dinsdag 21 juli 2015

Zwembadplezier

De eerste week was het stralend weer dus we zijn dan toch overstag gegaan en hebben een zwembad in de tuin geïnstalleerd. De eerste dag waren het voorzichtige zwemmertjes, de dag erna kwamen F en K spelen en hing, zwom en sprong iedereen met veel plezier.

Planckendael

Een beetje teruggaan in de tijd. De eerste week van de vakantie was ik in verlof en gingen we een dagje naar Planckendael. Het werd een heel fijne daguitstap met kindjes die ondanks de hitte toch genoten van de dieren.
En als het van de kinderen afhangt krijgen we een rat, een pinguin, een aapje, een wasbeer, een giraf en een papegaai als huisdier. ;-)

Gentse Feesten

Gentse Feesten, die kunnen we gewoon niet overslaan. Dus gisteren gingen we en er zullen nog wel een aantal bezoekjes volgen.
P.U.F. (produit utile aux festivaliers), een voorstelling van cirkatomik bracht allerlei uitvindingen om het de festivalganger makkelijker te maken. Heel leuk gevonden maar omdat het in het Frans was, was het moeilijk te volgen voor M.
Daarna volgde een voorstelling van Collectif de la Bascule. Heel leuk, humor en stunts op de wip combineerden ze moeiteloos. M was helemaal in de ban!
Gewoon rondlopen bij MiraMirO is ook altijd fun. Een echte 'carpool' (M was te verlegen om mee te zwemmen), een schatkist met spiegels,...
Het baudelopark was erg rustig dus werd het de spiegeltent waar net de Jonge Wolven optraden. M en ik genoten van de muziek van Uncle Wellingthons Wife. B wou Amongster zien. M liet echter duidelijk merken dat dit niet zijn idee was. De coverband Silicon Carne op de groentenmarkt was wel zijn ding, maar het slaapmannetje had intussen toegeslaan, hij was moe.
Vandaag is nog een dag ;-)

Vuurwerk

Dat het vuurwerk van de 20e naar de 19e verzet werd tijdens de Gentse Feesten, hield ons niet tegen. We zouden toch naar het vuurwerk gaan. En ja, we zijn inderdaad geweest en hebben een mini-stukje vuurwerk gezien. M genoot van het eerste stuk, rustig, zonder knallen. Wanneer de knallen begonnen, werd hij erg bang, dat deed pijn aan zijn oren. Dus keerden we erg snel terug naar huis. Volgend jaar doen we M en onszelf een plezier en regelen we een babysit.

Scoutskampen

M heeft er intussen al een heel geslaagd scoutskamp op zitten. Hij wou helemaal nog niet mee naar huis, het was zo leuk dat hij wou blijven. We hopen dat hij na 4 jaar bij de Kapoenen volgend jaar mag overgaan naar de volgende tak (de Wouters) en dan mag hij 7 dagen op kamp.
J is nu al 7 dagen van huis en aan het briefje te horen, stelt hij het super. Zaterdag hebben we hem ook 5 min gezien. Hij amuseerde zich. En mama en papa kregen wel een knuffel maar dan was het toch genoeg geweest. Hij moest wel cool blijven want zijn vrienden keken ;-)
N is zaterdag vertrokken, bijna direct nadat we M opgehaald hadden. Met een klein hartje, ze zag het niet 100% zitten. Ze gaat ons missen, zegt ze. Maar ik ben zeker dat ze zich wel zal amuseren met haar vriendinnetjes.
Donderdag komen J en N terug. Ik ben heel beniewd naar hun verhalen!