vrijdag 10 april 2009

Vandalisme

Jongeren beschadigen meer dan 120 wagens in Gent
De politie van Gent heeft vorige nacht drie jongeren opgepakt die vernielingen hadden toegebracht aan meer dan 120 wagens. Ze staken onder meer banden plat, braken autospiegels af, verwijderden nummerplaten en maakten met een mes krassen op het koetswerk. Ze handelden volgens hun verklaring puur uit verveling.
Overpoort
Het gaat om twee jongens van 20 jaar oud en een 19-jarige jongen. Ze werden rond 3.30 uur opgepakt op een parking aan de Franklin Rooseveltlaan. Het trio kwam van de uitgaansbuurt rond de Overpoortstraat en legde een traject af richting deelgemeenten Gentbrugge en Ledeberg. De politie nam een vlindermes en een aardappelmes in beslag. De meeste vernielingen gebeurden aan de Brusselsesteenweg en de Ijzerweglaan.
"Puur uit verveling"
De jongeren worden momenteel grondig verhoord. Ze verklaarden dat ze "puur uit verveling" handelden. Of ze gedronken hadden, is nog niet duidelijk. Het parket gaat de drie jongeren voorleiden en vraagt de onderzoeksrechter hen aan te houden.De lokale politie doet een oproep aan alle slachtoffers van vandalisme om zich te melden. Momenteel staat de teller op 120, maar de politie verwacht dat het aantal beschadigde wagens zal oplopen tot 150. (belga/svm)
http://www.hln.be/hln/nl/957/Belgie/article/detail/815029/2009/04/10/Jongeren-beschadigen-meer-dan-120-wagens-in-Gent.dhtml http://www.hln.be/hln/nl/957/Belgie/article/detail/815536/2009/04/10/Jonge-Gentse-vandalen-aangehouden---al-163-meldingen.dhtml

En ja, onze auto is ook beschadigd. Een band kapot gestoken. Itussen ook al verslaggevers aan de deur gehad voor een kort intervieuw en wat foto's.

1 opmerking:

One Life Live It zei

pffff echt rot zoiets...