dinsdag 25 november 2014

Paris jour 3 - les photos


Paris jour 2 - les photos


Paris jour 1 - les photos


Paris la ville de l'amour

Geen romantische reis voor 2 maar een liefdevolle gezins-citytrip. En we hebben ook wel genoten. Met momenten. Want het was ook wel erg vermoeiend, een paar dagen rondwandelen in zo'n wereldstad.
We hadden via airbnb een appartementje gevonden vlakbij een metrostation met een ondergrondse beveiligde garage. Het was echt wel een leuk appartement en een heel vriendelijke mevrouw die het verhuurde. We konden niet beter zitten!
Op vrijdag hielden we het relatief rustig. Eerst naar de eiffeltoren, wat zorgde voor heel wat wauw-uitroepen. En van daar te voet naar het museum Quai Branly. Afrikaanse en etnische kunst. En een tijdelijke maya-tentoonstelling. Wij vonden dit mooi, de kinderen waren minder onder de indruk. Maar ze waren relatief flink. s' Avonds gingen we dan terug naar de eiffeltoren om dit keer helemaal tot aan de top te gaan. M had last van hoogtevrees en vond dit dus maar niets. J en N hebben echt genoten van het uitzicht, de lichtjes, de lift omhoog en naar beneden,...
De 2e dag stond er veel gepland. En de eerste stop was het Louvre. J vond het Egyptische stuk echt heel interessant. Hij stelde ook veel vragen en wou alles gezien hebben. N had ook wel interesse. M daarentegen was moe en heeft jammer genoeg de boel op stelten gezet. Ondanks dit zijn we toch nog vlug even de mona lisa gaan bekijken. We vonden dit allebei wat overroepen. Er zijn heel wat mooiere schilderijen te vinden in het Louvre.
Na een broodje gegeten te hebben in de tuilerieën, zijn we zo verder gewandeld naar de Place de la Concorde en van daar uit naar de Champs Elysées en de Arc de Triomphe.
Er was kerstmarkt en op deze manier werd het toch een leuke wandeling waarbij genoeg te zien was. Op de Champs Elysées moesten we natuurlijk toch wel even stoppen in de Disney Store. En we konden geen 'nee' zeggen wanneer ze ons zo lief aankeken en vroegen of ze iets mochten kiezen.
Na de Arc de Triomphe namen we de metro naar de Notre Dame. Het was de bedoeling om die te bezoeken maar dit viel tegen. Er was 1 of andere grote mis gepland en het hele plein was afgezet en er waren geen bezoeken mogelijk. Dan maar naar het Panthéon geweest. Saai voor de kinderen en achteraf gezien vonden wij er ook niet zo veel aan. En als dan de helft van het gebouw gerenoveerd wordt en het belangrijkste werk (slinger van Foucault) daardoor niet te bezichtigen is, was het eigenlijk de moeite niet. Jammer genoeg stonden de werken niet vermeld op de website. Er zijn boeiendere dingen te bezoeken in Parijs.
Ons avondeten werd afhaalpizza in het appartement wegens 5 paar pijnlijke voeten en vermoeide mensjes.
De zondag stond vooral in het teken van de kinderen. We hadden tickets voor ciné-aqua, waarbij je de fascinerende onderwaterwereld en de haaien kan ontdekken. Dit vonden ze dan ook wel erg leuk. Vooral bij het mogen aaien van de vissen en de haaientunnel, daar konden ze uren blijven.
Na nog een wandeling bij de eiffeltoren was het tijd om terug naar huis te gaan.
Over het algemeen dus wel tevreden. Zeker voor de eerste citytrip met het gezin is dit goed meegevallen. Aandachtspunt voor volgende keer is zorgen dat M een aparte kamer heeft zodat iedereen wat meer slaap krijgt.

dinsdag 11 november 2014

In onzen achtertuin

Feestdag vandaag, dus iedereen is thuis ten huize Lieze.
Dankzij vrienden werd het gisterenavond voor zowel de kinderen als onszelf laat wat resulteerde in kindjes die lang uitsliepen. Een goed begin van de dag.
Het was prachtig weer en ideaal om buiten nog wat zonne-vitamientjes op te doen en wat energie kwijt te raken (dat laatste dan vooral voor de kinderen ;-) ).
We startten in het park hier vlakbij en gingen zo verder tot de Gentbrugse Meersen. Fietsen, lopen, spelen,... en natuurlijk ook in de bomen klimmen.
J vond het zelfs het leukste pretpark dat hij al gezien had!
En dat allemaal in onzen achtertuin!