vrijdag 27 juni 2014

Over rapporten en afscheid nemen

Een trotse mama staat hier voor je. 3 schitterende rapporten! En volgend schooljaar geen kleutertje meer in huis. Want voor N zit het 3e kleuter er nu helemaal op en mag ze in september leren lezen, schrijven en rekenen in het 1e leerjaar. M en J mogen ook een jaartje hoger en starten volgend jaar in het 3e.
Maar vooruitgaan is ook afscheid nemen.
N's juf gaat op zoek naar een andere school.
De ION-juf van M gaat minder werken waardoor zij M niet verder gaat begeleiden. Ze wil wel nog eens langskomen en ze gaat haar opvolgster heel goed briefen zodat de opstart volgend schooljaar goed verloopt. Na 4 jaar waarin ze een supergoede band had met M, een steunpilaar was voor ons en de klasjuffen, ze met veel enthousiasme, humor,... altijd klaar stond maar ook de moeilijke momenten niet uit de weg ging, kan ik alleen maar zeggen dat we haar heel erg zullen missen!
Als bedankje kreeg elke juf 'Brownies in een pot'.

zondag 22 juni 2014

WK-koorts²

Vandaag was er opnieuw een wedstrijd van de Rode Duivels. Dankzij B hadden we kaarten om in de Ghelamco-arena op groot scherm te gaan kijken. M en N bleven thuis bij opa, J mocht mee. Hij vond het eerst wel spannend maar algauw verloor hij zijn interesse. Het was dan ook een nogal saaie wedstrijd. Gelukkig kon hij uiteindelijk toch nog feesten, Belgiƫ won op het nippertje met 1-0.
Zo werd het gevierd: Love the Samba doelpunt

dinsdag 17 juni 2014

WK-koorts

Ook wij ontsnappen er niet aan, de WK-koorts is in huis. J wil zoveel mogelijk wedstrijden zien en gaat er helemaal voor.
De rode-duivels-gekte heeft dan ook volledig toegeslagen.
Vandaag zaten ze dus ook vol spanning voor tv. Eerst de onthutste en verdrietige gezichtjes bij het tegendoelpunt. En dan de vreugde wanneer de gelijkmaker er kwam. En het feestje bij de winning goal. M bleef maar roepen 2-1!!!

zondag 15 juni 2014

Tuinwerken op school

De kleine Icarus krijgt een nieuwe tuin en daar zijn natuurlijk heel wat helpende handen voor nodig. B is het hele weekend gaan helpen. En ook volgend weekend staat in het teken van de tuinwerken. Normaal was het niet de bedoeling dat de kinderen daar gingen rondlopen wegens te gevaarlijk. Ik had dan ook een namiddag midzomervertellingen gepland. Maar dat was buiten J en N gerekend. Zij wouden liever 'helpen'. Ze hadden een leuke namiddag en de werken schoten goed op. Toen M van de scouts kwam, wou hij de tuin natuurlijk ook eens zien. En als afsluiter mochten ze eens in de stuurcabine van het kraantje zitten. Dat vonden ze superleuk!

dinsdag 10 juni 2014

Blaarmeersen

Vandaag een extra vrije dag voor de kinderen. De weersvoorspelling was niet supergoed maar het zonnetje scheen dus we gingen toch voor een paar uur speelplezier op de blaarmeersen.
Het was echt wel gezellig. Lekker warm ondanks de spetters die af en toe vielen. De kinderen genoten van het zwemmen, spelen, gek doen,... We kregen er wel een gratis douche bovenop en waren kletsnat bij het naar-huis-fietsen maar we konden er wel mee lachen!
Een geslaagde uitstap!

maandag 2 juni 2014

Grote fiets voor N

N haar fietsje was duidelijk te klein aan het worden. Maar nu is ze de trotse bezitter van een nieuwe 'grote' fiets. Ze mocht zelf kiezen dus het werd een echte meisjesfiets. Paars-roze met een mandje vooraan.
Het fietsen zelf was even wennen maar ze was er snel mee weg. Nu mag ze veel oefenen en dan kan ze in september samen net zoals J zelf fietsen naar de scouts!

Plezier dicht bij huis

Een verlengd weekend voor de kinderen. In Gent is er altijd wel iets leuks te doen. Een namiddagje cinema, een rommelmarktje en kermis, een nieuwe speeltuin uittesten,... Keuze genoeg! En tussendoor krijgen de oma's en opa's ook nog een bezoekje van ons.