zondag 14 februari 2021

Cerebria The Inside World

Liefde is... een spel spelen om haar een plezier te doen. 
Cerebria the Inside World. 
Area-control met een prachtig thema. 
Deze kwam wel al eerder aan bod maar manlief vindt hem eigenlijk niet zo leuk. Dat hij het de vorige keren niet goed door had, zal daar wel een rol in spelen. 
Want het moet gezegd, het is véél. Eénmaal je het spel door hebt, speelt een beurt vlot. Maar het is echt wel een steile leercurve. 
Je hebt 3 acties die je kan uitvoeren en 5 mogelijke acties van het bord en 5 (in het basisspel 4) van je eigen spiritboard waar je uit kan kiezen. Je mag dezelfde actie meer dan 1x kiezen. En de acties op je spiritboard kan je upgraden. Daarnaast kan je nog 3 mogelijke extra acties doen met een bepaald soort token. Na je beurt kan je ook een token omdraaien (voor de extra acties) of 2 nieuwe kaarten bijnemen. 
Eénmalig tijdens je beurt kan je ook gaan absorben. En dat is heel belangrijk want wanneer 1 van die plaatsen in het midden van het bord leeg is, wordt de scoring getriggerd. Daarbij wordt gekeken wie de gemeenschappelijke doelkaart gehaald heeft en of je al dan niet je eigen doelkaart gehaald hebt. Daarbij ga je fragments op de toren in het midden van het bord stapelen, dat zijn dan de eindscore-punten. 
En dan wordt er gewoon weer verder gespeeld. 
Tijdens het spel speel je door je acties kaarten met emoties. Heel mooie artwork en ze hebben ook allemaal een eigenschap. 
Belangrijk dus dat je de eigenschappen van je kaarten goed kent (leest) en benut.
Dat in combinatie met op het juiste moment een plaats leegmaken door te absorben is echt wel cruciaal. 
Je kan deze met 2 of 3 spelen waarbij je elk apart speelt of je kan in teams spelen. 
Ik speel hem het liefste met 2 wegens sneller en vlotter. (Basispel met 2 duurt op deze manier een uurtje) 
Btw voor wie het wil weten: manlief heeft het spel nu wel door en het was deze keer toch een spannende eindstrijd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten