zondag 7 november 2010

Een dagje Londen


Vroeg opstaan, ai, neen, gietende regen. Lap, dat begint al goed. Dan maar hopen dat het in Londen beter weer is. Kindjes bij oma en opa brengen en naar Brussel. Verloren rijden (dank u GPS!) en gelukkig toch de parking vinden.
Grote controle, maar dan zitten we toch op de eurostar richting Londen.
Daar aangekomen een wandeling maken in Regent's park en dan wassen beelden gaan bekijken in Madame Tussauds. Mooi, indrukwekkend, maar wel vlug voorbij. Een ervaring is wel the chambre of horror. Niet voor wie vlug schrik heeft!
Nog tijd om naar The Tower of Londen te gaan. Eerst van ver, dan wat gaan wandelen. Het financiƫle hart van Londen, de beurs, de nationale bank van Engeland,... En dan, verdwaald. We zoeken onze weg terug en vinden eindelijk The Tower Bridge. The Tower bezoeken doen we niet, want erg druk en lang aanschuiven en we hebben nog vanalles gepland.
Dan maar eten. De typische fish & chips laten we links liggen, het wordt een hamburger met frieten. En we ondervinden dan dat de "Engelse keuken" toch niet echt ons ding is.
Een bezoekje aan Big Ben, Londen Eye en van daaruit naar Trafalgar Square, intussen zien we nog de wacht op hun paard. Nog een kleine wandeling naar Picadelly Circus.
En daarna Oxford Street gaan verkennen. Een indrukwekkende winkelstraat, veel grote winkelketens, winkelcentra,... Na de cadeautjes uitgezocht te hebben werd het tijd om nog iets te eten en dan naar de trein te gaan. We dachten er goed aan te doen een klein restaurantje te zoeken waar we lekker konden eten, maar dat draaide iets anders uit. Een klein gezellig Italiaans restaurantje hebben we gevonden, alleen het eten bleek niet veel soeps te zijn. Cola werd geserveerd uit een blikje, de lasagna bleek microwave opgewarmd te zijn,...
Tijd om nog even in het station rond te snuisteren en dan inchecken en terug de eurostar naar huis. Weer verloren rijden in Brussel (het wordt echt een gewoonte) en dan naar huis.
Een prachtige dag, voor herhaling vatbaar, maar dan wel een weekendje.

Geen opmerkingen: