maandag 28 september 2015

In het bos...

M en N verveelden zich thuis een beetje. Zin om naar de Gentbrugse Meersen te gaan, hadden ze niet echt. Maar M wou wel naar het bos. Dat werd onze deal: het bos op de weg naar de Gentbrugse Meersen. Uiteindelijk werd het enkel spelen in het bos want ze amuseerden zich te pletter. Klimmen, klauteren, evenwicht bewaren,... En fotomodel zijn!

Alleen op weg (met de fiets)

J vraagt al langere tijd om eens echt alleen naar de scouts te mogen fietsen. We hadden hem dat beloofd. Ik weet dat hij het kan, ik had er ook wel vertrouwen in dat het goed zou gaan.
Maar dan is daar HET moment. Erg spannend, zowel voor hem als voor ons. Loslaten, het blijft een moeilijke evenwichtsoefening.
Hij kende de afspraken heel goed en hij leefde die ook perfect na.
Na 20 min kreeg ik een enthousiast telefoontje dat hij aangekomen was bij de scouts en dat alles goed gegaan was. Oef!
's Avonds haalde ik hem af (alleen naar huis, dat zagen we nog niet zitten) en hij was zo blij en trots dat hij het vertrouwen gekregen had om dit te doen.

Samen fietsen

Nu M zijn loopfiets heeft, moet hij natuurlijk oefenen. Samen met broer en zus fietsen is dan ook een grote stimulans. M vindt het niet leuk dat hij die inspanning moet doen maar als ze dan samen een wedstrijdje doen en hij wint, dan zie je hem glunderen!

zondag 20 september 2015

Wouters

Een nieuw scoutsjaar werd ook voor M in gang geblazen. Vandaag was de overgang. En dit keer was hij bij de gelukkigen! Ik bracht een Kapoentje naar de Sjim en ik kreeg een supertrotse, overgelukkige Wouter mee naar huis!

Loopfiets voor M


We zouden graag hebben dat M leert fietsen. We proberen zelf zoveel mogelijk met de fiets overal naar toe te gaan. En het zou leuk en handig zijn als M dit ook leert. Ook naar zelfstandigheid naar later toe, is dit belangrijk.
De kiné wil hier bij helpen, want thuis is hij liever lui dan moe en vertikt hij het om op een fiets te kruipen, tenzij hij geduwd wordt ipv zelf te moeten trappen.
Er werd voorgesteld om met een loopfiets te starten, zo leert hij zijn evenwicht bewaren en hoeft hij nog geen grote inspanning te doen om te trappen.
We huren nu een XL loopfiets via St Gregorius en als hij daar vlot mee weg is, kunnen we daar ook een andere fiets huren.
Hij 'mocht' dan ook direct oefenen wanneer hij vrijdag thuis kwam van school!

J werd 9

Happy Birthday to J!
9!
Hij was erg blij met zijn star wars lego. En hij kijkt vooral heel erg uit naar het concert van Dotan waar hij in december naartoe mag.

Eerste gsm


We beweerden heel stellig dat onze kinderen voor hun 12e verjaardag nooit een gsm zouden krijgen. Maar principes zijn er om aan de kant gezet te worden als het noodzakelijk wordt.
Vanaf nu mag J alleen naar de scouts fietsen. En hij mag ook op zaterdag een uurtje alleen thuis blijven. Dus dan moet hij toch wel een telefoon hebben om in noodsituaties iemand te kunnen bereiken.
Dat is dan ook de afspraak: gsm enkel gebruiken wanneer het echt nodig is, niet om voor de fun te bellen of smsen.
Benieuwd naar volgende week want dan gaat deze regeling in!

vrijdag 11 september 2015

Eerste festival

J mocht voor de eerste keer mee naar een echt festival. Het werd Crammerock.
Hij wou vooral Arsenal zien (het eerste concert dat hij mee mocht gaan, liep hij mis omwille van ziekte).
Hij zag het op voorhand volledig zitten. Hij kreeg echter direct een goeie doop op de festivalweide. Koud, nat, superdruk in de tenten,... en daarbij de vermoeidheid.
Sommige concerten gingen beter dan andere. I will, I swear kon hij wel smaken. Ook Zornik vond hij goed. Intergalactic Lovers was niet zijn ding, de zangeres danste maar raar. Triggerfinger werd een teleurstelling. En Arsenal was top!
Bij het terugkeren naar de auto kreeg hij echter letterlijk een koude douche. Regen en wind maakten dat we er zelfs met regenjas aan nat en verkleumd bij zaten. Hij was dan ook erg blij met nog een warme chocomelk voor hij in bed ging.
Hij heeft het overleefd. ;-) Zelfs beter: hij vond het toch wel leuk! Dat wordt later een echte festivalganger!