zondag 12 april 2015

Fun in Bellewaerde


Geen vakantie voor B en mij. Gelukkig is er nog het weekend om een uitstap te doen. We kozen voor Bellewaerde. Het was een schot in de roos. We hadden prachtig weer, niet te warm maar toch een lekker zonnetje. Het was er niet zo druk en dus hebben we max 15 min ergens moeten wachten. Zo konden we heel wat dingen doen.
Ik ben een rollercoaster-lover maar M, J en N blijken mijn liefde niet te delen. Ze waren op voorhand heel enthousiast om op de kevertjes te gaan maar na afloop wilden ze dit nooitnooitnooit nog doen. En wanneer ik op de boomerang ging, hadden ze schrik in mijn plaats.
Gelukkig waren er nog heel wat andere attracties. De boomstammetjes en de rapid river waren grote hits voor het hele gezin. Heerlijk om iedereen zo te zien lachen en genieten.
Het was veel te snel tijd om terug huiswaarts te gaan.

Lente in de blaarmeersen

Een vrijdag tijdens de paasvakantie. En plots klimt het kwik naar 20°. Dat vraagt gewoon om een namiddagje blaarmeersen. Terug thuis sloten we deze prachtige lente-dag af met een aperitiefje en een ijsje als dessert.

maandag 6 april 2015

Geheimen ontrafeld

Toen J en N hun dekbedovertrekken zagen (die ze van de paashaas ;-) gekregen hadden), waren ze door het dolle heen. Dat is vééééééét cool! Oooooooooo! Dat waren de eerste uitroepen toen ze hun kamer binnen gingen.
J wist het geheim van de paashaas/sinterklaas al. Bij N hadden we een vermoeden maar wisten we niet zeker of ze het al wist en deed alsof ze nog geloofde of ze nog een echte 'believer' was. Vandaag heeft ze zichzelf 'verraden'. Ze kwam me knuffelen en noemde me de allerliefste mama van de hele wereld omdat ze nu een Frozen dekbed had. Toen ik voorzichtig aanhaalde dat ze dit van de paashaas gekregen had, was ze heel overtuigd. Nee, jij bent het.
Ik heb dan maar even doorgevraagd en ja, ze wist al dat sinterklaas niet bestond, dat het mama en papa zijn die zorgen voor cadeautjes. De sluwe vos deed dus alsof ze het hele sint-verhaal nog geloofde!
Omdat 2 van de 3 het nu al wisten en we M niet in het ongewisse wilden laten, hebben we hem dan ook maar verteld dat wij sinterklaas en paashaas spelen en de cadeautjes geven. Hoeveel hij er echt van begrijpt, is nog af te wachten. We zullen dit nog wel een paar keer moeten uitleggen.
Maar de geheimen zijn ontrafeld en de magie mogen ze over zoveel jaar misschien nog eens beleven door de ogen van hun kinderen.

Scoutskamp

J en N waren op scoutskamp van vrijdagavond tot maandagavond.
N was op voorhand niet zo enthousiast, ze zou ons missen,... Het was eerder met een bang hartje dat ze vertrok, ook al was daar op het moment zelf niet zo veel van te merken door de opwinding.
J, die is al een ancien en die vond het allemaal veel drukte om niets, het was toch 'maar' 4 dagen.
Uiteindelijk bleek het inderdaad een storm in een glas water. Op de vraag: "Hebben jullie ons gemist?" klonk een volmondig "Nee!!!!!".
De vele enthousiaste, leuke verhalen maakten duidelijk dat ze een supergoed kamp gehad hebben!

zondag 5 april 2015

'O, hoe kan dat nu?'

M is de enige thuis op dit moment. Maar de paashaas is hem niet vergeten.
Toen hij vanmorgen beneden kwam, was zijn eerste uitroep: "O, hoe kan dat nu?" Gevolgd door een grote glimlach omdat hij nu een dekbed van Star Wars heeft.

Verwen-namiddagje Oostende

Terwijl J en N op scoutskamp zijn, is M het enige kindje thuis. Ideaal voor wat verwen-tijd voor hem, zonder een broer en zus die aandacht opeisen.
Gisteren mocht hij mee naar Oostende, een namiddag op de pier wandelen en samen met mama en papa op de go-cart mogen rijden om daarna mee te mogen op restaurant. En dan natuurlijk 's avonds een bezoek aan vrienden waar hij een film mocht kijken en superlaat opblijven.
Hij genoot zichtbaar, glunderende oogjes inclusief!
 
 
   

woensdag 1 april 2015

Aprilvissen en vraagstaartjes

J vraagt iedere avond wat we de volgende dag gaan eten. Zo ook gisteren. Met 1 april in het achterhoofd, gingen we vis en vraagstaartjes eten. Vandaag tijdens de dag is dat een aantal keer ter sprake gekomen, want ze wisten toch niet echt wat vraagstaartjes waren. En ging dat wel lekker zijn?
Ze waren er dus goed ingetrapt! Pas toen ze vanavond op hun bord een aprilvisje en een "vraagstaartje" zagen liggen, hadden ze door dat ze beetgenomen waren!

Verdwenen

N was plots 'verdwenen'. Ze zei tegen mij dat ze naar het toilet ging en in de tussentijd was ze naar buiten geglipt en bij de buren gaan spelen.
Toen B thuis kwam (een goeie 5 min later), was hij verbaasd dat de voordeur open stond. Ze was er dus echt tussen uit gemuist en erg stil geweest bij het wegsluipen.
De buurvrouw had geen argwaan, want M en J waren daar al aan het spelen en N had gezegd dat ze mocht van mij (zo slim is ze wel!).
Gelukkig had ik snel door waar ze was en was ik niet ongerust. Wel boos. En zowel van B als van mij heeft ze een serieuze preek gehad!
6 jaar is ze. Wat gaat dat geven in haar puberteit???