zondag 27 maart 2016

Brusselle ma belle

 
Na de aanslagen in Brussel van 22/3, waren we aan het twijfelen of we onze uitstap naar Brussel wel zouden kunnen laten doorgaan. Niet omdat we bang zijn, helemaal niet. Maar eerder praktische redenen. Gelukkig reden er intussen opnieuw treinen en metro's en waren de musea opnieuw open.
Natuurlijk staan we wel stil bij de slachtoffers van deze terreur. Het kwam dan ook wel heel dichtbij. Maar we zijn van mening dat je net door niet toe te geven aan de angst die IS wil zaaien, het meest bereikt.
Ondanks deze pragmatische houding, deed het toch ook wel emotioneel iets om in Brussel te zijn. Dubbele gevoelens bij het beursplein. Waar mensen samen kwamen om te rouwen maar om vooral een boodschap van liefde en verbondenheid te laten zien. Je wordt daar toch wel even stil van. Aan de andere kant ook het gevoel dat dit niet meer intiem was. Hordes nieuwszenders die het plein inpalmden om toch vooral niets te missen, dat is nu toch echt niet nodig!
Ook wanneer we met de metro op pad zijn, voel je dat het anders is. Het moment dat je metrohalte Maalbeek passeert, waar alles afgezet is met zwarte schermen en doeken, voelt 'raar'.
Maar naast het stilstaan bij het gebeurde, wilden we er vooral een leuke dag van maken. En daar zijn we ook in geslaagd.
De fototentoonstelling van Carl De Keyzer in de Roberto Polo Gallery over Cuba was prachtig. We gaan dus zeker ook het boek 'Cuba La Lucha' kopen.
Wanneer je Brussel bezoekt als toerist, mag zeker ook de grote markt en Manneke Pis niet ontbreken.
In de namiddag wilden we voor M iets doen. Het werd het legermuseum, waar hij allerlei soorten vliegtuigen kon bewonderen.
Als afsluiter mocht hij dan nog een ijsje eten. En hij glunderde! Eens wat exclusieve aandacht van mama en papa terwijl J en N op scoutskamp zijn, dat is genieten.

maandag 21 maart 2016

Werelddownsyndroomdag


21/3. Trisomie 21. Werelddownsyndroomdag.
Vandaag trokken we nog eens onze verschillende sokken aan om te tonen dat iedereen anders is en iedereen er mag zijn.
M genoot van alle extra aandacht die hij kreeg. En wij vonden het hartverwarmend om te zien.
Bedankt aan alle mensen die op een of andere manier downsyndroom vandaag nog eens extra in de kijker zetten!

SMAK Michael Buthe

Af en toe hebben we een kindvrije namiddag. Dan proberen we vaak een beetje cultuur in te bouwen.
Dit keer werd het de tentoonstelling in het SMAK van Michael Buthe en Rinus Vandevelde. Het was niet slecht maar we hadden er toch wat meer van verwacht, ook al zaten er toch wel een aantal mooie kunstwerken tussen. Ook de permanente(re) tentoonstelling kon ons dit keer niet bekoren.
Volgende keer beter...

woensdag 9 maart 2016

Elf!

M wordt vandaag 11 en dat moet natuurlijk gevierd worden!
Vanmorgen waren er veel verjaardagskussen en cadeautjes. Deze namiddag kreeg hij zijn pannekoekentaart met kaarsjes.
                                                             Gelukkige verjaardag M!

zondag 6 maart 2016

Coole zebra's

Nieuwe scoutstruien = stoere kinderen

Huiswerk

Inclusief onderwijs in de praktijk: samen huiswerk maken.