maandag 17 februari 2020

Babymetal

Je houdt er van of je haat het. J-pop op metal-muziek. Babymetal.
We zagen hen al eens live op Fortarock 2016 en dat was toen goed meegevallen. Toen er dus de aankondiging kwam van het concert in de AB, kochten we kaarten. Niet omdat we grote fan zijn maar omdat de show wel goed is en het leuk is om te zien.
Het voorprogramma maakte echt een goeie indruk. Skynd. Speciaal. Maar echt wel de moeite.
Daarna kwam Babymetal. Zoals verwacht een degelijke, mooie show. Goeie strakke metal. De danspasjes, lichtshow, projectie,... zaten goed in elkaar en maakten de show af.
En dat was het dan ook vooral: show.
B en ik hadden beiden het idee dat niet alles live was. Sowieso waren de stemmen van de 2 andere zangeressen niet altijd live maar een bandje. De projectie van 'gastzangers' was natuurlijk ook niet live. En we hadden allebei onze bedenkingen bij sommige zangstukken van de leadzangeres.
Daarnaast werd er in het tijdschema dat op voorhand bekend gemaakt werd, voorzien dat Babymetal anderhalf uur speelde. Na 50min echter was de show al gedaan. Een paar minuten later was er wel nog een bis-nummer. Zodat ze toch zo'n 57min op de teller hadden staan. Ok voor een festivaloptreden. Maar als hoofdact met 1 korte support-act is dit toch te weinig.
Conclusie: als je een show-aspect wel kan appreciƫren is dit iets wat je wel eens moet gezien hebben. Maar dit optreden was te kort om als volwaardig concert te kunnen doorgaan.

Geen opmerkingen: