zaterdag 27 februari 2010

Zubilee carnavalstoet Ledeberg

Vandaag was het de 25e carnavalstoet in Ledeberg. Een 'Zubilee'-jaar.
M vond het super, hij keek zijn ogen uit en zwaaide met zijn vlaggetje mee op de muziek. N zat veilig bij mama of papa op de arm en danste mee op de muziek. J vond het wel leuk, maar had toch wel wat angst, af en toe kroop hij achter onze benen om van daaruit voorzichtig te kijken.
Een paar sfeerbeelden:

Het goede voorbeeld

N krijgt nu al bijna 15 maand borstvoeding en we zijn nog lang niet van plan om te stoppen. En dat is gewoon het goede voorbeeld, iets wat ik hoop dat ze later met zich meenemen en ze later ook bewust gaan kiezen om hun kroost borstvoeding te geven.
En tot nu toe lijkt het wel effect te hebben. De poppen krijgen geen fles, maar mogen lekker bij hen drinken.

donderdag 18 februari 2010

De 2 leeuwen en de prinses

Om in de carnavalsfeer te blijven werd er vandaag nog een verkleedpartijtje gehouden. En natuurlijk werd er gevraagd om hen te schminken.
J wou een leeuw zijn. En aangezien M de laatste tijd alles nadoet van zijn broer, wou hij dus ook een leeuw zijn. Voor N heb ik dan maar de prinsessenlook gekozen.
In hun fantasie bestonden er piratenleeuwen, indianenleeuwen, olifantenleeuwen, ridderleeuwen, apenleeuwen,... En de prinses mocht op reis met al die verschillende leeuwen.

Carnaval

Door het overlijden van opa, is carnaval naar de achtergrond geschoven. Maar op school hebben de jongens wel carnaval gevierd.
M ging eerst een olifant zijn, maar die dag wou hij zijn pak niet aandoen. Hij mocht dan meedoen in een 'draak', samen met 2 andere kindjes. Het dansje deed hij heel leuk mee. En natuurlijk wou hij thuis wel zijn olifantenpak aandoen.
J had op school een indianenpak gemaakt, maar koos op het laatste toch voor zijn olifantenpak. Hij vond het leuk, maar wou niet meedoen met het versje.
Nadien was er nog een receptie met koekjes en fruitsap. En vooral de koekjes hadden veel aantrek bij onze jongens. ;-)
Omdat N anders wat uit de boot viel, was zij verkleed als beertje. Een heel schattig lief beertje dat zich helemaal thuis voelde tussen al die verklede kleutertjes.

Diabolo's

Gisteren wat het D-day voor N. Na de eerste keer te moeten afbellen wegens ziekte, stond eindelijk de operatie gepland. N kreeg diabolo's (buisjes) en moest nadien onder narcose nog een BERA-gehoortest ondergaan.
's Nachts rond 4u had ze de laatste keer borstvoeding gekregen. Het nuchter zijn ging goed, tot rond 8u30, toen begon ze echt grote honger te krijgen. Jammer genoeg moest ze nog een eindje wachten en rond 9u15 lag ons meisje in slaap.
De operatie is goed verlopen. Ze heeft langs beide kanten diabolo's en er kwam heel wat vocht van achter haar trommelvlies naar buiten. De BERA-test nadien was goed, dus het kwam echt door het vocht dat ze hoorproblemen had. Volgende maand terug op controle.
Rond 11u20 werd ze wakker en mocht ik naar de recovery. Ze begon te wenen, maar mocht direct aan de borst en werd onmiddellijk rustig. Een uurtje nadien waren we terug op de kamer. En nog een halfuurtje later mochten we naar huis.
's Avonds had ze wat lichte koorts, maar vandaag is ze terug onze vrolijke meid.

Rust zacht, lieve opa

Op 10 februari 2010 is mijn opa overleden. Rust zacht, lieve opa.