zaterdag 21 november 2020

Praga Caput Regni

Praga Caput Regni 
Je beurt bestaat uit een actiefiche nemen uit het rad, de actie uitvoeren, optioneel betalen voor een extra actie, het rad draaien en de actiefiche terug steken in het vrijgekomen rode gedeelte van het rad. 
Er zijn 6 mogelijke acties: goudtrack opschuiven of goud produceren, stenentrack opschuiven of stenen produceren, een upgrade-tile nemen, een wall bouwen, een huis bouwen in de stad, vooruitgaan op de weg naar de Karelsbrug. Deze zaken leveren ook nog fiches, resources, eieren, punten,... op.
Daarnaast heb je nog 2 tracks waar je gaat opschuiven. Eentje om voordeeltegels te krijgen en eentje om bij de eindscore je track van bonustegels te scoren. Beide tracks kan je opschuiven als bonus bij het bouwen van muren of huizen of het upgraden van acties. Wanneer je een muur bouwt kan je je cube opschuiven op de hunger wall. Wanneer je een huis bouwt, kan je je cube opschuiven op de St Vitus Vathedral. Dat is belangrijk naar eindscoring. Daar zijn ook heel wat punten mee te rapen en negeer je beter niet.
Daarnaast is er bij eindscoring nog de extra seals die scoren (als je op het einde van je goud- of stenentrack geraakt bent). Brengen je eieren nog punten op. En scoor je nog punten voor je walls. 
Zei er iemand puntensalade?!?

Onze ervaring: bij een eerste spel is het veel! Het duurt even voor je de beste combo's door hebt en dat kan frustrerend zijn. Eenmaal je die combo hebt, speelt het vlot. Heeft duidelijk nog een 2e keer spelen nodig om beter tot zijn recht te komen. 
Het rad heeft een soort rondetracker maar die is erg onduidelijk. Uiteindelijk is het de bedoeling dat iedere speler 16 beurten krijgt. Dus volgende keer gaan wij gewoon turven ipv ons hoofd te breken over hoe de rondes geteld worden. 
Het thema is er op geplakt, maar dankzij het regelboekje waar foto's in staan, de 3D-creaties van de Karelsbrug en de Sint-Vitus- kathedraal,... heb ik nu wel zin om nog eens deze prachtige stad te gaan bezoeken.

Geen opmerkingen: