zaterdag 7 november 2020

Trekking The World

Trekking The World 
Familiespel dat op max een uurtje speelt. 
Je start allemaal op een ander continent. 
Tijdens je beurt ga je je reiziger verplaatsen. 
Dit is verplicht tenzij je niet kan wegens geblokkeerd of geen kaarten. Je legt het precieze aantal stappen af door kaarten uit te spelen. Enkel het cijfer op de kaarten is dan van belang. Je kan een andere speler niet passeren. Als die op de route staat, moet je een omweg maken. Wanneer er een blokje (souvenir) ligt op de locatie waar je stopt, raap je het op en leg je het in je valies. 
En daarna kies je uit 1 van de 3 acties: 
- 2 nieuwe kaarten nemen (openliggend of van de trekstapel) 
- een tour doen waarbij je resources (kaarten) afgeeft om de tour-kaart te kopen. Je kan enkel 1 van de 4 openliggende kaarten kopen. En je moet op de locatie staan. 
- 2 kaarten met hetzelfde symbool afgeven om een voordeelactie van 1 van de 'journal'-kaarten te spelen. 
Het spel eindigt onmiddellijk wanneer 5 van de 6 continenten leeggeroofd zijn of wanneer iemand zijn 5e tour-kaart bemachtigd heeft.
Punten scoor je door je tour-kaarten, set-collection van souvenirs, meeste souvenirs van 1 kleur en extra's (continent-fiches en bij sommige tour-kaarten). 

Simpele regels, leuk spel. Zeker de multi-use-kaarten als mechanisme in een familiespel is een pluspunt. Het spel heeft ook wel wat interactie door het kunnen blokkeren van routes en luchthavens. Doet op eerste zicht van thema en opzet wel denken aan Parks. Maar is nog wat lichter wat het net wat toegankelijker maakt voor kinderen. Het zijn ook verschillende mechanismes waardoor de 2 spellen perfect naast elkaar kunnen bestaan.

Geen opmerkingen: