zondag 27 juli 2014

Gezins-selfie

Kamperen

Het idee was om met een paar vrienden te gaan kamperen. Werkschema's stuurden wat roet in het eten. Maar niet getreurd, want dan kamperen we toch gewoon in de tuin!
De geleende tent werd met grote belangstelling opgezet (gelukkig hadden we dat al eens getest!). En goed bevonden! 3 kindjes waren direct overtuigd: hier wouden ze wel slapen. Zo gezegd, zo gedaan.
De eerste avond veel heen-en-weergeloop en gepraat en uiteindelijk werd het toch stil. Ze hebben dan wel wat langer geslapen.
De tweede avond was het verbazingwekkend vlug stil. Jammer genoeg vonden ze het om 5u! (ja, je leest het goed, het was nog nacht en donker!) tijd om op te staan. Dat is toch een werkpuntje voor als we 'voor echt' gaan kamperen!
Zij zijn zeker al overtuigd: kamperen willen ze nog wel eens doen!

Gentse Feesten

Dit jaar werd wat overschaduwd door ziekte van M en mezelf. Toch zijn we een aantal keren op de gentse feesten geraakt.
M heeft 2 voorstellingen gezien: "De reuzenperzik" en "Working class". De eerste was echt wel leuk. De tweede was niet slecht maar kon de eerste niet evenaren.
Tussendoor gingen we ook nog de tentoonstelling van Kaat Tilley bekijken. Ze mag dan overleden zijn, haar werk leeft verder.
Zelf zijn wij 1 avondje zonder kinderen geweest. We konden genieten van de voorstelling "De ogen van een blauwe hond", vertellingen van de boeken van Gabriel Garcia Marquez en begeleid van prachtige muziek.
Straattheater hebben we elke keer wel gezien en ook het baudelopark was een vaste stek.
Als topper gingen we naar kapitein winokio. Al bleek dit niet het beste idee. N, onze eigen mevrouw de poes, en M vonden het wel nog leuk maar J is dit wat ontgroeid. Er was ook weinig ambiance te merken. 2 jaar geleden speelde de kapitein ook op de gentse feesten en toen was het een stuk beter!

Compleet

Ons gezin is sinds donderdagavond opnieuw compleet. J en N zijn terug thuis.
Ze hebben een superleuk kamp gehad. J heeft echt genoten en wil volgend jaar opnieuw voor 10 dagen op kamp. En zelfs meer! Het nachtspel vond hij super, hij blijft er maar over bezig. En hij is nu de trotse bezitten van een teerpootje! Zijn valies was een puinhoop en zijn scoutshemd is achtergebleven (en gelukkig terug gevonden!). Maar daar gaan we niet over zeuren.
N had af en toe wat last van heimwee en vooral vermoeidheid waardoor het soms wat moeilijker liep. Maar ook zij had het leuk gehad en vertelde over de spelletjes en de vriendinnetjes.

zondag 20 juli 2014

Post-virale ataxie

Een mond vol voor iets wat helemaal niet leuk is. En het is niet de eerste keer dat M last heeft van een post-virale ataxie.
Hij was ziek terug gekomen van kamp en we merkten wel dat het niet zo goed ging. Na lang twijfelen toch beslist om met het hele gezin op bezoekdag te gaan bij de scouts en 's avonds dan toch nog naar de huisartsenwachtpost geweest. Een luchtwegeninfectie, op zich niet zo erg. Maar zoals al eerder gebeurde kreeg M er een extra bovenop. En zelfs nu, zoveel uur later, is hij nog altijd niet hersteld. Zijn bewegingen blijven houterig, hij blijft moeite hebben om op zijn benen te blijven staan en/of zijn evenwicht te bewaren. Hij was helemaal in paniek, net zoals de andere keren. Het is echt wel hartverscheurend om hem dat te zien doormaken. Hij bleef maar zeggen 'Bang, bang'. Zelfs wanneer hij wat rustiger werd op mijn schoot en ik hem vroeg of hij al wat minder bang was, zei hij 'Altijd bang, zoveel bang' :-(
Dinsdag gaan we bellen naar het UZ voor nog maar eens een afspraak bij de kinderneurologe. Wordt jammer genoeg vervolgd.

Scoutskampen²

Gisteren was het bezoekdag bij J en tegelijkertijd begon het bevertjeskamp voor N.
J was dolblij om ons te zien. En de broers hebben elkaar toch ook wel gemist. J en M vlogen elkaar in de armen.
Voor J was het ook wel wat moeilijk. Hij was de dag ervoor wat ziekjes geweest, last van de hitte. En hij had amper geslapen waardoor de traantjes wat hoog zaten. Maar hij zag het toch nog zitten om de volgende 5 dagen op kamp te blijven.
N zag het volledig zitten om in de tenten te slapen maar was niet zo'n fan van het hoge gras dat prikte. Ze zal dat toch 5 dagen moeten verdragen om een leuke tijd met de vriendinnetjes te hebben ;-)
De hele namiddag waren er voetbalspelletjes. Vraag is wie zich daar het meeste mee amuseerde: de kindjes of de papa's/ouders?!
Het afscheid was kort. Een dikke knuffel en zoen en een 'tot over 5 dagen'. Ze zullen zich wel amuseren. En donderdagnamiddag zijn ze terug thuis en is ons gezin eindelijk weer voltallig!

vrijdag 18 juli 2014

Scoutskampen

M vertrok zondagochtend op zijn scoutskamp. J volgde al snel daarop, dinsdagochtend was het zijn beurt. N vertrekt morgen.
M is intussen net terug thuis. Hij had een leuk kamp en heeft zich goed geamuseerd. Maar hij is de laatste nacht jammer genoeg ziek geworden.
Van J kregen we vandaag een eerste 'briefje'. We hebben een zoon met humor want hij hield een 'dagboekje' bij.

zaterdag 12 juli 2014

In 't nieuw

Voor een familiefeest staan we graag eens in 't nieuw. En dan moeten er natuurlijk véél foto's genomen worden ;-)