zaterdag 26 mei 2012

Update verbouwingen

De aannemers zijn intussen een paar weken bezig en het gaat vooruit! De rioleringen liggen, de septische put is klaar, de put voor de regenwaterput is gegraven, de schouwen zijn afgebroken, er is al beton gegoten voor de vloerplaat en nu worden er de nodige muurtjes gemetst. Het begint stilletjes toch al wat vorm te krijgen. Kijk maar eens mee.

woensdag 9 mei 2012

De boom in!

Vandaag de officiële start van de werken. De aannemer begon met uitgraven van de vroegere buizen. Toen de kindjes thuis kwamen waren ze heel verwonderd, want er stond een kraan in huis! De verbazing werd nog groter toen ze zagen wat er met de boom gebeurde. Onze grote boom in de tuin werd neergehaald. Een heel boeiend schouwspel, want ze raakten er maar niet op uitgekeken.
De tuin voor, tijdens en na het neerhalen van de boom.

zondag 6 mei 2012

Verjaardagsfeestje M

M kreeg vandaag zijn verjaardagsfeestje, bijna 2 maand na datum. Maar hé, beter laat dan nooit!
Het werd weer een feestje bij oma en opa. Thuis hebben we wel plaats, maar of het zo aangenaam is om in de open lucht te feesten laat ik in het midden.
Aperitiefje, cadeautjes openmaken en dan' le moment suprême': kaarsjes blazen. Hij blies met veel overtuiging alle 7 kaarsjes uit. En na het taart eten konden ze nog wat energie kwijt door buiten te spelen.

zaterdag 5 mei 2012

Buffalo

M mocht vanavond voor de eerste keer naar een voetbal-match gaan kijken. AA Gent tegen KV Kortrijk. De stand werd uiteindelijk 2 - 3. De eerste helft was er weinig te zien en verveelde hij zich wat, maar de 2e helft vond hij wel interessant. Ondanks de kou had hij glinsterende oogjes. En hij is supertrots op zijn nieuwe supporterts-sjaal en pet!
Ook voor J had B een sjaal en pet gekocht en een volgende keer mag J ook mee.

donderdag 3 mei 2012

Ziekenhuisopname N

N was maandag ziek geworden. Buikgriep. Maar ze bleef maar overgeven en werd niet beter. Dinsdag naar de huisarts van wacht en die zei om motillium-suppo's te geven en dan zou het moeten beteren. Indien niet, moesten we naar spoed.
Het leek eerst beter te gaan, maar gisteren was ze echt niet goed. Ze was al serieus uitgedroogd (bij een waarde in het bloed spreken ze vanaf -4 à -5 van uitdroging, bij N was dit -13,6!). Ze was lijkbleek, slap en kon niet meer op haar beentjes staan. Ik was al vertrokken naar het werk toen B belde dat ze opnieuw overgegeven had en ik ben direct teruggekeerd naar huis.
We dachten naar spoed St-Jozef in gentbrugge te gaan omdat dit het dichtste bij was, maar daar hebben ze dus geen pediatrie. Doorgestuurd geweest naar Maria Middelares via spoed daar en direct goed geholpen geweest. Leuk dat de verpleger die we op spoed kregen de hoofdleider is bij de scouts van J. We waren in goede handen. Direct infuus gehad en je zag ze met de minuut verbeteren.
Op de kamer bleef ze wel slap en moe. De nacht was niet zo goed, ze werd regelmatig in paniek wakker en wou naar huis. Deze ochtend mocht ze wat proberen eten en dat bleef binnen. Omdat ze maar bleef overgeven vanaf ze ook maar een mini-beetje in haar maag had mocht ze eerder niets drinken of eten om haar maag rust te geven en te laten herstellen. Haar ontbijt ging goed, intussen had ze ook al 8 baxters gekregen. In de voormiddag zwol haar armpje op, het infuus zat niet meer goed. Het mocht er voorlopig uit, maar we moesten er rekening mee houden dat het nodig kon zijn om het opnieuw te steken. Maar ongelofelijk, N deed het super. Ze herstelde vlot, ze at,... de kinderarts zei dat ze naar huis mocht als alles goed bleef gaan.
Een vriendin is na de middag op bezoek geweest en kon al zien dat ze een stuk beter was. Na het bezoek verveelde ze zich te pletter en uiteindelijk mocht ze op de gang gaan spelen en zette daar de boel op stelten. Springen, zingen,... Na het avondeten kwam de kinderarts nog een laatste controle doen en mochten we naar huis.
Ongelofelijk hoe ziek mijn kleine meisje was op amper 48u tijd.En dat van een gewone buikgriep, uit het bloed kwam dat het echt enkel viraal was. Achteraf gezien hadden we beter dinsdagnamiddag nog naar spoed geweest, maar we vertrouwden op de huisarts van wacht.
Maar dat is achter de rug. Ik ben heel blij dat ze zo vlug hersteld is en dat we nu allebei terug thuis zijn!