donderdag 30 september 2010

Wennen in de peutertuin

N start 4 oktober in de peutertuin "De troetelbeertjes".
Deze week mocht ze gaan wennen. Eerst een uurtje samen met mama, de volgende dag een uurtje zonder mama en de laatste dag 2 uurtjes zonder mama.
Het ging supergoed! Zoentje en zwaaien, amper wenen toen mama vertrok, spelen met de kindjes, enthousiast vertellen, de laatste dag wou ze al zoals de andere kindjes schoenen en kousjes uitdoen om te blijven slapen,...
Maandag ga ik haar met een gerust hart daar laten starten.

U2

Wij waren bij de gelukkigen die woensdag 22 september naar U2 konden gaan kijken.
http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleId=GCM2VP7AO
http://www.demorgen.be/dm/nl/8496/U2-in-Koning-Boudewijnstadion/article/detail/1160923/2010/09/23/U2-komt-thuis-in-Brussel.dhtml
Een fantastisch concert, véél beter dan het concert dat ze in 2005 in het Koning Boudewijnstadion gaven.
Goeie plaatsen, goed zicht en vooral een schitterende show en een publiek dat uit de bol ging!
Ondanks dat veel mensen klaagden over de slechte regelingen na het concert, was het voor ons ideaal. Direct op de metro, een goeie plaats op de extra nachttrein en zonder problemen thuisgekomen.

En dan nog een primeur voor mij. Kolven op een stadionzitje in het Koning Boudewijnstadion.

Feestje

Natuurlijk moet ook gevierd worden dat J 4 jaar geworden is. Een lekkere taart en de familie zijn daarvoor noodzakelijk.
J koos voor appeltaart als verjaardagstaart. De 4 kaarsjes blies hij zonder moeite uit!
En na een gezellige dag is iedereen moe en is het knuffeltijd in de zetel terwijl er nog eventjes tv gekeken wordt.

zondag 19 september 2010

Speciale kindjes meeting

Op J's verjaardag stond er ook een meeting gepland van de speciale kindjes. Die ging dit keer door in de Brielmeersen in Deinze.
Leuke babbels, gezellig weerzien met oude bekenden, een nieuw gezin leren kennen. En natuurlijk pure speelfun voor de kindjes. Klauteren, klimmen, glijden, met de 'waterbak' spelen,...

J is 4 jaar

Dus dat moest gevierd worden. Op school maakte hij een mooie kroon en mocht hij cake versieren en uitdelen.
Op zijn verjaardag zelf was het cadeautjestijd. Een mooi spookpiratenschip van playmobil. En natuurlijk moesten de kanonnen goed uitgetest worden.

dinsdag 14 september 2010

Bomen klimmen

In onze tuin staat een grote boom. En met een beetje hulp kunnen de jongens daar in klimmen. Dat wilden ze dan ook maar al te graag demonstreren. Papa moest hen een zetje geven en daarna maakten ze het zich gemakkelijk op de takken van de boom.
Er in klimmen is makkelijk, er uit blijkt toch iets moeilijker. Gelukkig zijn daar de sterke armen van papa.

De omgekeerde wereld

Koetjes krijgen mamamelk.

zondag 12 september 2010

Marshmallows en verbrande vingertopjes

Nog een laatste bbq. Lekker eten en als dessert mochten de kindjes marshmallows maken en eten. Een hele gebeurtenis, want ze wilden dit natuurlijk zelf proberen. Maar de bbq was echt nog gloeiend heet, dus uiteindelijk ging B ze klaarmaken en mochten de kindjes kijken.
De eerste marshmallows zijn klaar en terwijl ik foto's neem en B de volgende klaarmaakt hoor ik plots N ongelofelijk hard huilen.
Ai ai ai, ze heeft haar vingertoppen te dicht tegen de bbq gelegd en zich verbrand. Ik heb haar direct opgetild en in huis meegenomen en haar vingers onder koud stromend water gehouden. Natuurlijk geen flamazine meer in huis, maar het bleek niet zo heel erg te zijn. Enkel rood en een 1e graadsbrandwonde. Gelukkig had ze haar handje heel vlug weggetrokken, want anders was het een stuk erger geweest.
Na uitgebreid getroost en geknuffeld te zijn kon ook N nog genieten van haar marshmallows.

Paddestoelen

Gisteren gingen we naar het park. Nog even genieten van een mooie nazomerdag. Maar de herfst begon al zijn intrede te doen. We zagen overal paddestoelen. Sommige klein, andere groot. Die werden allemaal aandachtig bestudeerd.

dinsdag 7 september 2010

Zwemmen

Voor een keer gaat het niet over de kindjes, maar over mezelf. Ik had me al lange tijd voorgenomen om te gaan sporten, maar het kwam er maar niet van.
Gelukkig is er een vriendin die voorgesteld heeft om samen iets te gaan doen en het is zwemmen geworden. 1x per week gaan we dus het Van Eyck zwembad onveilig maken.
Ik vreesde voor mijn conditie, maar het viel uiteindelijk nog mee. Na jaren niet gezwommen te hebben, zwom ik toch 30 lengtes, al waren de laatste 4 eerder op wilskracht dan conditie.

maandag 6 september 2010

Natibaby japan light purple

Zo heet mijn nieuwe draagdoek. Een mooi paarse kleur. Het duurde eventjes voor ik echt vriendjes was, hij voelde erg stug aan, maar na een aantal keer gebruiken en eens in de wasmachine en droogkast voelt dit al heel wat beter.

woensdag 1 september 2010

Terug naar school

1 september, dus school begint terug. J start in het 2e kleuter en zit bij juf S in de klas. M start in het 3e kleuter en zit bij 'zijn' juf M.
J was al heel enthousiast aan het aftellen, maar moet toch wel zenuwachtig geweest zijn. Een slechte nacht, deze ochtend niet goed weten wat er van hem verwacht werd, heel verlegen en aan mama plakkend,... Maar wel een goede voormiddag en hij vond het leuk.
M leek het allemaal goed te vinden. Hij was direct op zijn gemak op school. Al had hij het halverwege de voormiddag lastig en vielen er traantjes. Gelukkig is juf M er dan om hem te troosten en te knuffelen. Deze middag was hij heel blij om mama te zien en knuffelde hij me bijna plat en kreeg ik ontelbare zoentjes. Hij had me dus duidelijk gemist.
En N, die heeft de hele voormiddag gevraagd waar haar broers waren.
De volgende dagen zullen nog wel wat wennen zijn, maar dat komt wel in orde. Al had de vakantie voor ons allemaal nog een stuk langer mogen duren.

Bbq viel letterlijk in het water

De laatste speelstraat van dit jaar en zoals elk jaar werd er een barbeque georganiseerd. Lekkere hapjes, wat cava, en daarna gezellig praten terwijl de mannen het vlees bakken. Meer moet dat niet zijn.
Alleen waren de weergoden ons niet goed gezind. In de namiddag bleef het droog, op wat spettertjes na. We hadden gelukkig al 2 tenten en een carport voor het geval dat... En die zijn van pas gekomen. De bbq's lagen aan, het vlees lag al te bakken en daar kwamen de regendruppels, en nog meer regendruppels, en nog meer regendruppels. Het goot gewoon!
De kindjes werden naar binnen verhuisd, van eten kwam niet veel meer terecht, maar ze keken allemaal tv en waren blij. De volwassenen beleefden hun kampperiode terug.
Het had ook zijn charmes. (Maar volgend jaar willen we toch liefst mooi weer!)