maandag 31 oktober 2016

Halloweenfeestje

Halloween. Griezelen. My cup of tea.
En ook de 3 monstertjes zijn erg enthousiast. De versiering hangt op, de pompoenen zijn uitgekerft. Tijd dus om onze kostuums aan te trekken. De grote heks, de zombie-ninja, de zombie en de vampierkoningin groeten u!
Natuurlijk hoort bij zo'n horrorfeestje ook aangepast eten. Zo kwamen er hersenen in een krokant korstje, groene wormen en bloedpuree op tafel. En als afsluiter wordt er bij de film (Gremlins!) geklonken met kersenbloed en komen er spookchips op tafel.

zondag 30 oktober 2016

woensdag 26 oktober 2016

In the golden light

Halloweenknutselen

In huis zijn er 3 kinderen in de stemming voor halloween. Vooral N is grote fan. We zijn dus volop aan het knutselen geslagen. Met een paar griezelige spoken, vleermuizen, spinnen en pompoenen als resultaat.

Voortuin

Nog altijd is niet alles afgewerkt maar we doen ons best om telkens er een stukje bij te doen. Ooit zal het wel allemaal in orde zijn. En tegen dan is het waarschijnlijk tijd om opnieuw met het 1e stuk te beginnen.
Maar op dit moment doen we gewoon rustig verder. Vorig jaar een nieuwe voordeur, nu is het de beurt aan de voortuin. De bloemen en planten zijn voor volgend voorjaar maar de oprit en de bloembak zijn intussen wel klaar.

Dag van de jeugdbeweging

Zoals elk jaar helemaal uitgedost voor de dag van de jeugdbeweging!

Wandelen

De eerste echte wandeling met P was spannend en leuk. Een toertje in het park was een hele belevenis.
Intussen gaat hij iedere dag een wandeling maken. Op het trottoir vindt hij dat helemaal geen probleem, in het park is hij heel snel afgeleid en heeft hij niet altijd even veel zin om een stap te verzetten. Een hondje met een eigen willetje ;-)

zaterdag 15 oktober 2016

Over vertrouwen en loslaten...

M gaf al langer aan dat hij eens alleen thuis wou blijven, net zoals broer en zus.
Vandaag was hij al de hele dag overal mee gemoeten naar de hobby's van J en N. Hij had wat nood aan rust en die vindt hij vaak voor TV. Toen ik J en N moest ophalen van de scouts, wou hij dan ook niet mee, hij wou thuisblijven en tv kijken.
Ik weet dat wanneer hij tv kijkt, hij echt geïnteresseerd is en niets gaat uitspoken of zo. We hebben heel duidelijke afspraken gemaakt over wat hij moest doen als er iets was (bij de buren gaan). En toen ben ik met een klein hartje vertrokken...
Alles is gewoon goed gegaan. Hij is zelf superfier dat hij dit gedaan heeft (boost voor zijn zelfvertrouwen!) en was heel blij met de high fives die hij van ons kreeg.
Hij wil nog wel eens alleen thuis blijven maar dan zonder Picasso. Die zat in zijn bench en had nogal veel geblaft en dat deed pijn aan zijn oren! :-)

Het blijft moeilijk afwegen wat hij aankan, nog net iets meer dan bij de andere 2. Het blijft balanceren tussen waar geef je hem het vertrouwen en waar zie je nog te veel risico. Het is telkens een sprong in het diepe. En toch is het zo de moeite om dat vertrouwen te durven hebben.

woensdag 12 oktober 2016

"Ik leer voetballen"

Voetbaltraining vindt hij leuk!

zaterdag 8 oktober 2016

vrijdag 7 oktober 2016

Picasso

Wij stellen u voor: Picasso (officieel Picassoo geschreven). Onze nieuwste aanwinst veroverde direct de harten van iedereen.
Bij thuiskomst ging hij onmiddellijk op verkenning. Een uurtje later vertoonde hij tekenen van vermoeidheid. Maar slapen zonder zijn mama, de broer en de zussen, dat is toch wat veel gevraagd. Zeker omdat hij dan ook telkens opgeschrikt werd door alle nieuwe geluiden. Wanneer hij echter even op schoot mag liggen, ligt hij snel te knorren.
De kennismaking met de kinderen verloopt super. Al moeten we eerder de kinderen opvoeden dan de hond. Maar het is wel superleuk om hen samen te zien spelen.
Alleen zitten is echter nog moeilijk. Hij huilt en jankt nog de hele tijd. Daar gaan we nog moeten op trainen!
Hopelijk slaapt hij, ondanks zijn eenzaamheidsgevoel, deze nacht even goed als hij nu naast ons in de zetel knock-out is gegaan na de vele indrukken van zijn eerste dag.
Een heerlijk lief, schattig, pluizig hondje in ons gezin!