dinsdag 26 mei 2015

Back to my roots: Brugge

Oorspronkelijk ging het over de tentoonstelling Body Worlds Vital (körperwelten) die we gingen bezoeken. Uiteindelijk werd het een dagje Brugge en werden we zelf even toerist.
Het stukje tussen het station en 't Zand werd natuurlijk te voet afgelegd. En van daar gingen we via de zuidzandstraat naar de markt. Onderweg zagen we kunst. Een heleboel ramen vormden een kunstwerk. De kinderen vonden dit super.
Na het eten gingen we naar de tentoonstelling. J en N vonden het héél interessant en mooi. Ze keken geboeid en vroegen ons de oren van het hoofd. Altijd een goed teken!
Zelf vond ik de baby's die tentoongesteld waren echt wauw. De evolutie van zo'n mini-boontje tot een herkenbaar baby'tje op een paar weken tijd is echt prachtig.
Wanneer we dan toch toeristje spelen, hoort een boottochtje over de reien er gewoon bij. Vooral voor M was dit genieten.
En als afsluiter moesten we gewoon een ijsje eten bij Da Vinci. Brugge bezoeken zonder daar te stoppen, dat kunnen we gewoon niet.

zondag 24 mei 2015

We are family


Beach fun @ de blaarmeersen

Een zonnige zondag tijdens het pinksterweekend. De gemaakte plannen vielen in het water maar dat was eigenlijk niet erg want zo hadden we het hele gezin samen voor een uitstapje. Niet dat we J veel gezien hebben, want er was ook een schoolvriendje en hij zat bijna de hele namiddag daar. Tja, ze worden toch wel groot!
Maar het werd voor iedereen een leuke dag in de blaarmeersen. Ideaal weer, het water was lekker warm dus ze konden naar hartenlust in het water spelen. Alleen jammer dat het windje er voor gezorgd heeft dat we allemaal in meer of mindere mate verbrand zijn.
Thuisgekomen hebben we nog een geïmproviseerde bbq gehouden, kubb gespeeld en een ijsje gegeten.
Een heerlijke zondag!

zaterdag 16 mei 2015

Concert in mineur

J had al zo lang gevraagd en gezaagd om eens mee te mogen naar een concert. Uiteindelijk hadden we een concert gevonden. Hij mocht mee naar Arsenal in de AB. Hij keek er heel erg naar uit. Maar het mocht niet zijn. Gisterenochtend was hij goed ziek. Hij lag een hele dag in bed. Naar een concert gaan lukte echt niet.
Als 'troost' hebben we hem wel al verteld dat hij in december mee mag naar het concert van zijn grote held Dotan. Dat verzachtte de pijn toch een beetje.

zondag 10 mei 2015

Moederdag

Mijn lieve schatten hadden leuke cadeautjes gemaakt voor moederdag.
N maakte douchegel met kokos. M en J maakten een tekening en schreven op wat ik voor hen betekende. B zorgde voor een mooie bos bloemen en tickets voor een concert en een musical.
Allemaal heel leuk. Dank je wel!
En ik smolt helemaal toen M mij een prinses noemde en zei dat ik in zijn hartje zit.

Hephaistos op het schoolfeest

Gisteren was er schoolfeest. De kinderen hadden rond het project Hepaistos gewerkt. En dat werd tentoongesteld. Wat een prachtige werkjes, heel mooi ingekleed, creatieve ideeën van zowel juffen als kinderen,...
Ze zijn gestart met de 'zotte zaterdagshow'. Daarna kon iedereen genieten van een hapje en een drankje en de klassen bezoeken die omgevormd waren tot tentoonstellingsruimtes. En waar de kinderen zelfgemaakte spulletjes verkochten. Daarna volgde een dansje van de kleuters samen met het 3e leerjaar. En als afsluiter zorgde de schoolband voor een leuke sfeer met hun optreden. Wie nog zin had, kon proeven en genieten van een lekkere bbq.
Het was echt super geslaagd!

zondag 3 mei 2015

Dansles door M

M amuseert zich met zijn muziek. Hij laat zijn disneyknuffels dansen. Zo schattig!
Als hij weet dat we in de buurt zijn, stuurt hij ons weg. Dus we hebben dit stiekem gefilmd ;-)

Carll Cneut

De tentoonstelling in de Sint-Pietersabdij is bijna afgelopen en wij waren nog altijd niet geweest. Dringend tijd om daar verandering in te brengen. Het was slecht weer en op zondagvoormiddag is het gratis voor Gentenaars, ideaal dus om daar naar toe te gaan.
Het was mooi en vooral J toonde interesse in de tekeningen en de verhalen.