donderdag 18 juni 2020

Great Western Trail

Nu we - eindelijk! - weer mogen afspreken met vrienden, planden we direct een spelletjesavond in! Het deed zo'n deugd om terug met vriendinnen te kunnen spelen, praten,... Dat sociaal contact bij een hobby, dat heb ik echt wel gemist!
Dinsdagavond was het dan zover. De gasten mochten kiezen en het werd Great Western Trail. Een klassieker die hoog aangeschreven staat op boardgamegeek.
Een combinatie van deckbuilding, action-selection, handmanagement en een race-element. Het doel van het spel is zoveel mogelijk (dure) koeien leveren in een aantal treinstations in Amerika. Maar er zijn wel wat wegen die leiden naar de overwinning. Je hebt verschillende mogelijkheden om punten te scoren, wat het wel interessant maakt om strategieën uit te testen. Kortom, grote herspeelbaarheid, veel keuzes,... bij een gameplay die niet zo moeilijk is.
De speluitleg duurt wel even, maar eenmaal je een rondje gespeeld hebt, snap je het wel.
Artwork en thema is niet echt spectaculair, maar geeft wel een leuke toets aan het spel. Laat dan ook nog wat cowboydeuntjes horen op de achtergrond en je kan je met een beetje fantasie wel inbeelden dat je in de vlaktes van Montana met je lasso achter de runderen aan holt.

Geen opmerkingen: