zondag 1 augustus 2021

Cascadia

Cascadia
Deze hebben we ook gebacked via kickstarter maar ons eigen exemplaar is nog onderweg. Gelukkig kon ik het wel al spelen op Meeples en zo een eerste indruk krijgen.
In je beurt kies je uit 4 setjes van een tegel met een terreintype en een wildlife-token.
Wanneer je een dennenappel betaalt, kan je ook kiezen om een setje te mixen door een terreintype van het ene setje en een wildlife-token van een ander setje te nemen. Dennenappels kan je enkel verkrijgen op bepaalde terreintegels.
Je terreintype-tegel leg je aan waar je wil. De terreintypes moeten niet matchen. Maar leveren wel punten op wanneer ze wel matchen. Daarna leg je je wildlife-token op 1 van de mogelijke terreintegels (welke wildlife je waar mag plaatsen staat duidelijk op de tegels).
Het spel is gedaan wanneer er nog maar 3 tegels liggen en de trekstapel op is.
Punten scoren doe je door de goalcards. En door de grootste groep per terreintype te tellen (per aangrenzende tegel van het juiste terrein krijg je 1 punt) en dan ook nog extra punten door te kijken wie van de spelers van dat terrein de meeste heeft.
Er zijn heel wat goalcards en die kunnen naar hartelust gemixt worden, zolang je maar van elke van de 5 wildlife-kaarten eentje hebt. Dat zorgt voor grote herspeelbaarheid.
Het is een licht spelletje. Eenvoudige spelregels, geen grote keuzemogelijkheden. Maar wel een spel dat daardoor in de smaak zal vallen bij de tieners in huis.
Nu ongeduldig wachten tot mijn exemplaar geleverd wordt.

Geen opmerkingen: