maandag 31 maart 2014

Waterpret in de Blaarmeersen

SUNday. Dus ideaal voor nog eens een uitstapje naar de Blaarmeersen. Dit keer geen speeltuin maar de krekelput. Het was nogal fris maar dat hield de waterratjes niet tegen. Ze startten met lange broek en t-shirt, algauw werd de lange broek uitgedaan en wat later volgde ook de t-shirt. In ondergoed met water spelen is dan ook wel heel leuk. En zeker als er ook vriendjes zijn om mee te spelen.

Hooverphonic

We hebben vrijdag nog eens een concertje meegepikt. Dit keer was Hooverphonic aan de beurt. Ze speelden in het Capitole Gent. We zaten nogal ver van het podium. Maar ondanks de niet-zo-goeie-plaatsen hebben we toch erg genoten. De nummers van de nieuwe cd klonken goed, de hits werden gesmaakt en er was een leuke interactie met het publiek.

zondag 23 maart 2014

Richard Jackson 'Ain't painting a pain'

Gisteren hadden alle 3 de kinderen scouts. Dat komt niet vaak voor dus wij hebben er van geprofiteerd om naar een tentoonstelling te gaan. In het S.M.A.K. loopt op dit moment de expositie van Richard Jackson. En daarnaast loopt er ook een kleine expositie van Dirk Braeckman.
Beiden konden ons wel bekoren. Ook bij de tentoonstelling 'Painted, schilderkunst uit de collectie' zaten er wel een aantal zaken die we goed vonden. Ikzelf ben nogal fan van het werk van Jackson Pollock.
Conclusie: we moeten dit eens vaker doen!

vrijdag 21 maart 2014

Ook de klasgenootjes zijn 'happy' op werelddownsyndroomdag

http://www.youtube.com/watch?v=4GP-rMwsOyI&feature=youtu.be

Filmpje dat de juf en de klasgenootjes gemaakt hebben ter ere van werelddownsyndroomdag. Je ziet M echt genieten van de aandacht.
Dank je wel juf J, juf L en alle klasgenootjes!

Gelukkige werelddownsyndroomdag!

Dit hartverwarmende filmpje mag niet ontbreken op World Down Syndrome Day!
 
Onder het motto: "Iedereen is anders, iedereen mag er zijn!" werd er dit jaar door Downsyndroom Vlaanderen opnieuw een sokkenactie georganiseerd.
De sokkenpins waren een schot in de roos. Iedereen wou wel eentje hebben om op de kledij te spelden. En er werden al leuke "Happy"-filmpjes gemaakt waarbij men met verschillende sokken aan danst op het liedje van Pharell Williams.
Ook op school gaat de klas van M en J een filmpje maken. Ze leerden in de turnles een dansje en vandaag wordt het opgenomen. M vindt het leuk om op deze manier nog eens extra in the picture gezet te worden.

zondag 9 maart 2014

Experimenteren met kleur

Na een jaar ben ik nog altijd bezig met ons fototoestel te leren kennen. Ja ik ben zo iemand die liever leert uit ervaring dan de handleiding te lezen. En met de nieuwe functie/filter die ik ontdekt heb ben ik aan het experimenteren gegaan.

3x3=9

M is jarig. 9 jaar!
Zijn oogjes blonken wanneer we "happy birthday" zongen. En er werd een grote glimlach op zijn gezicht getoverd toen hij zijn cadeautjes kreeg.
Deze namiddag mag hij nog naar de scouts en vanavond lekkere pannekoeken. Een echte verwendag voor het feestvarkentje!

zaterdag 8 maart 2014

Blaarmeersen

Het blijft prachtig lenteweer dus daar moeten we gewoon van profiteren. En wat kan je dan beter doen dan met de kinderen naar de speeltuin te gaan? De speeltuintjes in de buurt hebben ze al goed verkend dus werd het tijd om eens iets anders te doen. Het werd de speeltuin in de Blaarmeersen.
En als extra kwam vriendje G ook nog af. Het gevolg was drie kinderen die zich kapot gespeeld maar vooral zich supergoed geamuseerd hebben.

vrijdag 7 maart 2014

Speeltuin

Ook gisteren was een dagje in het teken van de kindjes. Er kwam een vriendje spelen. Het was prachtig weer, dus we zijn naar de speeltuin geweest. Heerlijk klimmen, klauteren, voetballen, zandkastelen maken,... Ze genoten echt. Thuis konden ze dan een ijsje eten en nog wat rustigere spelletjes spelen.
J vertelde 's avonds dat het de allerleukste dag van zijn leven was.