zondag 29 augustus 2010

Girasol Lilia

Een draagdoek, de Girasol Lilia, is hier op vakantie. En natuurlijk moet die dan goed uitgetest en geknuffeld worden. N is het gewoon om in de draagdoek te zitten en doet dit met veel plezier, eventjes dansen, genieten,... M is jaloers en wil ook in de draagdoek. En nadien moet N toch wel tonen dat zij ook haar knuffelberen graag draagt.

Een laatste vakantie-uitstapje

En we gingen naar de zoo. Diertjes kijken, dat is altijd een voltreffer. En nu was het extra leuk, want een vriendin en haar dochter en zoontje gingen ook mee.
De treinrit heen was wat druk, gelukkig was er een vrouw zo vriendelijk zich te verzetten zodat we bij de kindjes konden zitten.
Daar aangekomen. PANIEK! J had enorme schrik van de olifanten (verklede personen) die aan de ingang stonden. Gelukkig konden we hem er voorbij loodsen en toen keerde de rust terug.
Dieren bekijken, nog wat dieren kijken en nog wat meer dieren kijken. Leuk, maar voor N soms wel wat frustrerend. Al die leuke dieren en geen enkel dier dat je een aaike mag geven.
Iets gaan eten. N bleef met veel plezier bij K terwijl ik de drank ging halen, hoewel ze K niet echt kende. Wauw, ongelofelijk, mijn dochter die eens niet krijst als ze mama niet ziet!
Daarna nog wat dieren gaan kijken en toen was het tijd om huiswaarts te keren. Deze keer hadden we veel ruimte op de trein, en maar best ook, want vermoeide kindjes kunnen wel eens vervelend gaan doen.
Een leuke dag!

woensdag 25 augustus 2010

Spookjes

Dankzij een liedje van Kapitein Winokio over spoken zijn M, J en N helemaal in de ban. Overal zoeken ze spoken, horen ze rare geluiden,... En natuurlijk hoort zelf spook spelen daar bij. Oeoeoeoooooeeeeeee

vrijdag 20 augustus 2010

dinsdag 17 augustus 2010

Tellen

M is aan het spelen met een soort knikkerbaan en telt tot 10!
Eé, wéé, die, vie, vij, zè, zé-e, a-ht, né-e, tie!
Dit is de 1e keer dat ik hem zo luidop hoor tot 10 tellen. Bravo voor M!

Torens bouwen

Wegens het slechte weer is het binnen spelen geblazen. Deze voormiddag gingen ze een grote toren maken. Niet 1 keer, niet 10 keer, maar waarschijnlijk wel 100 keer hebben ze een toren gebouwd. En geen kleine toren, neen, telkens maar hoger en hoger.
Samenwerking was dus nodig. J was de bouwheer en zei wat M en N moesten doen. En zo maakten ze samen deze hoge bouwwerken.

Zomerpicknick

Zaterdag hadden we met een groep vriendinnen een 'forummeeting'. Het werd een zomerpicknick in De ster in St-Niklaas. Iedereen bracht iets lekkers mee, de kindjes konden spelen op de speeltuin, de mama's konden een babbeltje doen en de papa's waren ideaal om op de kindjes te letten wanneer ze op de speeltuin speelden.
M en J amuseerden zich rot op de speeltuin. Alleen jammer van de paar ongelukjes die J had. Eerst van het klimtouw naar beneden 'gegleden' en zich pijn gedaan en een eindje later was hij van een speeltoestel gevallen op zijn arm. Na veel knuffels en kusjes was het gelukkig beter en behalve een blauwe plek is er niets meer te zien.
N vond het ook wel leuk en had nergens schrik voor, dus we moesten haar constant in de gaten houden en er bij blijven.
En terwijl het in Gent bijna de hele namiddag had geregend, hebben we daar bijna de hele namiddag een schitterend zonnetje gehad.

woensdag 11 augustus 2010

Bril

We hadden al langer een vermoeden dat J niet zo goed zag. Dit vermoeden is bevestigd door de oogarts en J heeft nu een brilletje. Op dit moment enkel om naar TV te kijken en voor in de klas, maar waarschijnlijk zal dit later fulltime zijn.
Eerst wou hij geen brilletje, maar wat later was hij er trots op. En nu vraagt hij er zelf om, omdat hij gemerkt heeft dat hij echt wel beter ziet met zijn bril op zijn neus.

Efteling

Afgelopen zaterdag zijn we naar de Efteling geweest. Het weer wilde niet zo meewerken en op het laatste werden we getrakteerd op een onweer, maar toch hebben we genoten.
Een wandeling in het sprookjesbos, kabouters zoeken bij de paddestoelen, de sprookjesboom. Daarna een aantal attracties. En vooral veel rondkijken en genieten.

10 jaar geleden onder de Griekse zon...

B en ik zijn vandaag 10 jaar samen. Reden dus voor een 'feestje'. We gaan deze avond lekker eten bij 'Casa Serenas'.
10 jaar samen, een tijd met veel herinneringen, veel mooie momenten. En ik kan nog altijd zeggen dat ik héél gelukkig ben met B.

Borstvoeding

N is intussen 20 maand en drinkt nog altijd lekker bij mama. We genieten allebei nog heel erg van de borstvoedingsmomenten, ook in het openbaar, en zijn nog lang niet van plan om te stoppen.

Zomerslaap

Na bijna 2 maand niets geschreven te hebben, ben ik ontwaakt uit mijn zomerslaap en ga ik weer regelmatig een verslagje uitbrengen.

In die 2 maand is vanalles gebeurd, N heeft een hersenschudding gehad, J een weekje later ook bijna een hersenschudding, Gentse feesten zijn bezocht geweest, uitstapjes gedaan, genoten van het mooie weer, creatief geweest bij slecht weer,...