donderdag 12 november 2009

Weekendje in de Ardennen

Als bedankje voor de hulp met de doop van N hebben we B's ouders een weekendje in de Ardennen samen met ons cadeau gedaan.
Ons verbleef was gelegen in Beauraing, in de provincie Namen, niet ver van de Franse grens.

De vrijdag kwamen we aan. Valiezen legen en alles in orde zetten kreeg prioriteit. Daarna even wat wandelen in de nabije omgeving van de chalet, tot het donker werd. De eerste avond werd een rustige avond.

De zaterdag stonden een paar uitstapjes op het programma. Eerst in Beaurain zelf gaan wandelen, in een groot mooi park. Enkel jammer van de regen. Daarna terug naar de chalet, botjes aan en het bos intrekken. Daar zagen we een hoop paddestoelen wat ons deed uitkijken naar kabouters. Iedereen moest heel stil zijn, zodat we de kabouters niet aan het schrikken maakten. J heeft een aantal kabouters gezien: 1 wakkere kabouter en dan nog plop, klus en kwebbel. ;-D
In de namiddag even rusten terwijl N een dutje deed en dan op verkenning in Dinant. Een mooie stad, leuk om te winkelen en om wat cultuur op te snuiven. Terwijl de oma en opa met M en J wat gingen wandelen zijn B en ik (met N in de draagdoek) naar het fort gegaan. Omhoog met de kabelbaan, wat zorgde voor een paniekreactie van N), daar genieten van het uitzicht en dan met de trap terug naar beneden.
's Avonds hebben B en ik genoten van een deugddoende sauna (jaja, we hadden de luxe van een sauna aan de chalet!).

Zondag stonden nog wat uitstapjes op de agenda. Eerst naar Rochefort, wat voor B en mij een tegenvaller was. Wel wat gewandeld, maar niet veel te zien en de 'toeristische' trekpleisters waren allemaal dicht (wat ons heel erg verbaasde, je zou toch verwachten dat die nog open zijn tijdens het herftsverlof).
Gelukkig maakte de namiddag veel goed. We zijn toen naar Han sur Lesse geweest. De grotten hebben we overgeslaan omdat we dachten dat M daar te veel schrik zou hebben. Maar het wildpark was een voltreffer. In een soort open treintje door het natuurreservaat en daar een aantal dieren zien, dat is wel weggelegd voor de jongens. Everzwijnen, wolven, lynxen, wilde katten, uilen, runderen, herten en zelfs beren hebben we gezien.
Na de rit konden we wel wat opwarming gebruiken en dus een taverne gezocht om daar een warme wafel te eten. Smullen!
En wat hadden de jongens geluk, want er was juist kermis in Han sur Lesse, dus mochten ze ook nog "pikachu's" vissen, wat hen elk 2 F1-auto's opleverde.
Terug in de chalet was het tijd om vanalles in te pakken. B en ik genoten voor een laatste keer van de sauna. En de volgende ochtend was het tijd om terug naar huis te gaan.

Geen opmerkingen: