zondag 26 april 2009

3 op een rij



Eens een foto van de 3 kindjes samen

maandag 20 april 2009

Hallo kleuter


Sinds vandaag is J officieel een kleuter. Zijn eerste schooldagje is een feit.
Deze ochtend is hij opgestaan en wou hij naar het klasje gaan. Hij was heel trots op zijn cars-boekentas en dus gingen we met veel goede moed naar de auto. Op school was het ook allemaal goed, maar ik merkte dat hij het moeilijk kreeg, hij stond daar met bibberende knietjes.
Ik was natuurlijk heel benieuwd hoe zijn 1e dagje verlopen was. En hij kwam superenthousiast aangelopen en vertelde continue over wat hij en M op school gedaan hadden.
De juf vertelde dat hij het goed heeft gedaan. Niet geweend, veel gespeeld en zelfs heel flink opgeruimd.
En toen ik hem vroeg of hij morgen terug naar school ging zei hij 'ja'.

dinsdag 14 april 2009

Afscheid van een peutertje

Vandaag was het J's laatste dagje bij Cica. Vanaf maandag is hij peuter af en start zijn kleuter-zijn. Vanaf maandag mag J naar school. En dus moest hij afscheid nemen van zijn 'Cicatje'.
Hij begreep heel goed dat hij een feestje kreeg en een heleboel mooie cadeautjes. Maar echt begrijpen dat hij nu niet meer elke dinsdag bij Cica kan gaan spelen, dat doet hij nog niet.
Cica kreeg wel een hele dikke knuffel en een dikke zoen toen we naar huis gingen.
Bij het bekijken van de dvd met foto's die we gekregen hebben viel er toch wel een traantje bij mij.

Cica, bedankt voor de vele leuke momenten en de goede zorgen!
We komen zeker nog eens langs zodat J over school kan vertellen en zijn vriendjes nog eens kan zien. En over een jaartje kan N dan genieten van de tijd bij jou.

Pasen = eitjes rapen

Het is pasen geweest, dus dat wil zeggen dat er paaseitjes mochten geraapt worden. En ze konden hun hartje ophalen. Zowel thuis als bij beide grootouders als bij de gezinsbond had de paashaas eitjes verstopt.
Bij de paaseierenraap van de gezinsbond was er zelfs een echte paashaas. Maar daar had J het niet echt op begrepen, hij had schrik van die paashaas en werd bijna hysterisch toen die dichterbij kwam. De hele tijd heeft hij schichtig rond zich gekeken of die paashaas niet te dicht in zijn buurt kwam. Pas toen de plastieken eitjes van de zoektocht bij de paashaas ingeruild konden worden tegen chocolade-eitjes, was de schrik verdwenen. (Hoe zou dat nu toch komen? ;-))

vrijdag 10 april 2009

Vandalisme

Jongeren beschadigen meer dan 120 wagens in Gent
De politie van Gent heeft vorige nacht drie jongeren opgepakt die vernielingen hadden toegebracht aan meer dan 120 wagens. Ze staken onder meer banden plat, braken autospiegels af, verwijderden nummerplaten en maakten met een mes krassen op het koetswerk. Ze handelden volgens hun verklaring puur uit verveling.
Overpoort
Het gaat om twee jongens van 20 jaar oud en een 19-jarige jongen. Ze werden rond 3.30 uur opgepakt op een parking aan de Franklin Rooseveltlaan. Het trio kwam van de uitgaansbuurt rond de Overpoortstraat en legde een traject af richting deelgemeenten Gentbrugge en Ledeberg. De politie nam een vlindermes en een aardappelmes in beslag. De meeste vernielingen gebeurden aan de Brusselsesteenweg en de Ijzerweglaan.
"Puur uit verveling"
De jongeren worden momenteel grondig verhoord. Ze verklaarden dat ze "puur uit verveling" handelden. Of ze gedronken hadden, is nog niet duidelijk. Het parket gaat de drie jongeren voorleiden en vraagt de onderzoeksrechter hen aan te houden.De lokale politie doet een oproep aan alle slachtoffers van vandalisme om zich te melden. Momenteel staat de teller op 120, maar de politie verwacht dat het aantal beschadigde wagens zal oplopen tot 150. (belga/svm)
http://www.hln.be/hln/nl/957/Belgie/article/detail/815029/2009/04/10/Jongeren-beschadigen-meer-dan-120-wagens-in-Gent.dhtml http://www.hln.be/hln/nl/957/Belgie/article/detail/815536/2009/04/10/Jonge-Gentse-vandalen-aangehouden---al-163-meldingen.dhtml

