vrijdag 30 maart 2012

(g)een huis

Intussen zijn de balken weg en de buitenmuur is afgebroken. Ook het terras is uitgebroken. We hebben dus (g)een huis. Het hele benedenverdiep is 1 grote "buiten"ruimte.

zondag 25 maart 2012

Update verbouwingen

Nadat de verbouwingen langere tijd stilgelegen hebben, zijn we nu weer vertrokken. De aannemer start op 2 mei, of misschien zelfs vroeger. En in de tussentijd is zo goed als alles afgebroken, zodat alles volledig klaar staat en de aannemer er direct kan invliegen. De achterbouw is zo goed als weg, enkel een deel van het geraamte staat er nog. Je kan dus gewoon de blote hemel zien als je in de keuken staat en wanneer je van boven kijkt, zie je zo binnen.

zaterdag 24 maart 2012

Namiddagje Antwerpen

Op een vrije dag voor de kindjes komen ze 's middags naar Antwerpen, zodat we na mijn werkdag een leuke namiddag kunnen hebben. Met het prachtige weer kozen we het nachtegalenpark uit om te gaan spelen. Volgens de website van de lijn was het niet zo lang op tram en bus. Maar dat viel even verkeerd uit, de busreis duurde ruim dubbel zo lang. De speeltuin was wel leuk, maar omwille van de lange reistijd konden we niet zo lang blijven. Gelukkig vonden de kindjes het wel leuk.

vrijdag 16 maart 2012

Vliegen tot de hemel

Na weken keihard oefenen was het eindelijk zo ver. De voorstelling van "Vliegen tot de hemel" in het museum voor schone kunsten. De 3e kleuterklas en de leerlingen uit het lager onderwijs van De Kleine Icarus brachten een pracht van een voorstelling. M en J waren een soort groene monsters en ze deden dat allebei super! Ondanks J's gezucht dat ze weeral moesten oefenen, ondanks dat M het echt wel moeilijk had tijdens de laatste weken, hebben ze hard hun best gedaan. En met resultaat!
http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=BLFVA_20120316_002

Kousje

B was gisteren nog maar eens N's medicijn vergeten meenemen naar boven. Volgens N was hij een "kousje" (vergeetkous).

maandag 12 maart 2012

Daar is de lente, daar is de zon...

De eerste lentedag is een feit. Lekker genieten van de eerste zonnestralen en de warmte. De kindjes hadden geluk, op een familiefeest konden ze naar hartelust spelen in de tuin. J heeft de hele namiddag gevoetbald, M amuseerde zich op de schommel en de glijbaan en N vond het heel leuk om iedereen in de "gevangenis" te stoppen.

M is 7 jaar!

Wat wordt hij groot, mijn lieve schat! Vrijdag is hij 7 jaar geworden! Ongelofelijk hoe vlug de tijd vliegt. Dat schattig lieve babytje is weg en in de plaats is een stoere lieve kleuter. Op school mocht hij trakteren met een cake en er werd voor hem gezongen en een mooie kroon gemaakt. En op een familiefeest mocht hij al voor de eerste keer kaarsjes uitblazen.

donderdag 1 maart 2012

Crash

Jaren geleden dat ik echt ziek geweest ben. Maar nu ben ik echt wel gecrasht.
Eerst griep en een goeie week later ben ik weer ziek. Diagnose: longontsteking. Compleet uitgeteld voor een paar dagen en dankzij antibiotica kan ik intussen toch al rechtop zitten. Maar het herstel is er nog niet. Iedere inspanning zorgt voor kortademigheid en nood aan de zetel om te recupereren. Wordt vervolgd...