dinsdag 28 juni 2011

Dubbel

Na vorig juichbericht over school, is het nu heel dubbel.
M kan er niet starten in het 1e leerjaar, omwille van zindelijkheidsprobleem. Starten in het 3 kleuter, was ook twijfelachtig. Na lange tijd stress kregen we dan toch bericht dat M in het 3e kleuter mocht starten. Maar wel met de melding dat er in december evaluatie komt. De communicatie met de school verloopt niet echt vlot. We houden er dus rekening mee dat hij in januari toch zal moeten veranderen. En als het 3e kleuter toch vlot loopt, begint de stress over wat met het 1e leerjaar opnieuw.
En dan rijzen bij ons de vragen. Hebben we er wel goed aan gedaan? Hebben we ons niet laten leiden door onze droom voor M en daarbij de 2 anderen wat uit het oog verloren? Was dit nu wel de juiste keuze?
We hebben op het punt gestaan om M naar het bijzonder onderwijs te sturen zodat J en N op de vertrouwde school konden blijven. Maar daar is intussen geen plaats meer voor N (wachtlijst). Dus we moeten doorgaan met de beslissing die we genomen hebben. No turning back.
Onze droom valt stilletjes aan in stukjes.

2 opmerkingen:

zei

ik kan goed begrijpen dat je je zo voelt. hopelijk valt het allemaal goed mee volgend schooljaar en kan M. daar toch zijn derde kleuter uitdoen. Het is voor de twee andere een aanpassing natuurlijk maar ik vermoed dat zij het heel leuk gaan vinden op de daltonschool. Tiemen is er helemaal opengebloeid. Ik hoop dat ook maren er een stek kan vinden en anders wordt het voor haar ook direct BO heb ik al beslist. 't is een constante evenwichtsoefening hé, zoeken wat het beste is voor onze kindjes en de rest vh gezin. Veel sterkte en ik duim dat je keuze toch een voltreffer blijkt voor M.!

Anoniem zei

Wij hebben dit jaar ook serieus getwijfeld om Thibaut verder inclusief te laten gaan of toch BO. Je weet eigenlijk nooit waar je best aan doet hé. Uiteindelijk toch nog een jaartje inclusief, vooral voor het sociale menselijke want zie het nog niet meteen zitten om hem meer dan een uur op die bus te laten zitten, en dat dan 's morgens en 's avonds, vind hem daar toch nog wat te klein voor.
Er zou zoiets middenin moeten bestaan hé, maar dat zal er de komende jaren nog niet inzitten... In ieder geval veel succes. En het allerbelangrijkste is dat hij zich moet goed voelen in welke school hij ook zit.
Syb