En ja, onze auto is ook beschadigd. Een band kapot gestoken. Itussen ook al verslaggevers aan de deur gehad voor een kort intervieuw en wat foto's.

zondag 5 april 2009

Bulskampveld

Vandaag een uitstapje naar Bulskampveld gedaan. Wandelen, daar zijn we niet echt aan toegekomen, maar M en J hebben zich geamuseerd op de speeltuin. In het zand spelen, op het treintje, klimmen en klauteren,... Ze konden zich volledig uitleven. En naar huis, nee, dat was niet aan de orde, ze wilden verder spelen

Zitten

N is bijna 4 maand en wil meer en meer gaan zitten. Op schoot lukt dat al redelijk goed. En vandaag hebben we het eens geprobeerd met steun van het borstvoedingskussen. Ze heeft wel nog wat steun nodig, maar zit voor de rest redelijk stabiel.

Rugdragen

Dankzij mijn storchenwiege draagdoek kan ik nu gemakkelijk rugdragen. Na een aantal keren oefenen lukte het knopen goed en zat N heerlijk rustig in de doek.
Natuurlijk was er wel wat jaloezie van M en J, dus mochten zij elk om beurt ook eens in de doek.

vrijdag 3 april 2009

Zandbak

Nu het lentezonnetje komt piepen mocht de zandbak terug gebruikt worden. J was er niet uit weg te slaan gisteren, hij kreeg zelfs een driftbui omdat hij moest komen eten en niet meer mocht verder spelen. Deze ochtend was het eerste wat hij zei 'stja zanba spele', dus dat was duidelijk. Hij had dan ook pretlichtjes in zijn ogen toen hij eindelijk naar buiten mocht om in de zandbak te gaan spelen.

donderdag 2 april 2009

Paaseieren zoeken en de tummytub

Deze voormiddag mocht M op klasuitstap. Ze gingen in het park van Destelbergen paaseitjes gaan zoeken en daarna mochten ze zich uitleven op de speeltuin. Om de paaseitjes in te steken, hadden ze natuurlijk een mandje nodig. Dus dat hadden ze al geknutseld en mochten ze deze namiddag samen met hun paaseitjes mee naar huis nemen.
Van al dat zoeken in het bos en klimmen en klauteren op de speeltuin en het spelen in het zand werd M natuurlijk vuil. Een douche, daar heeft hij wat schrik van en een bad duurt wat lang. Dus mocht hij in het badje van N, de tummytub. Hij vond het zelfs zo leuk dat hij er niet meer uit wou.

Bijna 4 maand

N is bijna 4 maand, dus dat vraagt om nog wat fototjes:

woensdag 1 april 2009

N's gehoor

Nadat de algo-test bij K&G aan de linkerkant problemen aangaf zijn we dus ook met N voor gehoortesten moeten gaan. De voorbije keren werd gedacht aan vocht achter het trommelvlies en vandaag hebben we daarvan de bevestiging gekregen. Ze reageerde vanaf 40db rechts en vanaf 45db links, terwijl bij baby's het gewone gehoor 30db is. Dus niets ernstigs. De volgende controle is over 4 à 5 maand en dan wordt gekeken of er chronisch vocht achter het trommelvlies zit waardoor later eventueel diabolo's zullen moeten geplaatst worden.