donderdag 31 oktober 2013

Halloweentocht

Ieder jaar gaan we op halloweentocht in onze straat. En niet alleen de monstertjes hadden zich verkleed, ook ik had mijn griezelige kantje boven getoverd. Na een tochtje langs de buurhuizen is er geen plaats meer waar we kunnen gaan spoken. We hebben nu wel weer een snoepvoorraadje voor een paar weken.

Playbeach verjaardag

J mocht een verjaardagsfeestje voor de vriendjes geven. Hij koos voor een feestje in de binnenspeeltuin playbeach. De vriendjes kennen hem wel goed, want hij kreeg veel lego chima, een boek van Geronimo Stilton en een grote auto van hotweels. Allemaal speelgoed dat hij leuk vindt. Ze hebben samen een heel leuke namiddag gehad. Behalve voor de pannekoeken en iets om te drinken heb ik ze amper aan tafel gezien. J heeft echt genoten van zijn feestje.

maandag 28 oktober 2013

The gardener

Na de grote verbouwingswerken is het tijd om de tuin goed onder handen te nemen. De grote hagen mochten weg en later wordt daar een houten omheining geplaatst. Maar eerst het zware werk: de haag uitdoen. Met hulp van de buurman gaat het snel vooruit en na een namiddag werken staat er een volle container en hebben we op dit moment een grote 'gemeenschappelijke' tuin.

Griezelpompoenen

Naar jaarlijkse traditie hebben we vandaag de halloweenpompoenen gemaakt. J kan dit nu al bijna helemaal zelfstandig, M en N hebben soms nog wat hulp nodig. Maar alle 3 waren ze wel enthousiast om een griezelpompoen te maken.
Lekkere vieze overgeefpitten en draden, griezelige gezichtjes uitvinden,... Ik heb een paar griezelfans in huis!

Winterwelpje

J mocht ook op winterkamp. En als welpje moeten ze zelf voor hun bagage zorgen. Dus de eerste trekrugzak werd gekocht. Hij heeft dat super gedaan, al was de rugzak bijna even groot als hijzelf. Hij is nu een volleerde C.S.I.-agent die alle misdaden oplost. Alleen het raadsel van de propere onderbroeken aandoen was blijkbaar te moeilijk ;-)

zondag 20 oktober 2013

Dag van de Jeugdbeweging en Winterkamp

Op de dag van de jeugdbeweging mag iedereen in hun uniform naar school. M en J keken er naar uit en waren heel fier op hun scoutsuniform.
Voor M was het nog meer uitkijken naar 's avonds, want dan mocht hij op scoutskamp. Wanneer we hem gingen afzetten voor zijn winterkamp, vond hij dat allemaal heel ok. Hij zei dat hij Joaquin wel ging missen, maar ons niet. En toen ik nog wou vlug een extra zoen geven, maakte hij vlug duidelijk dat ik 'weg' moest. Hij wou bij zijn vriendjes zijn.
Vandaag mochten we hem terug ophalen en hij was wel blij om ons terug te zien, maar hij had ons NIET gemist! En hij had vooral een superleuke tijd gehad!

Metal Female Voices Fest

Gisteren was het Metal Female Voices Fest. Het was de eerste keer dat we er naartoe gingen en ik heb toch wel wat overredingskracht moeten gebruiken om B mee te krijgen. Maar het moet wel goed meegevallen zijn, want hij wil volgend jaar terug mee.
Het leuke is ook dat een relatief klein festival is en dat de bandleden van verschillende groepen ook gewoon tussen het publiek wandelen en meekijken naar de andere bands.
De eerste groep was Magion. Ze stelden hun nieuwe cd voor. En als openingsact hadden ze toch wel al publiek die enthousiast was. Ook wij vonden het een goeie opener.
Dan volgde Azylya. B was niet zo'n fan van de muziek en ik vind het ook wel wat specialer, maar daarom zeker niet slecht. Wel veel showgehalte, waardoor de muziek soms wat naar de achtergrond verdween.
De volgende groep waren de Victorians. Een paar foutjes in het optreden, en een zangeres die wel erg snel buiten adem was, maar ondanks die schoonheidsfoutjes vond ik het toch wel een degelijk optreden.
Imperia daarentegen kon me niet overtuigen. De muziek zelf was wel goed, maar de zang was niet echt mijn ding.
Serenity was 1 van de groepen waarvoor ik ging en ze hebben het waargemaakt. Ik was al fan en na het optreden wist ik zeker dat ik ga uitkijken naar een volgend concert. En als extra kregen we nog een duet met Charlotte Wessels (frontvrouw van Delain). Zelfs B moest toegeven dat ze goed waren!
Daarna volgde letterlijk chaos met Chaostar. Experimentele metal, compleet onvolgbaar en niet goed te verteren voor ons allebei.
Daarna kwam Kobra & the Lotus. Niet slecht, maar het kon ons niet 100% overtuigen.
De vervanger voor Visions of Atlantis was Asrai. Onbekend is onbemind zegt men wel eens. En dat klopte. Ze hebben mij wel weten te overtuigen.
B kon Kontrust wel smaken.
Leaves Eyes bracht een aantal gekende nummers, maar ook wel wat nieuw werk uit de cd die volgende maand uit komt. Een mooie opwarmer voor Delain. De headliner van de avond voor mij. Ondanks de technische problemen een goed concert. Met special guest optreden van Sharon Den Adel. Er kwam wel wat show bij te kijken, maar de muziek bleef de bovenhand houden. En 'Control the storm' werd gebracht met de zanger van Serenity, een mooie afsluiter.
Wegens vermoeidheid hebben we het optreden van Lacuna Coil  niet meer volledig gezien, maar de paar eerste nummers beloofden wel een goed concert.
Jammer dat we vandaag niet meer kunnen gaan, want dan staat Anneke Van Giersbergen geprogrammeerd. Maar dat zal voor een andere keer zijn.
De foto's zijn niet zo super wegens oud fototoestel en lege batterij, maar het zorgt wel voor een sfeerbeeld. Meer foto's van anderen vind je al hier. Een review hier.


zondag 13 oktober 2013

Pairi Daiza - herfstweer

Het einde van het seizoen nadert, maar we wilden toch nog eens naar Pairi Daiza. We lieten ons niet tegenhouden door het stormweer en we hadden gelijk. Terwijl het thuis aan het gieten was, bleek het daar nog altijd droog te zijn. Maar na een tweetal uurtjes had de regen ons ingehaald. We hebben dan toch nog de binnenlocaties bezichtigd, maar de gure wind en de kou hebben er voor gezorgd dat we toch terug naar huis gevlucht zijn. Een warme chocomelk en lekkere pannekoek bij thuiskomst smaakten dan ook goed.