jaar geleden waren we al eens naar Pairi Daiza geweest. En eigenlijk hadden we veel eerder moeten terug gaan, want het is echt wel een prachtig park. Veel ruimte om te wandelen, mooi ingekleed per werelddeel en natuurlijk ook heel wat dieren. Het is ons zo meegevallen dat we zelfs een abonnement genomen hebben.
De kindjes waren heel erg enthousiast, ze vlogen van het ene naar het andere,... De speeltuin lieten ze zelfs links liggen, de dieren en de gebouwen hadden meer aantrek. En dat wil ook al veel zeggen!

maandag 8 april 2013

Bal - duim: 1 - 0

Vandaag ging ik J halen van de opvang. Hij was aan het spelen, maar algauw kwam hij met een verdrietig gezichtje bij mij. Hij had in de voormiddag tijdens het ravotten een bal tegen zijn hand en duim gehad en het deed nog altijd pijn. De muis van zijn duim was inderdaad dubbel zo dik als normaal en hij kon zijn duim wel nog plooien, maar dat was erg pijnlijk. Een bezoekje aan de dokter was dus wel nodig.
Verdict: niet gebroken, maar hij moet wel een week met een steunverband lopen en het rustig aan doen. Het steunverband mag ook niet nat worden. Dat wordt nog een hele uitdaging voor onze stoere man.

zondag 7 april 2013

Lente in Bulskampveld

Eindelijk een mooi en zacht lentezonnetje en dat werd tijd. De kinderen zaten boordevol energie en die moesten ze nu toch wel eens kwijtgeraken. In Bulskampveld konden ze naar hartelust spelen in het bos en op de speeltuin.

dinsdag 2 april 2013

Marsepein

Nu we een grote nieuwe keuken hebben, kunnen we weer wat kookactiviteitjes doen. We starten simpel, we maken lekkere marsepein.
We mengen 250g bloemsuiker met 250g amandelpoeder en voegen daar 1 eiwit aan toe. Goed kneden, nog wat druppeltjes citroensap bijvoegen en daar is de marsepein.
Wij kozen er voor om met uitsteekvormpjes te werken, maar je kan ook je fantasie de vrije loop laten.